JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
12.12.2017 8.00

Koululaisten tieto­tek­niikkaan iso panostus

Julia Savolainen, Netta Kauppila ja Nenna Latvala ovat tyytyväisiä Cromebookiinsa. Tero Ala-Nissilä ja Marko Takamäki on tehneet töitä hankkeen eteen jo pitemmän aikaa.

Julia Savolainen, Netta Kauppila ja Nenna Latvala ovat tyytyväisiä Cromebookiinsa. Tero Ala-Nissilä ja Marko Takamäki on tehneet töitä hankkeen eteen jo pitemmän aikaa.

Mira Uu­si­hau­ta-Koi­vu

mira.uu­si­hau­ta-koi­vu@la­pu­an­sa­no­mat.fi

La­pu­al­la on teh­ty mit­ta­va pa­nos­tus kou­lu­lais­ten tie­to­tek­niik­kaan. Jo­kai­nen 5.-9. luok­ka­lai­nen on saa­nut hen­ki­lö­koh­tai­seen käyt­töön­sä kan­net­ta­van tie­to­ko­neen, Cro­me­book -lait­teen. 4. luok­ka­lai­set ja sitä nuo­rem­mat ovat saa­neet lait­tei­ta käyt­töön­sä muu­ta­ma työ­pa­ria koh­ti tai ryh­mää koh­ti. Uu­den ope­tus­suun­ni­tel­man myö­tä pu­hal­ta­vat uu­det tuu­let siis myös lai­te­puo­lel­la, joka on iso sat­saus ta­lou­del­li­ses­ti kau­pun­gil­le. Lait­tei­ta on han­kit­tu kaik­ki­aan lä­hem­mäs 1400 ja koko han­ke te­kee noin puo­li mil­joo­naa eu­roa kaik­ki­aan, kun ote­taan huo­mi­oon laa­ja­kais­ta­yh­tey­det kou­luil­le, opet­ta­jien kou­lu­tuk­set yn­nä muut. Hank­kee­seen on saa­tu val­ti­on han­ke-ra­haa.

ICT-ryh­män pu­heen­joh­ta­ja Tero Ala-Nis­si­lä to­te­aa, et­tä vaik­ka lai­te­puo­li nyt ko­hen­tuu huo­mat­ta­vas­ti, niin pro­jek­tis­sa on edet­ty koko ajan pe­da­go­giik­ka edel­lä.

– Nämä ovat opis­ke­lus­sa käy­tet­tä­viä vä­li­nei­tä, ei­vät it­se­tar­koi­tus. Näil­lä saa­vu­te­taan mo­nen­lai­sia uu­sia mah­dol­li­suuk­sia, kun on käy­tös­sä muun mu­as­sa pil­vi­pal­ve­lu. Me voim­me tääl­lä Män­ni­kön kou­lul­la ot­taa yh­teyt­tä vaik­ka Tiis­ten kou­luun ja teh­dä sen kans­sa yh­teis­työ­tä, kun käy­tös­sä on yh­tei­nen op­pi­mi­sa­lus­ta.

Tu­tor-opet­ta­ja­na toi­mi­va Mar­ko Ta­ka­mä­ki ker­too, et­tä nyt on jo aloi­tet­tu mo­ni­a­lais­ta op­pi­mis­ko­ko­nai­suut­ta, Iso Il­miö - Mei­dän La­pua, mis­sä eri-ikäi­set op­pi­laat ko­ko­a­vat kaik­kien käyt­töön tie­toa ja osaa­mis­ta La­pu­as­ta ja la­pu­a­lai­suu­des­ta.

Lue li­sää tiis­tain La­pu­an Sa­no­mis­ta.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?