JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
15.5.2018 8.00

Yritysten alue laajenee

Uusi Alangonväylä halkoo uudessa kaavaehdotuksessa Alankoon syntyvää uutta kaupan ja pienteollisuusyritysten aluetta. Se on tässä merkitty punaisella katkottaisella viivalla. Alangonväylään liitetään myös Kuusitie sekä Isorintalantie. Yrittäjäntien katkaisu ei ole alueen yrittäjien mieleen.

Uusi Alangonväylä halkoo uudessa kaavaehdotuksessa Alankoon syntyvää uutta kaupan ja pienteollisuusyritysten aluetta. Se on tässä merkitty punaisella katkottaisella viivalla. Alangonväylään liitetään myös Kuusitie sekä Isorintalantie. Yrittäjäntien katkaisu ei ole alueen yrittäjien mieleen.

Lee­na Hjelt

lee­na.hjelt@la­pu­an­sa­no­mat.fi

Ker­taal­leen jo kau­pun­gin­val­tuus­tos­sa ol­lut Alan­gon kou­lun ase­ma­kaa­va ete­nee nyt kau­pan ja yri­tys­ten alu­eek­si muu­tet­tu­na uu­del­leen val­tuus­toon.

Vä­hit­täis­kau­pan suu­ryk­si­köi­den kort­te­li­a­lu­ei­ta tu­lee noin kol­mel­le heh­taa­ril­le kak­si li­sää ja nii­hin ra­ken­nu­soi­keut­ta 11 000 ker­ros­ne­li­ö­tä.

Kau­pun­gin­ge­o­deet­ti Ta­pio Moi­si­on mu­kaan nyt kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen hy­väk­sy­mä, niin sa­not­tu Alan­ko II kaa­va­han­ke on tär­keä kau­pun­gin ke­hi­tyk­sen kan­nal­ta.

– Sitä on val­mis­tel­tu pit­kään ja se on ol­lut sei­sok­sis­sa­kin mon­ta vuot­ta, hän to­te­aa vii­ta­ten ai­em­piin suun­ni­tel­miin, jois­sa alu­eel­le oli piir­ret­ty Alan­gon kou­lu lu­ki­oi­neen ja päi­vä­ko­tei­neen, sekä niis­tä teh­tyi­hin va­li­tuk­siin.

Ase­ma­kaa­voi­tet­tu ala on noin 44 heh­taa­ria, jos­ta muu­to­sa­lu­et­ta on 26 sekä uut­ta kaa­va-alu­et­ta 18 heh­taa­ria. Kaa­van ta­voit­tee­na on so­vit­taa yh­teen Alan­gon alu­een eri­tyyp­pi­set toi­min­not: kau­pal­li­set, te­ol­li­suus- ja työ­paik­ka-alu­eet, asu­mi­nen ja maa­ta­lous.

Li­sää tiis­tain La­pu­an Sa­no­mis­sa.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?