JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
17.4.2014 10.29

Elämän räsymattoon joka päivä uusi raita

Ai­li Alan­ko on ol­lut ai­koi­naan tai­ta­va kä­si­töi­den te­ki­jä. La­pa­sia ja suk­kia on syn­ty­nyt yli oman tar­peen. Sa­mat kä­det ovat vir­kan­neet lu­ke­mat­to­mia lii­no­ja ja sän­gyn­peit­to­ja, lei­kan­neet käy­tös­tä pois­te­tut vaat­teet ai­na ma­ton­ku­teik­si, jot­ka on kan­gas­puil­la pau­ku­tet­tu rai­ta­ma­toik­si lat­ti­oil­la. Alan­gon elä­män ah­ke­ri­na työ­vuo­si­na on kaik­kea ope­tel­tu te­ke­mään it­se ja elä­mä on ol­lut niin pit­käl­le kuin mah­dol­lis­ta oma­va­rais­ta.

Edel­leen Ai­li Alan­ko pi­tää huo­len sii­tä, et­tä rä­sy­mat­to­jen rai­dat ovat ko­to­na koh­dak­kain. Vuo­det ovat vie­ri­neet ja elä­mä kul­jet­ta­nut eteen­päin. Elä­män rä­sy­ma­tos­sa riit­tää mo­nen vä­ri­siä rai­to­ja ja uu­sia tu­lee joka päi­vä li­sää. Elä­mä jat­kuu ku­do­tuis­sa ma­tois­sa, jois­sa voi näh­dä pit­kän elä­män­kaa­ren ja sen kaik­ki sä­vyt tum­man pu­hu­vis­ta vä­reis­tä vaa­lei­siin, sy­si­mus­tis­ta val­koi­seen.

Ai­li Alan­ko on täyt­tä­nyt 5.4.2014 100 vuot­ta. Juh­lia on vie­tet­ty Hii­pa­kas­sa lä­heis­ten su­ku­lais­ten, ys­tä­vien ja tut­ta­vien kes­ken. Yh­teis­ten muis­to­jen li­säk­si jäl­jel­lä merk­ki­päi­väs­tä ovat vie­lä ko­to­na mo­nil­la pöy­dil­lä ko­rei­le­vat on­nit­te­lu­ku­kat ja syn­ty­mä­päi­vä­kor­tit. Nii­den jou­kos­sa myös on­nit­te­lut ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti Sau­li Nii­nis­töl­tä.

Ai­li Alan­ko on syn­ty­nyt Tiis­ten­jo­en Paa­vo­las­sa. Hän on Paa­vo­lan ky­län pi­sim­pään elä­nyt asu­kas. Tie­dot ovat 1600-lu­vun puo­li­vä­lis­tä läh­tien. Ai­li on yh­dek­sän lap­si­sen per­heen kol­man­nek­si van­hin. Hä­nen li­säk­seen lap­sis­ta nuo­rin, 87-vuo­ti­as Syl­vi, on vie­lä elos­sa.

Sata vuot­ta on kun­ni­oi­tet­ta­va ikä ja Ai­li Alan­ko on tyy­ty­väi­nen, et­tä voi edel­leen asua ko­to­na. Ikäi­sek­seen hän on fyy­si­ses­ti ja hen­ki­ses­ti niin hy­väs­sä kun­nos­sa kuin vain sa­ta­vuo­ti­as voi ol­la. Hä­nel­lä ei ole sään­nöl­lis­tä lää­ki­tys­tä, jos­kus kor­kein­taan kam­fe­rin­tip­po­ja. Vain van­huus hi­das­taa ryt­miä ja kuu­lo on hei­ken­ty­nyt iän myö­tä. Ar­jen apu­na hä­nel­lä on tyt­tä­ren­sä serk­ku, vävy ja tyt­tä­ren­ty­tär.

Päi­vät ku­lu­vat tut­tu­jen ru­tii­nien ryt­mit­tä­mä­nä. Mie­lui­sin paik­ka on oman huo­neen kei­nu­tuo­li, jos­sa Ai­li Alan­ko kei­nut­te­lee, seu­raa ik­ku­nas­ta ajan ja luon­non kier­to­kul­kua, jos­kus puis­tos­sa leik­ki­vien las­ten tem­mel­tä­mis­tä. Hän on näh­nyt maa­il­man muut­tu­van, lap­sen­sa kas­va­van, lap­sen­lap­sen­sa syn­ty­män ja vie­lä su­vun nel­jän­nen­kin pol­ven alun, Nina Tuo­maa­lan po­jan Eli­ak­sen, joka ke­säl­lä täyt­tää jo kak­si vuot­ta.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?