JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
3.5.2018 11.52

Hyvin­voin­ti­pääl­likön virka jäi perustamatta

Tämän näköinen mies tulkitsee tästedes Lapualla kuntalakia ja hallintolakia. Juha Post valittiin Toni Leppäsen seuraajaksi kaupungin hallintojohtajan-lakimiehen virkaan.

Tämän näköinen mies tulkitsee tästedes Lapualla kuntalakia ja hallintolakia. Juha Post valittiin Toni Leppäsen seuraajaksi kaupungin hallintojohtajan-lakimiehen virkaan.

Tar­ja Ko­jo­la

tar­ja.ko­jo­la@la­pu­an­sa­no­mat.fi

La­pu­an kau­pun­gin­val­tuus­to ää­nes­ti kes­ki­viik­ko­na ku­moon kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen esi­tyk­sen hy­vin­voin­ti­pääl­li­kön vi­ran pe­rus­ta­mi­ses­ta elo­kuun alus­ta.

Esi­tyk­sen mu­kaan hy­vin­voin­ti­pääl­lik­kö oli­si kor­van­nut elä­köi­ty­vät lii­kun­ta­toi­men­joh­ta­jan ja nuo­ri­so­toi­men­joh­ta­jan, ja uu­del­la vi­ral­la aja­tel­tiin sääs­tet­tä­vän vuo­des­sa jopa 20 000 eu­roa. Hy­vin­voin­ti­pääl­lik­kö oli­si tul­lut vas­taa­maan mo­lem­pien nuo­ri­so­toi­men ja lii­kun­ta­toi­men toi­min­nas­ta, ta­lou­des­ta ja hen­ki­lös­tös­tä. Uu­den vi­ran­hal­ti­jan teh­tä­vä­nä oli­si ol­lut kaik­ki­nai­nen hy­vin­voin­nin ja ter­vey­den edis­tä­mi­nen kun­nas­sa.

– Ai­na kun elä­köi­dy­tään, mie­ti­tään sääs­tö­jä, si­vis­tys­joh­ta­ja Mika Ka­mu­nen pe­rus­te­li kh:n esi­tys­tä.

– Mut­ta ne ei­vät täs­sä ol­leet se pää­a­sia. Ha­lu­sim­me pa­nos­taa eri­tyi­ses­ti hy­vin­voin­tiin, nyt kun se so­ten ja hy­ten myö­tä ko­ros­tuu. Mie­les­täm­me olem­me tä­män asi­an kans­sa etu­ne­näs­sä ver­rat­tu­na muu­hun maa­kun­taan, Ka­mu­nen sa­noi.

Si­vis­tys­lau­ta­kun­nan pu­heen­joh­ta­ja Il­po Ul­vi­nen (kesk.) to­te­si, et­tä jos tä­män vi­ran hoi­to "ka­rah­taa ki­vil­le", niin ai­na­han voi­daan ot­taa uu­del­leen käyt­töön lii­kun­ta­toi­men­joh­ta­jan ja nuo­ri­so­toi­men­joh­ta­jan vi­rat.

Hy­ten roo­li

kas­vaa

– Ym­mär­rän, et­tä yh­dis­tys­toi­mi­joi­ta huo­let­taa, mi­ten kaik­ki toi­mii uu­den vi­ran­hal­ti­jan kans­sa, huo­no­ne­vat­ko pal­ve­lut. Mut­ta asi­as­ta on hei­dän kans­saan kes­kus­tel­tu ja koi­tet­tu häl­ven­tää huol­ta, Ul­vi­nen va­kuut­ti.

Val­tuu­te­tut pun­ta­roi­vat asi­aa mo­nel­ta kan­til­ta, ja useim­mat ih­met­te­li­vät, mi­ten täs­sä vai­hees­sa kan­nat­taa pe­rus­taa hy­vin­voin­ti­pääl­li­kön vir­ka, kun tu­le­vas­sa maa­kun­tau­u­dis­tuk­ses­sa hy­vin­voin­ti nou­see en­tis­tä pal­jon suu­rem­paan roo­liin ja vai­kut­taa jopa kun­tien val­ti­o­no­suuk­sien li­sä­o­siin.

Pek­ka Hel­la (kesk.) teki kh:n esi­tyk­ses­tä poik­ke­a­van vas­ta­e­si­tyk­sen, jon­ka mu­kaan vi­ran pe­rus­ta­mi­nen pa­lau­te­taan uu­del­leen val­mis­te­luun. Hel­lan esi­tys voit­ti ää­nin 20-13, jo­ten vir­ka jäi pe­rus­ta­mat­ta.

Post ot­ti pos­tin­sa

Kau­pun­gin hal­lin­to­joh­ta­ja-la­ki­mie­hen vir­kaan va­lit­tiin hel­sin­ki­läi­nen Juha Post. Hän on kou­lu­tuk­sel­taan oi­keus­tie­teen ja kaup­pa­tie­teen mais­te­ri. Hä­nel­le ei va­lit­ti va­ra­hen­ki­löä. Post on ot­ta­nut vi­ran vas­taan, pal­ve­lus­suh­teen eh­dot pää­te­tään hal­lin­to­sään­nön mu­kai­ses­ti. Juha Pos­tin palk­kaus on lin­jas­sa ai­em­man vi­ran­hal­ti­jan Toni Lep­pä­sen kans­sa, Pos­tin palk­ka­toi­veen ala­ra­ja oli 5 600 eu­roa, Lep­pä­sen palk­ka oli 5 611 eu­roa.

Lue li­sää en­si tiis­tain La­pu­an Sa­no­mis­ta!

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?