JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
6.7.2017 9.05

Rukiin lajittelu mullistuu uuden värila­jit­te­lu­me­ne­telmän ansiosta

Esa ja Juha Antila kasvattavat tilallaan ohraa ja kauraa siementuotantona sekä ruista leipäviljaksi. Kuvaan ei ehtinyt työkiireiltään tilan kolmas osakas Jaakko Antila.

Esa ja Juha Antila kasvattavat tilallaan ohraa ja kauraa siementuotantona sekä ruista leipäviljaksi. Kuvaan ei ehtinyt työkiireiltään tilan kolmas osakas Jaakko Antila.

Joo­na Yli­se­lä

joo­na.yli­se­la@la­pu­an­sa­no­mat.fi

Sie­men­tuo­tan­toon ja nyt myös ru­kiin tuo­tan­toon lei­pä­vil­jak­si eri­kois­tu­nut An­ti­lan tila Pou­tus­sa te­kee en­sim­mäi­se­nä maa­ti­la­na mit­ta­van in­ves­toin­nin ru­kiin la­jit­te­luun. Kyse on myr­kyl­li­sen to­ra­jy­vän pois­kit­ke­mi­ses­tä nor­maa­lien jy­vien jou­kos­ta.

– To­ra­jy­vä on osoit­tau­tu­nut vai­ke­ak­si haas­teek­si ru­kiin vil­je­lys­sä, kos­ka sen koko on pie­nen­ty­nyt lä­hes nor­maa­lin jy­vän ko­koi­sek­si. Nyt in­ves­toim­me täy­sin uu­teen vä­ri­la­jit­te­li­jaan, joka käyt­tää op­ti­sia sen­so­rei­ta sekä sig­naa­lin­kä­sit­te­ly- ja pai­neil­ma­tek­niik­kaa myr­kyl­lis­ten jy­vien pois saa­mi­sek­si, ker­to­vat Maa­ta­lou­syh­ty­mä An­ti­lan Esa ja Juha An­ti­la.

Lei­pä­vil­ja­tuo­tan­nos­sa to­ra­jy­viä sal­li­taan puh­taan ta­va­ran jou­kos­sa mak­si­mis­saan 0,05 pai­nop­ro­sent­tia, jo­ten kyse on hy­vin tar­kas­ta pro­ses­sis­ta. Sitä suu­rem­pi osuus ei ole mark­ki­na­kel­pois­ta ruis­ta.

– Ai­em­min olem­me ni­pin na­pin pääs­seet ta­voi­te­pi­toi­suuk­siin me­kaa­ni­sel­la rum­pu­la­jit­te­lul­la, mut­ta vii­me vuo­si oli sen ver­ran haas­ta­va, et­tä pää­tim­me in­ves­toi­da täy­sin uu­den­lai­seen me­ne­tel­mään.

Suur­teh­tail­le tut­tu

Vä­ri­la­jit­te­li­jan on mää­rä saa­pua ti­lal­le hei­nä­kuun puo­leen vä­liin men­nes­sä. Sa­man­tyyp­pi­nen vä­ri­la­jit­te­lu­tek­niik­ka on isoil­le teh­tail­le ar­ki­päi­vää laa­dun­val­von­nan yh­tey­des­sä tuo­tan­non lop­pu­pääs­sä. Nyt tek­niik­kaa so­vel­le­taan en­sim­mäi­siä ker­to­ja al­ku­tuo­tan­nos­sa, ja pal­ve­lua on tar­koi­tus tar­jo­ta myös muil­le ti­loil­le.

Lue li­sää tors­tain 6.7.2017 La­pu­an Sa­no­mis­ta.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?