JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
27.7.2018 8.00

Värikästä elämää Yhdysvalloissa

Kaisa Dutton kertoo, että on aina tuntenut itsensä suomalaiseksi, vaikka ulkomailla onkin vierähtänyt useampi vuosikymmen.

Kaisa Dutton kertoo, että on aina tuntenut itsensä suomalaiseksi, vaikka ulkomailla onkin vierähtänyt useampi vuosikymmen.

An­na Jäät­teen­mä­ki

an­na.jaat­teen­ma­ki@la­pu­an­sa­no­mat.fi

Kai­sa Dut­ton (o.s. Hjelt) tuli kak­si vuot­ta sit­ten ta­kai­sin Suo­meen ja La­pu­al­le asut­tu­aan yli vii­si­kym­men­tä vuot­ta pää­a­si­as­sa Yh­dys­val­lois­sa, jos­sa elä­mä kul­ki pit­käl­ti mie­hen työn pe­räs­sä tuo­den mu­ka­naan koh­taa­mi­sia eri­lais­ten ih­mis­ten kans­sa.

Dut­to­nin lap­suut­ta ja nuo­ruut­ta var­jos­ti­vat sota ja sii­tä sel­vi­ä­mi­nen.

– Kak­sois­vel­je­ni Juha ja minä syn­nyim­me syys­kuus­sa vuon­na 1939. Olim­me vain puo­li­tois­ta­vuo­ti­ai­ta, kun isäm­me kaa­tui so­das­sa. Mi­nul­le on jää­nyt nuo­ruus­vuo­sis­ta­ni ai­ka synk­kä kuva, vaik­ka nuo­ruus it­ses­sään on ki­vaa. On­nek­si meil­lä oli Lan­ki­lan­kos­kel­la iha­na iso­äi­ti ja haus­ko­ja eno­ja, jois­ta mi­nul­la on hy­viä muis­to­ja.

Dut­ton ker­too, et­tä ei pär­jän­nyt kou­lus­sa, vaan kar­kai­li ja hul­lut­te­li. Hän pää­tyi kui­ten­kin Hel­sin­kiin ja kos­me­to­lo­gi­kou­luun.

– Hel­sin­gis­sä­kin oli haas­tei­ta pär­jä­tä, var­sin­kin asun­non löy­tä­mi­nen oli vai­ke­aa. Tar­jol­la oli pal­jon pie­niä huo­nei­ta van­ho­jen nais­ten asun­nois­sa.

Kos­me­to­lo­gi­kou­lus­sa nuo­ri nai­nen ta­pa­si An­ne­lin, jon­ka kans­sa he päät­ti­vät läh­teä et­si­mään pa­rem­paa elä­mää muu­al­ta.

– Lai­toim­me vii­su­mi­ha­ke­muk­set Sveit­siin, Ka­na­daan ja Yh­dys­val­toi­hin. Ka­na­das­ta pa­pe­rit tu­li­vat nel­jän kuu­kau­den si­säl­lä, ja he toi­vot­ti­vat mei­dät ter­ve­tul­leik­si. Muu­tin Suo­mes­ta pois vuon­na 1964.

Lue li­sää Dut­to­nin vä­rik­kääs­tä elä­mäs­tä tors­tain 26.7. La­pu­an Sa­no­mis­ta.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?