JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
12.10.2018 15.40

Ritavuori ja Ruhan isot tontit kiinnostivat eniten

Maankäyttöinsinööri Markku Turja ja tekninen johtaja Anu Muurimäki vastasivat tontti-iltaan tyttärensä Millan kanssa tulleen Vesa Mäkisen esittämiin kysymyksiin. Keskusteltavana olivat muun muassa tonttivaihtoehdot, lämmitysmuodot ja koulun läheisyys.

Maankäyttöinsinööri Markku Turja ja tekninen johtaja Anu Muurimäki vastasivat tontti-iltaan tyttärensä Millan kanssa tulleen Vesa Mäkisen esittämiin kysymyksiin. Keskusteltavana olivat muun muassa tonttivaihtoehdot, lämmitysmuodot ja koulun läheisyys.

Min­na Vai­ni­on­pää

min­na.vai­ni­on­paa@la­pu­an­sa­no­mat.fi

Muu­ta­mas­sa ko­dis­sa pääs­tiin täl­lä vii­kol­la as­tu­maan as­kel lä­hem­mäk­si ta­lon ra­ken­ta­mis­ta, kun kau­pun­gin jär­jes­tä­mäs­sä tont­ti-il­las­sa löy­tyi vas­taus mo­niin miel­tä as­kar­rut­ta­nei­siin asi­oi­hin. Tont­ti­tar­jon­taan kävi tu­tus­tu­mas­sa sa­ta­kun­ta per­het­tä.

Tek­ni­sen kes­kuk­sen sei­nil­lä oli­vat sel­ke­äs­ti esil­lä kau­pun­gin asun­to­a­lu­eet ja niil­lä si­jait­se­vat va­paa­na ole­vat ton­tit. Li­säk­si pai­kal­la oli kat­ta­va jouk­ko kau­pun­gin vir­ka­mie­hiä vas­taa­mas­sa asu­mi­seen ja ra­ken­ta­mi­seen liit­ty­viin ky­sy­myk­siin.

– Ri­ta­vuo­ren asun­to­a­lue, ja sin­ne ra­ken­net­ta­va uu­si kou­lu, kiin­nos­ti­vat tont­ti-il­las­sa kä­vi­jöi­tä eni­ten. Il­ta oli on­nis­tu­nut. Vaik­ka kä­vi­jä­mää­rää ei var­si­nai­ses­ti las­ket­tu, niin tont­ti­tar­jon­taan kävi tu­tus­tu­mas­sa ar­vi­ol­ta noin sata hen­ki­löä. Yk­si tont­ti va­rat­tiin jo il­lan ai­ka­na, ja muu­ta­ma ra­ken­nus­pai­kan et­si­jä jal­kau­tui vie­lä maas­toon vah­vis­ta­maan omia aja­tuk­si­aan tu­le­van ko­din pai­kas­ta, kiin­teis­tö­sih­tee­ri Riit­ta Kara ker­too.

Tont­ti-il­taan tul­lut Vesa Mä­ki­nen vah­vis­ti sen, mitä Kara ker­toi. Hän kat­se­li mie­len­kiin­nol­la Ri­ta­vuo­ren asun­to­a­lu­een va­pai­den tont­tien kart­taa, mut­ta ai­van eri­tyi­ses­ti hän­tä kiin­nos­ti Ala­nur­mon alue ja siel­lä jo toi­min­nas­sa ole­va uu­si kou­lu.

– Kaik­ki on vie­lä ko­din ra­ken­ta­mi­sen suh­teen au­ki. Per­heen kans­sa olem­me et­si­neet jo pari kol­me vuot­ta so­pi­vaa val­mis­ta ta­loa, mut­ta mie­luis­ta ei ole löy­ty­nyt. Mie­tin­näs­sä on se­kin, ra­ken­ne­taan­ko it­se vai os­te­taan­ko talo val­mii­na. Jos ra­ken­ne­taan, niin sil­loin se on hir­si­ta­lo, Mä­ki­nen poh­tii.

Li­sää tors­tain 11.10. La­pu­an Sa­no­mis­sa.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?