JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
4.7.2018 8.00

Kun draivi on päällä, onnistuu vaikka kolmois­tut­kinto

Veera Ollikainen on suorittanut kolmoistutkinnon.

Veera Ollikainen on suorittanut kolmoistutkinnon.

Mira Uu­si­hau­ta-Koi­vu

mira.uu­si­hau­ta-koi­vu@la­pu­an­sa­no­mat.fi

Vee­ra Ol­li­kai­nen on ke­sä­töis­sä Tiis­ten­jo­en Osuus­pan­kis­sa ja tyk­kää ko­vas­ti työs­tään. Itä-Suo­mes­ta La­pu­al­le Ru­haan ko­tiu­tu­nut nuo­ri nai­nen on var­si­nai­nen te­ho­pak­kaus. Ta­ka­tas­kus­sa on nyt kol­mois­tut­kin­to.

Se tar­koit­taa sekä am­ma­til­lis­ta tut­kin­toa et­tä ko­ko­nai­suu­des­saan lu­ki­on op­pi­mää­rää yli­op­pi­las­ko­kei­neen päi­vi­neen. Ne hän suo­rit­ti Sei­nä­jo­en lu­ki­on ai­kuis­puo­lel­la ja Se­dus­sa.

Nyt kun opis­ke­lua on ta­ka­na ja on tul­lut pie­ni hen­gäh­dys­tau­ko, nuo­ri nai­nen myön­tää, et­tä huo­maa ison ura­kan ole­van ta­ka­na ja pie­noi­sen vä­sy­myk­sen­kin.

– Se, et­tä on teh­nyt opis­ke­lui­den eteen ai­ka pal­jon ja sit­ten ol­lut kaik­ki loma-ajat joko töis­sä tai har­joit­te­luis­sa, niin oli­han sii­nä puu­haa. Nyt kun on tut­kin­not sel­vi­tet­ty­nä, niin al­kaa it­ses­tä­kin tun­tua, et­tä pie­ni breik­ki on pai­kal­laan.

Brei­kis­tä haa­vei­le­va ker­too kui­ten­kin jo uu­sis­ta opis­ke­lu­lu ja ura­haa­veis­taan.

– Suun­nit­te­len avoi­men yli­o­pis­ton opin­to­ja ja ha­lu­ai­sin jos­sain vai­hees­sa saa­da kaup­pa­tie­tei­den mais­te­rin tut­kin­non ja sit­ten työ­puo­lel­ta ti­lin­tar­kas­ta­jan töi­tä.

Lue li­sää tiis­tain La­pu­an Sa­no­mis­ta.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?