JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
21.8.2018 14.30

Puistojumpista startti syksyn liikkumiseen

Ensimmäiseen puistojumppaan osallistui pikaisen laskutoimituksen perusteella yli yhdeksänkymmentä jumppaajaa. – Toivotaan, että moni innostuisi tästä ja jatkaisi syksyllä liikkumista, Sanna Alatalkkari sanoo.

Ensimmäiseen puistojumppaan osallistui pikaisen laskutoimituksen perusteella yli yhdeksänkymmentä jumppaajaa. – Toivotaan, että moni innostuisi tästä ja jatkaisi syksyllä liikkumista, Sanna Alatalkkari sanoo.

An­na Jäät­teen­mä­ki

an­na.jaat­teen­ma­ki@la­pu­an­sa­no­mat.fi

La­pu­an La­keus Ap­teek­ki jär­jes­ti vii­me vii­kon kes­ki­viik­ko­na en­sim­mäi­sen puis­to­jum­pan Lau­ri­lan puis­tos­sa. Toi­nen jump­pa pi­de­tään täl­lä vii­kol­la sa­maan ai­kaan. Liik­ku­maan ovat ter­ve­tul­lei­ta kaik­ki iäs­tä, kun­nos­ta tai su­ku­puo­les­ta riip­pu­mat­ta.

– Ha­lu­sim­me tem­pais­ta tä­hän syk­syn al­kuun, kun oh­ja­tut lii­kun­ta­vuo­rot ei­vät ole vie­lä al­ka­neet, sa­noo ta­pah­tu­man toi­nen puu­ha­nai­nen San­na Ala­talk­ka­ri. Hä­nen kans­saan jump­pia on or­ga­ni­soi­nut Nii­na Kari.

Ala­talk­ka­ri ker­too, et­tä La­keus Ap­teek­ki liit­tyi hil­jat­tain Liik­ku­jan Ap­teek­ki -kon­sep­tiin, jo­hon mikä ta­han­sa ap­teek­ki voi liit­tyä. Kon­sep­tin taus­tal­la on aja­tus, et­tä ap­tee­kit oli­si­vat asi­ak­kai­den tu­ke­na sekä lii­kun­nas­sa et­tä hy­vin­voin­nis­sa. Toi­min­ta­mal­lin ovat ke­hit­tä­neet yh­teis­työs­sä Kun­nos­sa kai­ken ikää -oh­jel­ma, Hen­gi­tys­liit­to, Suo­men Ap­teek­ka­ri­liit­to ja Lii­kun­nan alu­e­jär­jes­töt.

– Ap­teek­ki on oi­val­li­nen väy­lä ta­voit­taa ih­mi­siä, jot­ka ei­vät vält­tä­mät­tä käy mis­sään muus­sa ter­vey­den­huol­lon pis­tees­sä tai jot­ka liik­ku­vat hy­vin vä­hän. Lii­kun­ta on hyvä ja te­ho­kas lää­ke mo­neen vai­vaan ja se on tär­ke­ää kai­kil­le ih­mi­sil­le.

Kon­sep­tiin liit­ty­neet ap­tee­kit voi­vat to­teut­taa toi­min­ta­mal­lia niin mo­ni­muo­toi­ses­ti kuin ha­lu­a­vat.

– Me olem­me aja­tel­leet pi­tää tes­taus- ja tee­ma­päi­viä. Kar­toi­tam­me myös in­nok­kuut­ta yh­teis­lenk­kei­hin, Ala­talk­ka­ri sa­noo.

Ala­talk­ka­ri ko­ros­taa, et­tei ap­teek­ki aio ryh­tyä jär­jes­tä­mään sään­nöl­li­ses­ti lii­kun­taa La­pu­al­la.

– Tääl­lä on muu­ten­kin hy­vin lii­kun­nan jär­jes­tä­jiä, kun on lii­kun­ta­toi­mi, yk­si­tyi­set kun­to­sa­lit ja kan­sa­lai­so­pis­to. Pi­kem­min­kin ha­lu­am­me teh­dä yh­teis­työ­tä eri lii­kun­ta­toi­mi­joi­den kans­sa.

Li­sää tiis­tain 21.8. La­pu­an Sa­no­mis­sa.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?