JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
2.8.2018 13.00

Suurkaupungin tyttö tykästyi Suomeen

Ayame Hirasawan kotikaupungissa Yokohamassa on tänä kesänä ollut noin +37 astetta lämmintä. ­ Ajattelin, että tulen hetkeksi pakoon sitä kuumuutta Suomen viileämpään kesään, mutta täälläkin on nyt ollut tosi kuuma, hän naurahtaa.

Ayame Hirasawan kotikaupungissa Yokohamassa on tänä kesänä ollut noin +37 astetta lämmintä. ­ Ajattelin, että tulen hetkeksi pakoon sitä kuumuutta Suomen viileämpään kesään, mutta täälläkin on nyt ollut tosi kuuma, hän naurahtaa.

An­na Jäät­teen­mä­ki

an­na.jaat­teen­ma­ki@la­pu­an­sa­no­mat.fi

Ay­a­me Hi­ra­sa­wa päät­ti ha­kea kak­si vuot­ta sit­ten Ja­pa­nin toi­sek­si suu­rim­mas­ta kau­pun­gis­ta Yo­ko­ha­mas­ta vaih­to-op­pi­laak­si La­pu­an lu­ki­oon. Kau­pun­gis­sa on 3,6 mil­joo­naa asu­kas­ta, ja hän asui per­hei­neen ai­van kes­kus­tas­sa.

– Oli kyl­lä tosi iso ero tul­la tän­ne, sil­lä ko­ti­kau­pun­gis­sa­ni on niin pal­jon kor­kei­ta ta­lo­ja ja mon­ta ker­taa enem­män ih­mi­siä.

Nuo­ri nai­nen ty­käs­tyi Suo­meen kui­ten­kin niin pal­jon, et­tä on nyt jo tois­ta ker­taa käy­mäs­sä Suo­mes­sa ja La­pu­al­la vii­me elo­kuus­sa päät­ty­neen vaih­don jäl­keen.

– En­sim­mäi­sen ker­ran tu­lim­me Suo­meen koko per­heen kans­sa vii­me jou­lu­kuus­sa. Viik­ko sit­ten tors­tai­na minä tu­lin yk­sin nel­jäk­si vii­kok­si, Hi­ra­sa­wa ker­too.

Ih­mi­set sa­man­lai­sia

En­nen vaih­toa Hi­ra­sa­wa oli kuul­lut hy­vää Suo­men kou­lu­jär­jes­tel­mäs­tä ja ter­vey­den­huol­los­ta.

– Ha­lu­sin tul­la kat­so­maan, min­kä­lais­ta elä­mä on tääl­lä.

Hän myös näki ku­van, jos­sa suo­ma­lai­set jo­not­ta­vat bus­si­py­sä­kil­lä.

– Mie­tin, mik­si heil­lä on niin pit­kät vä­lit toi­siin­sa. Sit­ten ta­ju­sin, et­tä suo­ma­lai­set ha­lu­a­vat oman ti­lan ym­pä­ril­le, ai­van ku­ten ja­pa­ni­lai­set­kin. On ol­lut help­poa ol­la tääl­lä, kun kult­tuu­ris­sa ja ih­mi­sis­sä on jo­tain tut­tua.

Lue li­sää tors­tain 2.8. La­pu­an Sa­no­mis­ta.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?