JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
12.1.2016 10.39

Pakkaset puraisevat akkuja, putkia ja pattereita

LVI-alan am­mat­ti­lai­sil­la on pii­san­nut kii­ret­tä pauk­ku­pak­ka­sil­la, sama on ti­lan­ne au­to­kor­jaa­moil­la, jois­sa vas­taa­no­te­taan tien pääl­le hyy­ty­nei­tä au­to­ja.

Jari Pih­ja­la­maa La­pu­an Au­to­huol­los­ta tun­nus­taa nau­ra­en oman ko­ke­muk­sen­sa, et­tä ak­ku tu­lee vaih­det­tua usein vas­ta, kun se ve­te­lee vii­mei­si­ään. Jus­si Vii­ta LVI-Tek­niik­ka J. Vii­ta Oy:stä on puo­les­taan käy­nyt lait­ta­mas­sa ih­mi­sil­le ko­tei­hin läm­pöä li­sää, kun näil­lä on ol­lut kyl­mä. Kau­pun­gin ve­si­lai­tok­sen huol­to­kin on ura­koi­nut put­kien su­la­tus­hom­mis­sa ja vaih­ta­nut ve­si­mit­ta­rei­ta.

Lop­pu­vii­kos­ta Suo­mi nos­ti säh­kön­ku­lu­tuk­sen huip­pu­lu­ke­man­sa ai­van uu­sil­le me­ga­wa­teil­le, per­jan­tai­na ku­lu­tus oli yli 15 100 me­ga­wat­tia.

Jus­si Vii­ta vas­taa pu­he­li­meen ol­les­saan juu­ri kyy­kys­sä pat­te­rin ää­res­sä. Pat­te­ri oli­si tar­koi­tus saa­da läm­pi­mäk­si. Hä­nen mu­kaan­sa pak­kas­ten tul­tua pu­he­lu­ja al­koi tul­la ”raa­kas­ti”, ja sen jäl­keen on pi­tä­nyt to­del­lis­ta kii­ret­tä. Suu­rin on­gel­ma soit­ta­jil­la on ol­lut se, et­tä heil­lä on si­säl­lä­kin kyl­mä. Pää­a­si­as­sa soit­ta­jat ovat kau­ko- ja maa­läm­pö sekä öl­jy­läm­mi­tys­ta­lois­ta.

– On­gel­ma­na useim­min on se, et­tei­vät läm­mi­tys­lait­teet pii­saa. Pat­te­rien vent­tii­lit tai ter­mos­taa­tit ovat ju­mit­tu­neet tai rik­ki ja sel­lai­nen­kin ta­paus oli, et­tä lii­an kyl­mäs­sä va­ras­tos­sa ol­lut läm­min­ve­si­va­raa­ja oli men­nyt jää­hän.

– Ja joil­le­kin pi­tää vä­hän opet­taa, mi­ten pat­te­ria pan­naan suu­rem­mal­le. Se on vä­hän unoh­tu­nut kun on ol­lut niin leu­to­ja tal­via, Vii­ta nau­rah­taa.

Au­to­huol­los­sa­kin on kii­ret­tä pii­san­nut, kun tien pääl­le tai ko­ti­pi­hal­le hyy­ty­nei­tä au­to­ja on tuo­tu he­rä­tet­tä­vik­si eloon.

– Niin pal­jon ote­taan au­to­ja vas­taan kuin ke­ri­tään. Kun päi­vät on en­tuu­des­taan myy­ty täy­teen, niin nyt nii­tä yli­buu­ka­taan jos­kus vä­hän sel­lai­sel­la yl­ti­ö­po­si­tii­vi­sel­la­kin ajat­te­lul­la, et­tä kyl­lä ai­na jos­sa­kin vä­lis­sä ker­ke­ää, Jari Pih­la­ja­maa nau­rah­taa.

Pih­la­ja­maal­la on per­jan­tai­na mit­ta­rin näyt­tä­es­sä 18:aa pak­ka­sas­tet­ta työn al­la au­to, jos­ta on men­nyt rik­ki joko ak­ku tai start­ti­moot­to­ri. Di­ag­noo­sin teko on vie­lä kes­ken. Pih­la­ja­maan mu­kaan vika voi ol­la myös sii­nä, et­tei loh­ko­läm­mi­tys ole toi­mi­nut. Täl­löin läm­min hal­li te­kee vii­kon­lo­pun ai­ka­na teh­tä­vän­sä ja au­ton saa taas käyn­tiin.

Lee­na Hjelt

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?