JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
20.12.2018 15.30

Joulun lapsesta kasvoi empaattinen hoivaaja

Tiia Mattila katsoo 18 vuotta vanhasta Lapuan Sanomasta juttua hänestä vastasyntyneenä joulun lapsena. Mattilan perheen vauva on nyt saavuttanut täysi-ikäisyyden.

Tiia Mattila katsoo 18 vuotta vanhasta Lapuan Sanomasta juttua hänestä vastasyntyneenä joulun lapsena. Mattilan perheen vauva on nyt saavuttanut täysi-ikäisyyden.

Min­na Vai­ni­on­pää

min­na.vai­ni­on­paa@la­pu­an­sa­no­mat.fi

Lä­hes päi­väl­leen 18 vuot­ta sit­ten La­pu­an Sa­no­mis­sa jul­kais­tiin jut­tu Sei­nä­jo­en sai­raa­lan kä­ti­löi­den jou­lu­tun­nel­mis­ta ja syn­ty­män ih­mees­tä. Sil­loin ta­pa­sin pu­nai­seen pot­ku­pu­kuun pu­e­tun, muu­ta­man tun­nin ikäi­sen tyt­tö­vau­van, joka sil­mät vä­hän ra­ol­laan tark­kai­li äi­din sy­lis­sä ym­pä­ris­tö­ään, val­mii­na ot­ta­maan maa­il­man vas­taan sel­lai­se­na kuin se omal­le koh­dal­le avau­tui­si.

Nyt tuos­ta Sei­ja ja Hei­mo Mat­ti­lan nuo­rim­mai­ses­ta on kas­va­nut kau­nis nuo­ri nai­nen. Tiia Mat­ti­la opis­ke­lee La­pu­an Se­dus­sa lä­hi­hoi­ta­jak­si, tuli täy­si-ikäi­sek­si vii­me vii­kol­la ja sai syn­ty­mä­päi­vä­nään ajo­kor­tin.

– Val­mis­tun ke­vääl­lä lä­hi­hoi­ta­jak­si. Se tun­tuu omal­ta alal­ta. Ha­lu­an ol­la ih­mis­ten kans­sa te­ke­mi­sis­sä. Tun­nis­tan it­ses­sä­ni em­paat­ti­sen hoi­ta­jan. Lo­mil­la, ja osin kou­lu­ai­ka­na­kin, olen ol­lut La­pu­al­la van­hus­ten pal­ve­lu­a­su­mi­syk­si­köis­sä töis­sä, Tiia Mat­ti­la ker­too.

Hän on Mat­ti­lan per­heen kuo­pus. Nuo­rim­mai­sel­la on yli 10 vuot­ta ikä­e­roa si­sa­ruk­siin­sa.

– Mei­tä on nel­jä las­ta, kak­si tyt­töä ja kak­si poi­kaa. Jo­han­na on van­hin 1986 syn­ty­nyt, sit­ten Jark­ko (1987) ja Timo (1989). Minä olen var­mas­ti pie­ne­nä saa­nut pal­jon huo­mi­o­ta osak­se­ni, ja pääs­syt mo­nis­sa asi­ois­sa hel­pom­mal­la kuin muut si­sa­ruk­se­ni. To­sin sii­nä vai­hees­sa, kun heil­lä kai­kil­la oli ajo­kor­tit, ja mi­nua piti kus­ka­ta mo­niin har­ras­tuk­siin, niin var­mas­ti hei­tä jos­kus tym­pi pas­saa­mi­nen. Vä­lil­lä on ka­hi­noi­ta, mut­ta enim­mäk­seen on lei­kit­ty so­vus­sa. Ny­kyi­sin on iha­naa, kun kaik­ki edel­leen asu­vat lä­hel­lä. Minä asun ko­to­na, muut si­sa­ruk­set ovat ki­lo­met­rin sä­teel­lä täs­tä. Kaik­ki ovat juur­tu­neet Sii­ri­lään, Tiia sa­noo.

Hän tun­nus­taa ol­leen­sa ai­na isän prin­ses­sa.

Lue li­sää tors­tain 20.12. La­pu­an Sa­no­mis­ta.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?