JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
10.5.2016 12.49

Lapua-ketjujen uusi sorvi vihitään käyttöön tänään

Lapua-ketjujen toimitusjohtaja Juha Mikkola (vas.), tuotantopäällikkö Mika Mäki ja markkinointipäällikkö Tuomas Luoma voivat vihdoin huokaista helpotuksesta. Pienten toimitusvaikeuksien jälkeen uudenkiiltävä italialainen sorvi on vihdoin valmis käyttöön. Vihkiäisjuhlallisuudet pidetään tänään iltapäivällä. Kuva: Hannu Pettinen

Lapua-ketjujen toimitusjohtaja Juha Mikkola (vas.), tuotantopäällikkö Mika Mäki ja markkinointipäällikkö Tuomas Luoma voivat vihdoin huokaista helpotuksesta. Pienten toimitusvaikeuksien jälkeen uudenkiiltävä italialainen sorvi on vihdoin valmis käyttöön. Vihkiäisjuhlallisuudet pidetään tänään iltapäivällä. Kuva: Hannu Pettinen

La­pua-ket­jut Oy saa vih­doin tä­nään ot­taa käyt­töön uu­den sor­vin, joka on ti­lat­tu Ita­li­as­ta. Puo­li mil­joo­naa eu­roa mak­sa­nut työs­tö­ko­ne nos­taa ket­ju­teh­taan tuo­tan­to­ka­pa­si­teet­tia huo­mat­ta­vas­ti. Päi­den­työs­tö­au­to­maat­ti on teh­ty La­pua-ket­jut Oy:lle ti­laus­työ­nä, ja sil­lä tul­laan te­ke­mään ket­ju­jen osia, ku­ten tap­pe­ja, holk­ke­ja ja rul­lia.

– Uu­si sor­vi tup­laa kom­po­nent­tien val­mis­tus­ka­pa­si­tee­tin, La­pua-ket­jut Oy:n tuo­tan­to­pääl­lik­kö Mika Mäki to­te­aa.

Yri­tyk­sel­lä on jo käy­tös­sä kak­si sa­man­lais­ta työ­tä te­ke­vää ko­net­ta, mut­ta uu­den BLM Grou­pin val­mis­ta­man Adi­ge-Sys EM-80 -sor­vin no­peus ja mo­ni­puo­li­suus ovat ai­van omaa luok­kaan­sa.

– Uu­si kone on huip­pu­no­pea, ja mo­nis­sa osis­sa val­mis­tu­sai­ka kap­pa­let­ta koh­den tip­puu lä­hes puo­leen ai­kai­sem­mas­ta. Val­mis­tus­no­peu­des­ta huo­li­mat­ta kom­po­nent­tien laa­tu säi­lyy en­si­luok­kai­se­na. Se on tär­ke­ää, sil­lä ky­sei­set osat ovat ket­jun ku­lu­mis­kes­tä­vyy­den kan­nal­ta kai­kis­ta tär­keim­mät, Mäki li­sää.

Ko­vaa run­naus­ta

La­pua-ket­jut Oy on in­ves­toi­nut vii­me vuo­si­na hui­mas­ti. Vuo­si­ta­sol­la in­ves­toin­nit ovat muo­dos­ta­neet jopa 8–12 pro­sent­tia lii­ke­vaih­dos­ta. Yri­tyk­ses­sä on nyt lai­tet­tu tuo­tan­non avain­ko­neet kun­toon. Ke­hi­tet­tä­vää on sil­ti pal­jon, jo­ten in­ves­toin­te­ja li­sä­tään, mi­kä­li mark­ki­nat jat­ka­vat hy­vää ve­to­aan.

– Pai­no­pis­tet­tä tul­laan kui­ten­kin kään­tä­mään en­tis­tä enem­män si­säi­sen toi­min­nan ke­hit­tä­mi­seen, ku­ten joh­ta­mi­seen ja or­ga­ni­soin­tiin, mark­ki­noin­ti­pääl­lik­kö, pää­o­mis­ta­ja Tuo­mas Luo­ma ker­too.

Yö­tä päi­vää

La­pua-ket­jut on myös kas­va­nut rons­kia vauh­tia. Vii­meis­ten nel­jän vuo­den ai­ka­na kas­vup­ro­sent­ti on ol­lut 36:n luok­kaa. Ket­jun osien val­mis­tus on kui­ten­kin ta­kun­nut, ja sitä on jou­dut­tu jär­jes­te­le­mään vuo­ro­työl­lä ja yli­töil­lä. Tuo­tan­to­pääl­lik­kö Mäki kiit­tää hen­ki­lö­kun­taa.

– Ti­lan­ne on ol­lut han­ka­la, mut­ta hen­ki­lös­tö on tie­dos­ta­nut ti­lan­teen ja jous­ta­nut sen mu­kaan. Uu­si työs­tö­ko­ne tuo hel­po­tus­ta tä­hän­kin asi­aan, tuo­tan­to­pääl­lik­kö Mika Mäki to­te­aa.

Uut­ta sor­via voi­daan ajaa mie­hit­tä­mät­tö­mä­nä öi­sin ja vii­kon­lop­pui­sin.

Päi­den­työs­tö­au­to­maat­ti vi­hi­tään tä­nään käyt­töön La­pua-ket­jut Oy:n tuo­tan­to­ti­lois­sa kut­su­vie­rai­den ja työn­te­ki­jöi­den läs­nä ol­les­sa. Ko­neen juh­lal­li­sen en­si käy­tön suo­rit­taa La­pu­an kau­pun­gin­joh­ta­ja Ar­to Le­pis­tö.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?