JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
11.9.2017 18.00

Huoltomies löi opiske­li­ja­poikaa nyrkillä kasvoihin

Tar­ja Ko­jo­la

tar­ja.ko­jo­la@la­pu­an­sa­no­mat.fi

La­pu­a­lai­nen opis­ke­li­ja­poi­ka jou­tui tänä aa­mu­na pa­hoin­pi­te­lyn koh­teek­si Ase­ma­ka­dul­la.

– Olim­me läh­dös­sä ka­ve­rin kans­sa ase­man par­kis­ta kou­lul­le, kun alu­et­ta sii­vo­a­mas­sa ol­lut huol­to­mies py­säyt­ti mi­nut. Hän väit­ti, et­tä olen heit­tä­nyt kah­vi­ku­pin park­ki­pai­kal­le, opis­ke­li­ja ker­too.

– Vas­ta­sin, et­tä en ole heit­tä­nyt mi­tään, kun en edes juo­nut kah­via. Mies huu­si vas­taan, et­tä käy heti nouk­ki­mas­sa se kah­vi­kup­pi.

"Niin ko­vaa kuin kä­des­tä läh­ti"

Opis­ke­li­ja vas­ta­si mie­hel­le edel­leen, et­tei ole hei­tel­lyt alu­eel­le mi­tään.

– Sil­loin mies löi mi­nua suo­raan kas­voi­hin niin ko­val­la voi­mal­la kuin kä­des­tä läh­ti. Sen jäl­keen hän pois­tui pai­kal­ta au­tol­la.

Opis­ke­li­ja soit­ti vä­lit­tö­mäs­ti po­lii­sit pai­kal­le.

– Tein ri­ko­sil­moi­tuk­sen ja kä­vin ter­veys­kes­kuk­ses­sa näyt­tä­mäs­sä lyön­nin jäl­kiä. Pää on tosi ki­peä ja sil­mä­kul­ma niin tur­von­nut et­ten saa sil­mää kiin­ni, nuo­ri mies ku­vai­lee.

– Ne­näs­tä tu­lee niis­tä­es­sä pelk­kää ver­ta. Ter­veys­kes­kuk­sen väki neu­voi seu­raa­maan ti­lan­net­ta ai­vo­tä­räh­dyk­sen va­ral­ta, opis­ke­li­ja sa­noo.

– Ka­ve­rin ne­näs­tä juok­si veri ai­van vir­ta­na, sa­noo opis­ke­li­jan mu­ka­na ol­lut ka­ve­ri.

Tut­ki­taan pa­hoin­pi­te­ly­nä

Tut­kin­nan­joh­ta­ja Vesa Ojan­pe­rä La­pu­an po­lii­sis­ta vah­vis­taa, et­tä ta­paus on kir­jat­tu aa­mul­la kel­lo 7.40.

– Ka­ve­ri­po­ruk­ka on is­tu­nut Mat­ka­huol­lon par­kis­sa ja läh­te­nyt sii­tä koh­ti kou­lua. Huol­to­mies on sii­von­nut pi­haa ja huu­ta­nut yh­del­le po­jis­ta, et­tä tule sii­vo­a­maan kah­vi­kup­pi pois, Ojan­pe­rä sa­noo.

– Kun opis­ke­li­ja­poi­ka ei ol­lut kup­pia sii­von­nut, sii­vo­a­mas­sa ol­lut hen­ki­lö on her­mos­tu­nut ja lyö­nyt opis­ke­li­jaa nyr­kil­lä kas­voi­hin. Ti­lan­tees­sa myös il­mei­ses­ti opis­ke­li­ja on jol­la­kin ta­val­la lyö­nyt ta­kai­sin, tut­kin­nan­joh­ta­ja ker­too.

– Tut­kim­me asi­aa pa­hoin­pi­te­ly­nä.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?