JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
19.11.2015 13.19

Alangon koulu jäytää yhä päätöksentekoa

Lee­na Hjelt

La­pu­an kau­pun­gin­val­tuus­to on­nis­tui lo­pul­ta kah­den ää­nes­tyk­sen jäl­keen yh­del­lä muu­tok­sel­la hy­väk­sy­mään Kes­kus­tan lii­ke- ja asui­na­lu­een osa­y­leis­kaa­van 2030.

Kaa­vas­ta ir­ro­tet­tiin uu­teen kä­sit­te­lyyn Ki­vi­ris­tin alue, kos­ka muun mu­as­sa jal­ka­pal­lo­ken­tän paik­ka mie­ti­tään uu­sik­si.

Sen si­jaan Alan­gon kou­lun alue jäi kaa­vaan. Seu­raa­va vään­tö kou­lus­ta on odo­tet­ta­vis­sa, kun sen ase­ma­kaa­va tu­lee val­tuus­toon.

Val­tuu­tet­tu Panu Lah­den­suo (kok) uu­si val­tuus­ton ko­kouk­ses­sa kau­pun­gin­hal­li­tuk­ses­sa te­ke­män­sä esi­tyk­sen, jon­ka mu­kaan osa­y­leis­kaa­va hy­väk­sy­tään il­man Alan­gon alu­et­ta, joka pa­lau­te­taan uu­teen val­mis­te­luun. Hän ve­to­si muut­tu­nei­siin olo­suh­tei­siin nyt, kun alu­eel­le on teh­ty esi­so­pi­mus ison os­tos­kes­kuk­sen kans­sa. Mui­na syi­nä hän piti kau­pun­gin ta­lou­den mer­kit­tä­vää heik­ke­ne­mis­tä sekä syn­ty­vyy­den alen­tu­mis­ta. Li­säk­si hän ve­to­si alu­een yrit­tä­jien sekä Hel­lan­maan asuk­kai­den jät­tä­miin muis­tu­tuk­siin.

– Sa­no­taan, et­tä on jo pää­tet­ty, et­tä Alan­koon ra­ken­ne­taan iso kou­lu­ra­ken­nus, ja niin on­kin pää­tet­ty, mut­ta pää­tök­siä pi­tää voi­da muut­taa. Ison toi­mi­jan naa­pu­riin on muu­al­la­kin tul­lut pie­nem­piä yri­tyk­siä. En tie­dä, tu­lee­ko nii­tä, mut­ta nii­den tulo pi­tää kaa­voi­tuk­sel­la mah­dol­lis­taa. Em­me lii­oin voi unoh­taa ta­lout­ta. Voim­me­ko ku­vi­tel­la, et­tä Sei­nä­jo­ki täs­sä ti­lan­tees­sa te­ki­si sa­dan mil­joo­nan eu­ron jul­ki­sen in­ves­toin­nin, hän suh­teut­ti ja to­te­si, et­tei Alan­koa ole re­a­lis­tis­ta to­teut­taa ei­kä yl­lä­pi­tää.

– On­ko siis jär­keä to­teut­taa täl­lais­ta yleis­kaa­vaa­kaan?

Lah­den­suon esi­tys kaa­tui val­tuus­tos­sa ää­nin 23–12. Vas­tas­sa oli kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen esi­tys kaa­van hy­väk­sy­mi­ses­tä.

Lah­den­suo sai esi­tyk­ses­tään voi­ma­kas­ta kri­tiik­kiä. Hän­tä ar­vos­tel­tiin sii­tä, et­tei hän hy­väk­sy de­mok­raat­tis­ta pää­tös­tä, joka Alan­gon kou­lun ra­ken­ta­mi­ses­ta on teh­ty. Sa­moin hän­tä syy­tet­tiin Alan­gon kou­lun vii­väs­tyt­tä­mi­ses­tä käyt­tä­mäl­lä kaa­vo­ja pe­li­nap­pu­la­na. Pek­ka Ki­vi­saa­ri (kesk.) pu­hui kiu­san­te­os­ta.

– Täs­sä ei ole kyse mis­tään muus­ta kuin Alan­gon kou­lu­hank­keen vas­tus­ta­mi­ses­ta, tul­kit­si Ki­vi­saa­ri ja ke­hot­ti Panu Lah­den­suo­ta käyt­tä­mään kun­nal­lis­po­liit­tis­ta osaa­mis­taan jo­hon­kin muu­hun. – Kaik­ki vaih­to­eh­dot on ku­mot­tu ja de­mok­ra­ti­aan kuu­luu, et­tä tap­pi­ot kes­te­tään ja jat­ke­taan elä­mää. Tämä on tosi tör­ke­ää, hän lo­pet­ti.

Lah­den­suo puo­lus­tau­tui oi­keu­del­laan kom­men­toi­da kaa­vaa – hä­nen nä­ke­myk­sen­sä mu­kaan Alan­ko pi­tää va­ra­ta kou­lun si­jaan lii­ke­ton­teil­le.

– Ei ole kyse jar­rut­ta­mi­ses­ta. On ihan nor­maa­lia, et­tä kun kaa­va tu­lee kä­sit­te­lyyn, val­tuu­tet­tu saa sa­noa sii­tä mie­li­pi­teen. Ja saan sa­noa sen­kin, et­tä mie­les­tä­ni meil­lä ei ole va­raa täl­lai­seen hank­kee­seen.

Kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pu­heen­joh­ta­ja Tep­po Yli­ta­lo (kesk.) tyr­mä­si kol­le­goi­den­sa väit­teet, et­tä yleis­kaa­va on kä­sit­te­lys­sä nyt, jot­ta Alan­ko vii­väs­tyi­si. – Näin ei ole, vaan oi­ke­as­taan päin­vas­toin, Alan­ko on vii­väs­tyt­tä­nyt yleis­kaa­vaa, kos­ka en­sin on odo­tet­tu pää­tök­siä Alan­gos­ta.

– On­ko va­raa pit­kit­tää Alan­gon han­ket­ta enää, ih­met­te­li Riit­ta Am­pi­a­la (kesk.) to­de­ten, et­tä pa­rak­kien vuo­si­vuok­ra on 350 000 eu­roa, ei­kä sii­tä jää mi­tään kä­teen. Sa­man ot­ti esiin Pek­ka Hel­la (kesk.).

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?