JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
16.11.2017 16.28

Nuoria etsitään
itsenäi­syys­päivän kunniavartioon

Tar­ja Ko­jo­la

tar­ja.ko­jo­la@la­pu­an­sa­no­mat.fi

It­se­näi­syys­päi­vän kun­ni­a­var­ti­o­ta­pah­tu­man jär­jes­te­lyt ete­ne­vät, mut­ta vie­lä kai­va­taan va­paa­eh­toi­sia sei­so­maan het­ki­nen kun­ni­a­var­ti­os­sa so­das­sa kaa­tu­nei­den hau­doil­le. San­ka­ri­hau­to­ja on La­pu­al­la kol­me: Kau­ha­jär­vel­lä, Tiis­ten­jo­el­la ja kes­kus­tas­sa.

– Kau­ha­jär­ven kirk­ko­maas­sa on 21 san­ka­ri­vai­na­jaa, tie­tää Kau­ha­jär­ven ky­lä­kirk­ko­yh­dis­tyk­sen pu­heen­joh­ta­ja Ola­vi Luo­ma­la.

– Ha­lu­am­me myös ol­la mu­ka­na kun­ni­a­var­ti­o­hank­kees­sa, ja toi­vom­me, et­tä va­paa­eh­toi­set ot­ta­vat yh­teyt­tä vaik­ka­pa suo­raan mi­nuun tai mui­hin ky­lä­kirk­ko­yh­dis­tyk­sen ih­mi­siin, Luo­ma­la vink­kaa.

– Us­koi­sin, et­tä vä­keä löy­tyy meil­tä­kin. Teh­tä­vä on tär­keä, ja oli­si hie­noa, et­tä sai­sim­me täl­lai­sen kun­ni­a­no­soi­tuk­sen myös Kau­ha­jär­vel­lä ai­kaan.

Koko La­pua kun­ni­a­var­ti­oi­tu

– Oli­si to­del­la upe­aa, jos sai­sim­me koko La­pu­an mu­kaan tä­hän, niin et­tä kai­kil­la La­pu­an san­ka­ri­hau­doil­la oli­si ly­hyt kun­ni­a­var­tio it­se­näi­syys­päi­vä­nä, sa­noo Tiis­ten­jo­el­la han­ket­ta jär­jes­tä­vä Jan­ne Kal­lio Tiis­ten­jo­en ky­lä­kirk­ko­yh­dis­tyk­sen hal­li­tuk­ses­ta.

– Tiis­ten­jo­el­le tar­vi­taan 65 ih­mis­tä. Olem­me aset­ta­neet ikä­haa­ru­kak­si 18 – 40-vuo­ti­aat, jot­ta em­me ra­jaa lii­kaa, Kal­lio huo­maut­taa.

– Kun­ni­a­var­ti­oon voi­vat tul­la mie­het ja nai­set, ty­töt ja po­jat, ja vaik­ka äi­ti rat­tais­sa ole­van lap­sen kans­sa, Kal­lio ku­vai­lee.

– Var­ti­o­het­ki ei ole pit­kä, ei tun­ti­a­kaan. Läm­min­tä tie­tys­ti kan­nat­taa pan­na pääl­le.

Tiis­ten­jo­el­la tar­joil­laan het­ken päät­teek­si hir­vi­keit­toa seu­ra­kun­ta­ta­lol­la.

– Toi­von to­del­la, et­tä saam­me po­ru­kan ka­saan. Jo­kai­nen san­ka­ri­vai­na­ja on an­sain­nut oman kun­ni­a­var­ti­on­sa. He uh­ra­si­vat hen­ken­sä isän­maan eteen, Kal­lio ko­ros­taa ja sa­noo, et­tä va­paa­eh­toi­set voi­vat ol­la yh­tey­des­sä hä­neen.

San­ka­ri­vai­na­jien ikäi­siä

Mar­ko Koh­ta­la ja Juk­ka Tau­ri­ai­nen jär­jes­tä­vät tuo­mi­o­kir­kon kun­ni­a­var­ti­o­ta­pah­tu­maa, ja nyt mu­kaan on läh­te­nyt myös Maan­puo­lus­tus­kou­lu­tu­syh­dis­tys MPK.

– Noin puo­len tun­nin var­ti­o­het­ki on yh­den­tois­ta ai­kaan eli sii­nä vai­hees­sa, kun sep­pel­par­ti­ot läh­te­vät kir­kos­ta san­ka­ri­hau­doil­le, Tau­ri­ai­nen sa­noo.

– Kun kir­kon ym­pä­ril­lä on kol­mi­sen­sa­taa san­ka­ri­hau­taa, tar­vi­taan pal­jon ih­mi­siä. Jos sai­sim­me edes joka toi­sel­le hau­dal­le ih­mi­sen, se oli­si jo iso saa­vu­tus. Ta­voit­tee­na on, et­tä jo­kai­sel­la san­ka­ri­hau­dal­la sei­soo var­ti­os­sa ih­mi­nen, joka on sa­man ikäi­nen kuin hau­das­sa le­pää­vä vai­na­ja kuo­lin­het­kel­lään, mies sa­noo.

– Toi­vom­me, et­tä va­paa­eh­toi­sia löy­tyy. Seu­ra­kun­ta­nuo­ret, yh­dis­tyk­set, ur­hei­lu­seu­rat, Se­dun ja La­pu­an lu­ki­on väki voi­si­vat kaik­ki ol­la mu­ka­na, Tau­ri­ai­nen toi­voo.

– Ol­kaa yh­tey­des­sä.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?