JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
8.6.2018 11.45

Lähde tänään aistimaan kesäyön tunnelmaa Alajoelle

Lapuan tuore kaupunginjohtaja Satu Kankare lähtee vetämään suviyön pyöräretkeä Hietalan kytötuvalle, joka sijaitsee Jokitien varressa Kaunissaaren jälkeen vasemmalle. Lapua-Seura kunnosti tuvan muutama vuosi takaperin lapualaisten käyttöön, ja se on suosittu retkipaikka. Lapua-Seura on luvannut hommata paikalle vielä puuseen ennen pyöräreissua.

Lapuan tuore kaupunginjohtaja Satu Kankare lähtee vetämään suviyön pyöräretkeä Hietalan kytötuvalle, joka sijaitsee Jokitien varressa Kaunissaaren jälkeen vasemmalle. Lapua-Seura kunnosti tuvan muutama vuosi takaperin lapualaisten käyttöön, ja se on suosittu retkipaikka. Lapua-Seura on luvannut hommata paikalle vielä puuseen ennen pyöräreissua.

toi­mi­tus@la­pu­an­sa­no­mat.fi

La­pu­an kau­pun­gin ja La­pu­an Sa­no­mien nai­set tar­joi­li­vat to­ril­la maa­lis­kui­ses­sa lu­mi­py­rys­sä la­pu­a­lai­sil­le puu­roa. Sii­nä vär­jö­tel­les­sä rou­vil­la vä­läh­ti: Ei­kö ke­säl­lä­kin oli­si kiva kut­sua la­pu­a­lai­sia yh­tei­seen ta­pah­tu­maan?

– Pää­tim­me jär­jes­tää yh­des­sä pyö­rä­ret­ken Ala­jo­el­le, Hie­ta­lan ky­tö­tu­val­le, ker­too kau­pun­gin­joh­ta­ja Satu Kan­ka­re.

– Idea ja­los­tui vie­lä niin, et­tä jär­jes­täm­me ret­ken yö­ai­kaan, kau­pun­gin joh­don as­sis­tent­ti Ma­ri­ta Vaah­to­nie­mi sa­noo.

Päi­vä­mää­räk­si va­lit­tiin per­jan­tai 8.6.

– Mikä sen kau­niim­pi kuin ke­sä­öi­nen Ala­jo­ki­la­kia. Al­ku­ke­sän tuok­sut ja lin­tu­jen lau­lu, leh­den pää­toi­mit­ta­ja Tar­ja Ko­jo­la fii­lis­te­lee.

Rau­hal­li­seen tah­tiin

Ret­keä ve­tää kau­pun­gin­joh­ta­ja.

– Läh­dem­me kau­pun­gin­ta­lon pi­has­ta yh­dek­säl­tä. Mat­ka on yh­teen suun­taan 10 ki­lo­met­riä, ja se pol­je­taan ai­van rau­hal­li­seen tah­tiin. Nau­tim­me mai­se­mas­ta ja lii­kun­nan ilos­ta, Satu Kan­ka­re va­kuut­taa.

– Py­säh­dym­me puo­li­vä­lis­sä mat­kaa Tuo­mis­ton­luo­man tie­noil­la. Luon­to­mies ja va­lo­ku­vaa­ja Ben­jam Pön­ti­nen ker­too Ala­jo­en lin­nuis­ta ja muis­ta eläi­mis­tä. Lep­poi­sal­la vauh­dil­la olem­me ky­tö­tu­val­la kym­me­nen tie­nois­sa, Tuu­la Kor­te­so­ja La­pu­an Sa­no­mis­ta ai­ka­tau­lut­taa.

Pe­ril­lä odot­taa tak­ka­tu­li.

– Sen vi­rit­te­lee Hie­ta­lan Juha, jon­ka su­vun mail­la ky­tö­tu­pa on. Juha ta­ri­noi ky­tö­tu­pa­pe­rin­tees­tä sa­mal­la kun syö­dään eväi­tä. Kau­pun­ki ja leh­ti tar­jo­a­vat myös pien­tä pur­ta­vaa ja juo­ta­vaa, Ko­jo­la vink­kaa.

– Myös pa­luu­mat­kal­la pi­de­tään tau­ko­ja tar­peen mu­kaan. Jos jo­ta­kin sat­tuu, huol­to­jouk­ko on pu­he­lin­soi­ton pääs­sä, Tuu­la Kor­te­so­ja va­kuut­taa.

Yö­pyö­räi­lyn ai­ka­tau­lu

Klo 21 läh­tö kau­pun­gin­ta­lol­ta, noin 21.30 tau­ko Tuo­mis­ton­luo­mal­la, Ben­ga ker­too Ala­jo­en lin­nuis­ta ja eläi­mis­tä, n. klo 22 Ky­tö­tu­val­la me­hua ja pien­tä pur­ta­vaa, Hie­ta­lan Ju­han ta­ri­noi­ta, viim. klo 23 läh­tö ta­kai­sin, tau­ko­ja tar­vit­ta­es­sa, pa­luu kau­pun­gin­ta­lol­le en­nen puol­ta­yö­tä

Sää­va­rauk­sel­la

– Toi­vo­taan mu­ka­vaa sää­tä. Jos tu­lee ra­kei­ta tai­vaan täy­del­tä, niin sit­ten ei läh­de­tä fil­la­roi­maan, mut­ta muus­sa ta­pauk­ses­sa ko­koon­nu­taan kau­pun­gin­ta­lon pi­haan jo vä­hän en­nen yh­dek­sää, Kor­te­so­ja sa­noo.

– Läh­te­kää tun­nel­moi­maan su­lois­ta su­viy­ö­tä pyö­rän se­läs­tä!

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?