JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
24.11.2015 14.06

Kristillisellä opistolla on valmius ottaa vastaan nuoria turva­pai­kan­ha­ki­joita

Min­na Vai­ni­on­pää

La­pu­an kris­til­li­nen opis­to on jät­tä­nyt äs­ket­täin tar­jouk­sen Maa­han­muut­to­vi­ras­tol­le, jos­sa opis­to tar­jo­aa tur­va­pai­kan­ha­ki­joil­le ma­joi­tus­ti­lo­ja ja kou­lu­tus­ta. Vas­taus­ta odo­tel­laan ja se voi tul­la hy­vin­kin pian, sil­lä tar­vet­ta on täl­lä het­kel­lä eri­tyi­ses­ti alai­käis­ten asu­mi­syk­si­köl­le.

– Tar­jouk­sem­me kos­kee 16 nuo­ren ot­ta­mis­ta ma­joi­tuk­seen ja kou­lu­tuk­seen. Nuo­ret oli­si­vat iäl­tään 16–17-vuo­ti­ai­ta ja he tu­li­si­vat Suo­meen pe­rus­tet­tu­jen vas­taa­not­to­kes­kus­ten kaut­ta, opis­ton reh­to­ri Simo Iko­la ker­too.

Opis­tol­la on hy­vät val­miu­det kou­lut­taa nuo­ria tur­va­pai­kan­ha­ki­joi­ta. Maa­han­muut­ta­ja­kou­lu­tus­ta on jär­jes­tet­ty jo vuo­des­ta 2009 läh­tien. Täl­lä het­kel­lä­kin on kak­si ryh­mää maa­han­muut­ta­jia, jois­sa mo­lem­mis­sa on vii­si­tois­ta opis­ke­li­jaa. He opis­ke­le­vat suo­men kiel­tä ja kult­tuu­ria.

Kris­til­li­nen opis­to on ha­ke­nut myös hen­ki­lö­kun­taa jär­jes­tääk­seen tur­va­pai­kan­ha­ki­joil­le kou­lu­tus­ta jat­kos­sa, jos Maa­han­muut­to­vi­ras­to hy­väk­syy tar­jouk­sen.

– Huo­men­na opis­ton joh­to­kun­ta päät­tää eh­dol­li­ses­ta opet­ta­ja­va­lin­nas­ta. Avoin­na ol­lut­ta paik­kaa haki 30 eh­do­kas­ta. Li­säk­si olem­me ha­ke­neet oh­jaa­jia ja saim­me 50 ha­ke­mus­ta. Oh­jaa­jien paik­ko­ja ha­ke­neet kut­su­taan haas­tat­te­luun vii­kon kah­den si­säl­lä. Olem­me val­mis­tel­leet jo pit­käl­le tur­va­pai­kan­ha­ki­joi­den vas­taa­not­ta­mis­ta. Jos saam­me myön­tei­sen vas­tauk­sen, niin meil­lä on val­mius aloit­taa hy­vin ly­hy­el­lä ai­ka­vä­lil­lä toi­min­ta sen suh­teen, Simo Iko­la ar­vi­oi.

Ho­tel­li Simp­si­ön­kul­las kävi ai­kai­sem­min neu­vot­te­lu­ja SPR:n kans­sa mah­dol­li­sen vas­taa­not­to­kes­kuk­sen pe­rus­ta­mi­ses­ta, mut­ta asia jäi läh­tö­kuop­piin, ei­kä ole eden­nyt mi­hin­kään suun­taan.

– Mi­tään kes­kus­te­lu­ja ei enää sen jäl­keen ole käy­ty, kun kau­pun­ki an­toi kiel­tei­sen kan­na­no­ton sii­hen, et­tä Simp­si­öl­le mah­dol­li­ses­ti pe­rus­tet­tu vas­taa­not­to­kes­kus oli­si ol­lut huo­no paik­ka alu­een mat­kai­lul­li­sen ke­hit­ty­mi­sen kan­nal­ta, Simp­si­ö­kul­las Oy:n hal­li­tuk­sen pu­heen­joh­ta­ja Mart­ti Kau­nis­mä­ki to­te­aa.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?