JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
30.4.2013 15.37

Kaupun­gin­hal­litus: Valtuuston epäluot­ta­mu­sää­nestys ei ollut lainvastainen

Kau­pun­gin­hal­li­tus kat­soo, et­tei kau­pun­gin­val­tuus­to ole toi­mi­nut lain­vas­tai­ses­ti ää­nes­tä­es­sään val­tuus­ton pu­heen­joh­ta­jan Kai Pön­ti­sen luot­ta­muk­ses­ta. Lau­sun­to läh­tee Vaa­san hal­lin­to-oi­keu­del­le, joka on pyy­tä­nyt kau­pun­gil­ta vas­ti­net­ta Pön­ti­sen te­ke­mään kun­nal­lis­va­li­tuk­seen. Pön­ti­nen vaa­tii sekä hä­nen et­tä kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen jä­se­nen Panu Lah­den­suon saa­man epä­luot­ta­mus­pää­tök­sen ku­mo­a­mis­ta .

Hal­lin­to­joh­ta­ja Toni Lep­pä­nen kir­joi­tut­ti lau­sun­toon eri­ä­vän mie­li­pi­teen­sä.

Hal­li­tus ää­nes­ti asi­as­ta, ja pää­tyi ää­nin 8 – 2 eri puo­lu­e­ryh­mis­tä koo­tun työ­ryh­män lau­sun­non kan­nal­le. Toni Lep­pä­sen te­ke­mä esi­tys sai taak­seen ko­koo­mus­lai­set Jus­si Vaah­to­nie­men ja Lee­na Kui­vi­lan.

Lep­pä­sen esi­tys oli sama kuin asi­an en­sim­mäi­ses­sä kä­sit­te­lys­sä. Sii­nä hän ker­taa asi­oi­den ete­ne­mis­tä ja jät­tää asi­an hal­lin­to-oi­keu­den rat­kais­ta­vak­si.

Lep­pä­nen ni­met­tiin alun al­ka­en lau­sun­toa ruk­kaa­maan pe­rus­tet­tuun työ­ryh­mään, mut­ta jät­täy­tyi sii­tä no­pe­as­ti pois, kos­ka lau­sun­nos­ta ei hä­nen mie­les­tään ol­lut tu­los­sa ju­ri­di­ses­ti pä­te­vää.

Kau­pun­gin­hal­li­tus ve­to­aa lau­sun­nos­saan kol­meen eri koh­taan, jot­ka nou­se­vat kun­ta­lais­ta.

En­sim­mäi­se­nä tuo­daan esiin se, mi­ten luot­ta­mus­hen­ki­lön kuu­luu toi­mia teh­tä­väs­sään ar­vok­kaas­ti kun­nan ja sen asuk­kai­den pa­ras­ta edis­tä­en. Lau­sun­nos­sa to­de­taan, et­tä pro­ses­si kaik­ki­nen­sa ei ole vah­vis­ta­nut po­si­tii­vis­ta mie­li­ku­vaa La­pu­as­ta, to­sin ima­go­hait­taa on vai­kea mi­ta­ta.

Sa­moin ve­do­taan pe­rus­tus­lain mu­kai­seen sa­nan­va­pau­teen ja mie­li­pi­teen il­mai­suun – epä­luot­ta­muk­sen osoi­tus Pön­ti­sel­le mer­kit­tiin vain tie­dok­si, jol­loin kyse on val­tuus­ton tah­don­muo­dos­tuk­ses­ta ja mie­li­pi­teen il­mai­sus­ta. Pu­heen­joh­ta­jan erot­ta­mis­ta ei vaa­dit­tu, mikä ei kun­ta­lain mu­kaan ole mah­dol­lis­ta­kaan.

On­ko val­tuus­tol­la oi­keus ar­vi­oi­da val­tuus­ton pu­heen­joh­ta­jan toi­min­taa kes­ken kau­den? Tämä mai­ni­taan kes­kei­se­nä ky­sy­myk­se­nä. Kun­ta­la­ki ei epä­luot­ta­muk­sen osoi­tus­ta tun­ne, mut­ta sää­tää vir­heel­li­ses­tä me­net­te­lys­tä. "Val­tuus­tol­la on oi­keus ja vel­vol­li­suus­kin esit­tää nä­ke­myk­sen­sä kes­kei­sis­tä asi­ois­ta. Val­tuus­to ei si­ten ole toi­mi­nut lain­vas­tai­ses­ti."

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?