JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
13.12.2018 18.00

Nyt on Simpsiöllekin sujuva kelkkaura

Moottorikelkkauranrakennusprojektin ahkeria talkoolaisia ovat olleet mm. Markku Hanhimäki, Merja Pöntinen, Jarmo Laurila, Mika Kontola (mönkijän kyydissä) ja Jouko Lahdensuo. Kuva Juha Pöntinen

Moottorikelkkauranrakennusprojektin ahkeria talkoolaisia ovat olleet mm. Markku Hanhimäki, Merja Pöntinen, Jarmo Laurila, Mika Kontola (mönkijän kyydissä) ja Jouko Lahdensuo. Kuva Juha Pöntinen

Min­na Vai­ni­on­pää

min­na.vai­ni­on­paa@la­pu­an­sa­no­mat.fi

Jouk­ko la­pu­a­lai­sia moot­to­ri­kelk­kai­lun har­ras­ta­jia on ah­ke­roi­nut yh­des­sä Ete­lä-Poh­jan­maan Moot­to­ri­kelk­kai­li­joi­den kans­sa vii­me ke­sän ja syk­syn ai­ka­na pel­käs­tään, La­pu­an alu­eel­la, yli 300 tun­tia maas­tos­sa rai­vaa­mal­la, ra­ken­ta­mal­la sil­to­ja ja merk­kaa­mal­la kelk­kau­ria. Tal­koo­tun­tien li­säk­si on ku­lu­nut tu­han­sia eu­ro­ja ra­haa, mut­ta nyt ovat urat kun­nos­sa ja baa­naa, mitä pit­kin kel­paa ajaa.

– Simp­si­öl­le­kin on saa­tu su­ju­va kelk­kau­ra poh­joi­ses­ta Lap­pa­jär­vi-Kau­ha­va suun­nas­ta, idäs­tä Äh­tä­ri-Leh­ti­mä­ki-Ala­vus suun­nal­ta sekä ete­läs­tä Sei­nä­jo­en kaut­ta tu­le­vil­le. Simp­si­ö­tä kes­ki­pis­tee­nä pi­det­tä­es­sä seu­raa­va­na ta­voit­tee­na on saa­da tä­hän ver­kos­toon lii­tet­tyä Vaa­sa-Ylis­ta­ron suun­ta. Vii­mei­sim­pä­nä työ­nä on saa­tu val­miik­si La­pua-Kau­ha­va vä­lil­le teh­dyn uu­den uran ta­soi­tus­työt ja reit­ti­mer­kin­nät, ak­tii­vi­nen tal­koo­lai­nen ja moot­to­ri­kelk­kai­lus­ta in­nos­tu­nut Juha Pön­ti­nen sel­vit­tää.

Kau­ha­val­le suun­tau­tu­vaa täy­sin uut­ta uraa on rai­vat­tu um­pi­met­sään yh­des­sä maa­no­mis­ta­jien kans­sa ki­lo­met­rin mat­ka, ja van­ho­ja uria on le­ven­net­ty.

– Kai­vin­ko­neel­le on riit­tä­nyt töi­tä, sa­moin trak­to­reil­le. Ko­ne­voi­mien li­säk­si ah­ke­ras­sa käy­tös­sä ovat ol­leet mies- ja nais­voi­mat met­säs­sä. Ai­na on väki tul­lut, kun kök­kä on lai­tet­tu pys­tyyn, ja nii­tä on riit­tä­nyt. Mo­nen­lais­ta on mie­les­sä liik­ku­nut, kun ke­säl­lä­kin 25 as­teen hel­teel­lä rai­vat­tiin Kau­ha­val­le joh­ta­van lin­jan alus­taa. Väki on pai­na­nut me­ne­mään sen, min­kä on eh­ti­nyt. Eväät vain ovat pa­ran­tu­neet mat­kan var­rel­la. Olem­me viih­ty­neet niin hy­vin yh­des­sä, et­tä si­vu­tuot­tee­na in­nos­tut­tiin te­ke­mään myös laa­vua, Pön­ti­nen to­te­aa.

Lue li­sää tors­tain 13.12. La­pu­an Sa­no­mis­ta.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?