JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
22.5.2014 8.59

Majoituspaikat lisääntyvät kesähotellin myötä

La­pu­a­lai­nen ma­joi­tus­ka­pa­si­teet­ti on tu­le­va­na ke­sä­nä edel­li­siä ke­siä pa­rem­pi. Ho­tel­li La­pu­a­ho­vin ja Kris­til­li­sen opis­ton yh­teis­työn seu­rauk­se­na syn­tyi La­pu­an Ke­sä­ho­tel­li.

Sii­ri­läs­sä si­jait­se­va Ke­sä­ho­tel­li toi­mii kris­til­li­sen opis­ton kah­des­sa asun­to­las­sa. Ma­joi­tus­ti­lan li­säys tu­lee ho­tel­lil­le hy­vään tar­pee­seen, kos­ka vii­me ke­sä­nä La­pu­a­ho­vis­sa har­mi­tel­tiin ei oon myy­mis­tä.

– Jou­duim­me vii­me ke­sä­nä myy­dä pal­jon ei oo­ta ja ryh­dyim­me miet­ti­mään mi­ten voi­sim­me pal­vel­la pa­rem­min asi­ak­kai­tam­me, ho­tel­liy­rit­tä­jä Jaak­ko Kurt­ti La­pu­a­ho­vis­ta ker­too.

Kris­til­li­sel­lä opis­tol­la sen si­jaan mo­net tä­män ke­sän kurs­sit ovat sen kal­tai­sia, et­tä kurs­si­lai­set ei­vät tar­vit­se yö­py­mis­ti­laa. Sik­si osa asun­to­lois­ta on ke­sän ai­ka­na tyh­jä­käyn­nil­lä.

– Meil­lä on ke­sän ai­ka­na run­saas­ti ti­laa asun­to­lois­sa ja pää­tim­me tar­jo­ta nii­tä ho­tel­lin käyt­töön. Mo­net kau­pun­ki­o­pis­tot ovat toi­mi­neen jo pit­kään niin, mut­ta meil­lä tämä on en­sim­mäi­nen ko­kei­lu, ta­lous­pääl­lik­kö Jor­ma Kal­lio opis­tol­ta ker­too.

Ke­sä­ho­tel­li au­ke­aa 23.6. ja on avoin­na elo­kuun 10. päi­vään saak­ka. Käy­tet­tä­vis­sä on kak­si asun­to­laa, jois­ta löy­tyy yh­teen­sä 44 vuo­de­paik­kaa.

Ke­sä­ho­tel­li toi­mii it­se­va­raus­me­ne­tel­mäl­lä. Ryh­mil­le va­rauk­sen voi teh­dä La­pu­a­ho­vis­ta. Kaik­ki yö­py­mi­seen liit­ty­vät pal­ve­lut saa La­pu­a­ho­vis­ta, ku­ten avai­men ja aa­mi­ai­sen. Aa­mi­ais­ta ei ole vält­tä­mä­tön­tä va­ra­ta, kos­ka ke­sä­ho­tel­lis­ta löy­tyy kum­mas­ta­kin ta­los­ta keit­tiö. Toi­ses­ta ta­los­ta löy­ty­vät myös kat­ta­vat sau­na­ti­lat.

Hin­ta­ta­so on Ke­sä­ho­tel­lis­sa Kur­tin mu­kaan 30-40 pro­sent­tia al­hai­sem­pi kuin kes­kus­ta­ho­tel­lis­sa. Paik­ka si­jait­see kä­ve­ly­e­täi­syy­del­lä kes­kus­tas­ta.

– Ke­sä­ho­tel­li on vain 900 met­rin pääs­sä La­pu­a­ho­vis­ta ja si­jait­see kau­niis­sa jo­ki­ran­ta­mai­se­mas­sa. Pi­ha­pii­ris­sä on myös las­ten leik­ki­paik­ka, mikä on hyvä asia las­ten kans­sa yö­py­jil­le.

Ke­sä­ho­tel­lin en­sim­mäi­nen kesä on ko­kei­lua, mut­ta tä­hän saak­ka va­rauk­sia on tul­lut mu­ka­vas­ti.

– Yl­lä­tyin sii­tä, kuin­ka hy­vin va­rauk­sia on tul­lut ja se, et­tä ke­sä­ho­tel­li ei ole syö­nyt La­pu­a­ho­vin va­rauk­sia ai­na­kaan tä­hän saak­ka. Jos tämä kesä me­nee hy­vin, niin meil­lä on op­tio asun­to­loi­den vuok­rauk­ses­ta myös en­si ke­säk­si.

Ke­sä­ho­tel­lia tul­laan var­mas­ti tar­vit­se­maan, sil­lä kesä on täyn­nä ta­pah­tu­mia. Sekä La­pu­al­la et­tä ym­pä­ris­tös­sä.

– Kesä al­kaa TUL:lin liit­to­juh­las­ta Sei­nä­jo­el­la ke­sä­kuun al­ku­puo­lel­ta, sit­ten La­pu­al­la on SM-ral­lit ja ju­han­nuk­se­na meil­lä on yleen­sä pal­jon yö­py­jiä tans­si­paik­ko­jen ta­pah­tu­mien ta­kia, Kurt­ti lu­et­te­lee.

Sit­ten on­kin jo Pro­vins­si­rock naa­pu­ri­pi­tä­jäs­sä ja sen jäl­keen pian He­rät­tä­jä-juh­lat La­pu­al­la.

– He­rät­tä­jä­juh­lien ai­kai­sen ma­joi­tuk­sen opis­to hoi­taa it­se, kos­ka se oli jo en­nem­min lyö­ty luk­koon, mut­ta sen jäl­keen toi­mii taas ke­sä­ho­tel­li.

Hei­nä­kuus­sa Tan­go­jen juh­li­jat et­si­vät ma­joi­tus­ti­laa ai­na La­pu­al­ta as­ti ja mo­nia mui­ta ta­pah­tu­mia on vie­lä lop­pu­ke­säl­lä lu­vas­sa, ku­ten Van­han Pau­kun fes­ta­rit ja Här­mäs­sä Po­wer Truck. Nämä kaik­ki nä­ky­vät ho­tel­lin ar­jes­sa.

Kurt­ti on tyy­ty­väi­nen, et­tä ho­tel­lis­sa on nyt vi­pi­nää ja va­rauk­sia run­saas­ti.

– ­Al­ku­vuo­si oli hy­vin hil­jai­nen, mut­ta nyt vii­mei­set puo­li­tois­ta kuu­kaut­ta on ol­lut hy­vää ai­kaa. Ja eteen­päin­kin on ihan hy­vät nä­ky­mät.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?