Viikko
Kuukausi
6kk
? Viikon kysymys ?
Ravintolaan ei voi istahtaa ruokailemaan, mutta esimerkiksi Ali ja Ibrahim Sahindal valmistavat ennakkoon tilatut annokset noudettaviksi.
Outi Rantala
outi.rantala@lapuansanomat.fi
Ravintolayrittäjien tilanne on paikoin synkkä, ja vaikka moni yrittää paikata asiakaskatoa muun muassa noutopalvelulla, tappiota tulee. Yrittäjät toivovat, että valtiovallan asettamia rajoituksia noudatettaisiin tunnollisesti, ettei tilanne turhaan pitkittyisi.
Pizzeria & Kebab Elman yrittäjäveljekset Ibrahim ja Ali Sahindal pyrkivät sopeutumaan poikkeustilaan, eivätkä vielä ole menettäneet toivoaan.
– Asiakastilat on suljettu, mutta meiltä voi noutaa ruokaa kotiin. Vähitellen ihmiset ovat huomanneet, että emme ole sulkeneet ravintolaa kokonaan. Normaalistikin ravintolassa noudatetaan hyvää hygieniaa, mutta nyt olemme tehneet lisäksi erityisjärjestelyjä, Ibrahim Sahindal kertoo.
Hän uskoo, että Suomi nousee vielä, mutta kriisin vaikutukset voivat olla pitkäaikaiset.
– Meidän pitäisi nyt auttaa toisiamme, edes vähän. Pitäisi luoda se sama talkoohenki, joka suomalaisilla on ollut sotien jälkeen, kun maata jälleenrakennettiin.
Haastattelimme muutamia muitakin lapualaisia ravintolayrittäjiä siitä, miten koronatilanne on vaikuttanut toimintaan. Joku on joutunut neuvottelemaan maksujärjestelyistä, joku on sulkenut ovet poikkeustilan ajaksi.
Lue juttu Lapuan Sanomista 2. huhtikuuta.
? Viikon kysymys ?
? Viikon kysymys ?