JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
16.4.2015 11.30

Antti Tukeva -stipendi Eetu Venesojalle

Ylä­kou­lun kah­dek­sas­luok­ka­lai­nen Ee­tu Ve­ne­so­ja La­ka­luo­mal­ta pal­kit­tiin 4H-Sää­ti­ön hal­li­tuk­sen myön­tä­mäl­lä Ant­ti Tu­ke­va -sti­pen­dil­lä.

Pe­rus­tee­na on La­pu­an 4H-toi­min­nan­joh­ta­ja Lii­sa Ko­ta­lan mu­kaan se, et­tä Ve­ne­so­jan per­heel­lä on mai­to­ti­la ja Ee­tu suun­nit­te­lee jat­ka­van­sa ai­ka­naan ti­lan­pi­toa. Nuo­ren mie­hen eduk­si las­ket­tiin myös pit­kä­ai­kai­nen ak­tii­vi­nen 4H-toi­min­ta.

Ee­tu oli yl­lät­ty­nyt ja iloi­nen sti­pen­dis­tä. Sti­pen­di­ra­ho­jen suh­teen hä­nel­lä oli kui­ten­kin heti sel­vät suun­ni­tel­mat.

– Si­joi­tan trak­to­ri­kort­tiin.

Ee­tul­la on ta­ka­naan pit­kä his­to­ria 4H-toi­min­nas­ta, jota pi­det­tiin omal­la ky­läl­lä. 4H-toi­min­ta oli hyvä ja so­pi­va har­ras­tus, kun kiin­nos­tuk­sen koh­teet oli­vat muu­ten­kin ko­neis­sa ja eläi­mis­sä.

– Tyk­kään ras­sa­ta kaik­kia mah­dol­li­sia ko­nei­ta, mitä maa­ta­los­sa voi ol­la ja tyk­kään eläi­mis­tä­kin. Isäs­tä olen ot­ta­nut mal­lia ja sii­tä op­pi­nut tuon ko­ne­puo­len.

Ee­tu te­kee pyy­tä­mät­tä osuu­ten­sa ti­lan töis­tä. Hä­nen äi­tin­sä Pau­lii­na Ve­ne­so­ja on iloi­nen, et­tä Ee­tus­ta on ko­vas­ti apua mo­neen puu­haan.

– Ee­tu hou­kut­te­lee nuo­rem­pia si­sa­ruk­si­aa­kin jos­kus töi­den pa­riin, mut­ta hän­tä it­se­ään ei ole iki­nä tar­vin­nut pa­tis­taa. Eli se ker­too kiin­nos­tuk­sen mää­räs­tä, Pau­lii­na Ve­ne­so­ja tuu­mii.

Vaik­ka kou­lun­käyn­ti on tär­ke­ää, niin vä­lil­lä ti­lan työt vaa­ti­vat isoa pa­nos­ta ja Ee­tul­le­kin ano­taan esi­mer­kik­si kyl­vö- tai puin­ti­lo­maa.

– Jään mie­lel­lä­ni aut­ta­maan, kos­ka se on mie­luis­ta puu­haa. Ylä­kou­lun jäl­keen toi­von pää­se­vä­ni opis­ke­le­maan alaa eli esi­mer­kik­si maa­ta­lou­sop­pi­lai­tok­seen. Oi­kein mi­kään muu ei nyt kiin­nos­ta­kaan.

Kun omaa va­paa-ai­kaa on, pai­ne­lee Ee­tu nos­te­le­maan punt­te­ja ja kuu­luu­pa har­ras­tuk­siin myös kuu­lan­työn­tö ja kei­häs. Kuu­las­ta on tul­lut alu­eel­lis­ta me­nes­tys­tä omas­sa ikä­luo­kas­sa.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?