JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
15.3.2018 12.50

Lapuanjoen jäälle pääsee vielä luistelemaan

Lapuanjoelle aurattu retkiluistelubaana on ollut kaikenikäisten ulkoilijoiden suosiossa. Reitin kunnossa pidosta huolehtiva Arto Aro auraa sen taas luisteltavaan kuntoon lähipäivinä, kun säät sen sallivat. Kuva Pia Salo

Lapuanjoelle aurattu retkiluistelubaana on ollut kaikenikäisten ulkoilijoiden suosiossa. Reitin kunnossa pidosta huolehtiva Arto Aro auraa sen taas luisteltavaan kuntoon lähipäivinä, kun säät sen sallivat. Kuva Pia Salo

Min­na Vai­ni­on­pää

min­na.vai­ni­on­paa@la­pu­an­sa­no­mat.fi

Vie­lä on tal­vea jäl­jel­lä. Lop­pu­vii­kok­si so­pi­vas­ti pa­kas­taa, ja jos en­nus­teet pi­tä­vät paik­kaan­sa, niin au­rin­ko­kin il­mes­tyy nä­ky­viin. Lu­vas­sa on ko­mei­ta, tal­vi­sia ul­koi­lu­säi­tä.

Myös huo­noon kun­toon kuo­vi­tel­tu La­pu­an­jo­en, ret­ki­luis­te­luun au­rat­tu reit­ti, Lan­ki­lan­kos­ken ja Kar­hun­sil­lan vä­lil­lä, on pian taas luis­tel­ta­vas­sa is­kus­sa.

– Jot­kut ajat­te­le­mat­to­mat moot­to­ri­kelk­kai­li­jat oli­vat kuo­vi­tel­leet kelk­koi­neen au­ra­tul­la jää­o­suu­del­la, ja kel­kan suk­set oli­vat teh­neet luis­te­li­joil­le vaa­ral­li­sia uria jää­hän. Kaa­tu­mis­ris­ki oli suu­ri. EP:n Kelk­ka­ker­hon jä­se­net kyl­lä tie­tä­vät, kuin­ka kaik­ki mah­tu­vat tur­val­li­ses­ti liik­ku­maan jääl­lä. Asi­al­la ovat ol­leet vil­lit ja va­paat kelk­kai­li­jat, jään au­raa­mi­ses­ta huo­leh­ti­va Ar­to Aro to­te­aa.

Hän on au­ran­nut en­sim­mäi­sen ker­ran vii­me tal­ve­na luis­tin­baa­nan La­pu­an­jo­el­le, ja moni luis­te­li­ja on ilah­tu­nut 3,5 ki­lo­met­rin mit­tai­ses­ta ret­ki­luis­te­lu­mah­dol­li­suu­des­ta joen jääl­lä. Ku­lu­va tal­vi on ol­lut olo­suh­teil­taan edel­lis­tä vie­lä pa­rem­pi.

– Nyt jääl­lä ei ole luis­tel­tu, ei­kä lu­mia ole au­rat­tu pois. Avaan sen taas lä­hi­päi­vi­nä. Sää on käy­nyt su­lan puo­lel­la, mikä on hy­vin su­lat­ta­nut jään pin­taa. Pak­ka­set sen taas jää­dyt­tä­vät hy­väk­si, jo­ten vie­lä pääs­tään joen jääl­le­kin luis­te­le­maan, Aro lu­paa.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?