JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
4.10.2019 15.25

Monen nuoren läheinen oireilee psyykkisesti

Val­ta­kun­nal­lis­ta mie­len­ter­vey­so­mais­ten päi­vää vie­te­tään en­si kes­ki­viik­ko­na, Ilo­nan­päi­vä­nä.

Mie­len­ter­veys­po­ti­lai­den lä­heis­ten jär­jes­tö Fin­Fa­mi ha­lu­aa Ilo­nan päi­vä­nä kiin­nit­tää huo­mi­o­ta omais­ten jak­sa­mi­seen ja hei­dän voi­ma­va­ro­jen­sa tu­ke­mi­seen. Päi­vä on myös muis­tu­tus sii­tä, et­tä on tär­keä ko­kea iloa sil­loin­kin, kun kan­nam­me huol­ta lä­hei­sis­täm­me.

Tä­män vuo­den Ilo­nan päi­vän tee­ma­na on yli­su­ku­pol­vi­suus. Tut­ki­mus­ten mu­kaan mie­len­ter­vey­son­gel­mil­la on tai­pu­mus ka­saan­tua niil­le lap­sil­le, joi­den van­hem­mil­la­kin on ol­lut sa­man­kal­tai­sia on­gel­mia. Tee­man esiin­nos­ta­mi­sel­la Fin­Fa­mi muis­tut­taa, et­tä täl­lai­nen su­ku­pol­vien ket­ju voi­daan kat­kais­ta, mi­kä­li per­he saa hy­vää ja oi­kea-ai­kais­ta tu­kea.

Osa nuo­ris­ta huol­taa lä­hei­siä sai­rai­taan

Ter­vey­den ja hy­vin­voin­nin lai­tok­sen te­ke­män kou­lu­ter­veys­ky­se­lyn mu­kaan Ete­lä-Poh­jan­maal­la 14-18-vuo­ti­ais­ta nuo­ris­ta 6,7 % hoi­taa päi­vit­täin tai vii­kot­tain lä­heis­tään, jol­la on va­ka­va sai­raus tai vam­ma tai joka on hy­vin van­ha.

Fin­Fa­min te­ke­mään, val­ta­kun­nal­li­seen nuo­ril­le suun­nat­tuun ky­se­lyyn vas­ta­si vii­me ke­vää­nä 294 nuor­ta. Heis­tä yli 90 % il­moit­ti ole­van­sa psyyk­ki­ses­ti oi­rei­le­van ih­mi­sen lä­hei­nen. 57 % vas­tan­neis­ta nuo­ris­ta koki, et­tei ole saa­nut tu­kea ti­lan­tees­sa, jos­sa lä­hei­nen on psyyk­ki­ses­ti sai­ras.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?