JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
14.11.2014 8.37

Lapuan ja pohjoisen poijat kanalintujen perässä

Mikä yh­dis­tää poh­joi­sen poi­kia ja la­pu­a­lai­sia met­sä­koi­ra­mie­hiä? Var­mas­ti moni asia, mut­ta ai­na­kin la­pu­a­lais­ten oma kek­sin­tö FR-cup eli fa­saa­ni/riek­ko-cup.

FR-cu­pis­sa kil­pail­laan mikä koi­rak­ko löy­tää par­hai­ten lin­tu­ja ja mit­te­lös­sä ki­sail­laan myös jouk­ku­ei­na. Sa­mal­la saa­daan koi­ra­kol­le mah­dol­li­suuk­sia suo­rit­taa tar­peel­li­sia yk­kös­tu­lok­sia, jot­ta ta­voi­te käyt­tö­va­li­on ar­vos­ta nap­sah­tai­si an­si­o­lis­tal­le myös.

Tänä syk­sy­nä oli la­pu­a­lais­ten vuo­ro jär­jes­tää FR-cup La­pu­al­la. La­keu­del­le saa­pui koi­ria ja mie­hiä ai­na Iva­los­ta ja Nuor­ga­mis­ta saak­ka. Muu­ta­man päi­vän mit­tai­nen tur­nee saa­tiin taas hy­vin vie­tyä läpi.

– Lin­tu­ja löy­tyi ja vie­raat oli­vat tyy­ty­väi­siä, ker­too ide­an toi­nen isä Ol­li Pun­ka­ri.

Idea yh­teis­työs­tä syn­tyi ro­va­nie­me­läi­sen ja la­pu­a­lai­sen met­sä­mie­hen yh­tei­sen sau­no­mi­sen päät­teek­si vuon­na 1999. Tar­koi­tus oli saa­da poh­joi­sen vä­el­le hy­viä ja tes­tat­tu­ja maas­to­ja lin­nu­net­sin­tään pel­to­la­keu­del­le. La­pu­a­lai­set taas mie­lel­lään läh­te­vät ha­ke­maan har­joi­tuk­sia poh­joi­sen tun­tu­ri­maas­tois­ta, kos­ka yk­kö­siä pi­tää saa­da eri­lai­sis­ta maas­tois­ta.

– On kä­te­vää, kun ku­kin jär­jes­tä­jä tut­kii alus­ta­vas­ti maas­tot etu­kä­teen ja tie­de­tään, et­tä lin­tu­ja löy­tyy. Mei­dän on tääl­lä help­po suo­rit­taa pel­to­yk­kö­nen, mut­ta met­sä/tun­tu­riyk­kö­nen on luon­nol­li­ses­ti han­ka­lam­pi, Pun­ka­ri ki­teyt­tää.

Iva­lo­lai­nen Har­ri Sii­vo­nen oli Kii­ra-koi­ran­sa kans­sa La­pu­an maas­tois­sa ki­sa­vii­kon­lop­pu­na.

– Tämä on jo kol­mas ker­ta. Tääl­lä koi­ra saa har­joi­tel­la fa­saa­nia ja pel­to­pyy­tä, kun meil­lä on vaan nii­tä riek­ko­ja.

Sii­vo­nen yö­pyi Ru­han met­säs­tys­ma­jal­la ja ke­hui asu­mus­ta asi­an­mu­kai­sek­si.

– Yk­si yö vie­lä ja sit­ten ko­ti­mat­kal­le, jota riit­tää 850 ki­lo­met­riä, Sii­vo­nen las­kes­ke­li.

Koi­rak­ko Jus­si Jär­vi­nen ja Frii­du sai­vat vii­kon­lo­pul­ta an­si­ok­seen käyt­tö­va­li­on ar­von. Ko­ko­nais­ki­san voi­ton vei Lap­pi, tu­lok­sel­la 672-617.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?