JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
28.12.2018 10.55

Suomi tarvitsee eläke­läis­val­tuu­tetun

Eläkeliiton puheenjohtaja Raimo Ikonen pitää tärkeänä eläkeläisten edunvalvonnan etenkin nyt, kun sote- ja maakuntauudistukset tekevät tuloaan.

Eläkeliiton puheenjohtaja Raimo Ikonen pitää tärkeänä eläkeläisten edunvalvonnan etenkin nyt, kun sote- ja maakuntauudistukset tekevät tuloaan.

Lee­na Hjelt

lee­na.hjelt@la­pu­an­sa­no­mat.fi

La­pu­al­la vie­rail­lut Elä­ke­lii­ton tuo­re pu­heen­joh­ta­ja Rai­mo Iko­nen ajaa Suo­meen elä­ke­läis­val­tuu­tet­tua sa­maan ta­paan kuin las­ten puol­ta pi­tää lap­si­a­si­a­val­tuu­tet­tu.

Elä­ke­läis­val­tuu­tet­tu oli­si Iko­sen mu­kaan it­se­näi­nen toi­mi­ja, joka ko­ko­ai­si elä­ke­läis­ten edun­val­von­nan ja vah­vis­tai­si elä­ke­läis­jär­jes­tö­jen heik­koa neu­vot­te­lu­ra­ken­net­ta ja jär­jes­töyh­teis­työ­tä.

– Tämä on har­kin­nan ar­voi­nen lin­jaus ja olen sen ta­ka­na. Elä­ke­läis­ten edun­val­von­ta ja vai­kut­ta­mi­nen oli­si vah­vem­min mu­ka­na jo eläk­keel­le siir­ty­mi­sen alus­sa ja hou­kut­te­li­si ny­kyis­tä var­hem­min mu­kaan myös jär­jes­tö­työ­hön.

Iko­nen har­mit­te­lee sitä, et­tä mo­net elä­ke­läi­set ka­to­a­vat heti eläk­keel­le siir­ty­mi­sen­sä jäl­keen ”tyh­jään kuop­paan” ja il­maan­tu­vat mu­kaan jär­jes­tö­työ­hön vas­ta kym­me­ni­sen vuot­ta myö­hem­min.

Rai­mo Iko­sen mu­kaan elä­ke­läis­ten edun­val­von­ta on tär­ke­ää eri­to­ten tu­le­vien kol­men, nel­jän vuo­den ai­ka­na, kun sote- ja maa­kun­tau­u­dis­tus te­kee tu­lo­aan. Myös eri­ar­voi­suu­den li­sään­ty­mi­nen huo­let­taa pu­heen­joh­ta­jaa – moni elä­ke­läi­nen elää köy­hyys­ra­jal­la tai jopa sen al­la. Hän las­kee mää­räk­si noin 175 000.

– Mei­dän täy­tyy ol­la vai­kut­ta­mas­sa asi­oi­hin. Nyt kun hal­li­tus on saa­nut maan hy­vään kun­toon, on eri­ar­voi­suus vain kas­va­nut ja tämä kos­kee ni­me­no­maan pe­rus­tur­van va­ras­sa elä­viä elä­ke­läi­siä, Iko­nen mu­reh­tii ja muis­tut­taa, et­tä elä­ke­läi­sis­tä noin 40 pro­sent­tia saa elä­ket­tä al­le 1 250 eu­roa kuu­kau­des­sa ja 760 eu­ron ta­kuu­e­läk­keen va­ras­sa on yli 100 000 ih­mis­tä.

– Eläk­keel­le jää­vän pi­tää pys­tyä luot­ta­maan sii­hen, et­tä hän sel­viy­tyy ta­lou­del­li­ses­ti, pai­not­taa pu­heen­joh­ta­ja. Hä­nen mu­kaan­sa elä­ke­läi­sen ve­ro­tus ei mis­sään tu­lo­luo­kas­sa saa ol­la ko­vem­paa kuin pal­kan­saa­jan ve­ro­tus.

Lue li­sää per­jan­tain 28.12. La­pu­an Sa­no­mis­ta.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?