JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
24.12.2018 8.00

Taina Latvala: Pienen ihmisen rukous

Lapuan Sanomien väki toivottaa rauhallista joulua! Konttorimme on avoinna jälleen torstaina 27.12. kello 9.

Lapuan Sanomien väki toivottaa rauhallista joulua! Konttorimme on avoinna jälleen torstaina 27.12. kello 9.

Kun olin lap­si, mi­nul­la oli ta­pa­na lau­sua kak­si tiet­tyä il­ta­ru­kous­ta äi­din ja isän kans­sa. Toi­ses­sa niis­tä lu­et­te­lin kaik­ki lä­hei­se­ni, joil­le pyy­sin siu­naus­ta. It­se kek­si­mäs­sä­ni ru­kouk­ses­sa oli kai­ken kat­ta­va lo­pe­tus: ”Siu­naa kaik­kia maa­il­man ih­mi­siä ja eläi­miä. Aa­men.”

Ker­ran lau­suin tuon ru­kouk­sen iso­sis­kol­le­ni. Hän kuun­te­li ru­kouk­sen lop­puun ja ky­syi hy­myil­len:

”Ek­sä it­ti­äs siu­naa ol­len­kaan?”

Mi­nua nau­rat­ti ja häm­mäs­tyt­ti yh­tä ai­kaa. En ol­lut tul­lut ai­em­min aja­tel­leek­si koko asi­aa.

Nyt, jou­lun ja uu­den vuo­den lä­hes­ty­es­sä, mie­lee­ni pa­laa tuo lap­sen ru­kous: siu­naa kaik­kia.

Minä toi­von ter­veyt­tä, on­nea ja rak­kaut­ta niin it­sel­le­ni, lä­hei­sil­le­ni, ys­tä­vil­le­ni kuin kai­kil­le pla­neet­tam­me asuk­kail­le.

Toi­von siu­naus­ta niil­le, jot­ka te­ke­vät elä­mäs­tä­ni elä­mi­sen ar­vois­ta, niil­le, joi­den kans­sa saan juo­da ku­pin tee­tä, nau­raa has­suil­le ju­tuil­le, käy­dä elo­ku­vis­sa ja te­at­te­ris­sa, sa­moil­la kir­ja­kau­pois­sa, pu­hua mur­heis­ta­ni ja ilois­ta­ni, ker­toa heil­le mil­lais­ta on ol­la täl­lai­nen Tai­na, ja kuul­la mil­lais­ta on ol­la he.

Toi­von siu­naus­ta myös niil­le, jot­ka elä­mä on heit­tä­nyt kau­em­mak­si mi­nus­ta, niil­le joi­den kans­sa olen ol­lut eri miel­tä, niil­le joi­ta en ole täy­sin ym­mär­tä­nyt, niil­le jot­ka ovat jät­tä­neet mi­nuun jäl­ken­sä kuin ta­tuo­in­nin sy­dä­meen. Jos­kus he opet­ti­vat mi­nul­le jo­ta­kin tär­ke­ää.

Minä toi­von, et­tä us­kal­tai­sin ol­la avoi­mem­pi ih­mis­ten kans­sa, et­tä osai­sin näyt­tää pa­rem­min omat tun­tee­ni ja piir­tää tar­kem­min omat ra­ja­ni. Toi­von, et­tä us­kal­tai­sin sa­noa ää­neen, mitä oi­ke­as­ti tun­nen.

Toi­von voi­maa ja roh­keut­ta kul­kea koh­ti nii­tä asi­oi­ta, jois­ta olen jo pit­kään haa­veil­lut ja joi­ta tie­dän tar­vit­se­va­ni.

Toi­von elä­mää­ni li­sää lau­lua ja mu­siik­kia. Toi­von, et­tä sai­sin men­tyä uu­des­taan lau­lu­tun­neil­le ja kir­joi­tet­tua myös uu­sia omia kap­pa­lei­ta.

Toi­von, et­tä voi­sin mat­kus­taa ul­ko­mail­le iha­niin kau­pun­kei­hin ku­ten Ve­ro­naan tai Fi­ren­zeen ja syö­dä jää­te­löä au­rin­koi­sil­la te­ras­seil­la.

Toi­von, et­tä op­pi­sin tu­le­va­na vuon­na ita­li­an kie­len ver­bien eri ai­ka­muo­dot. Ny­ky­het­ki on tär­keä, mut­ta fu­tuu­ri­a­kin tar­vi­taan.

Minä toi­von, et­tä lah­jak­si saa­ma­ni or­ki­dea kuk­ki­si myös tu­le­va­na vuon­na. Toi­von, et­tä osai­sin an­taa sil­le so­pi­van mää­rän vet­tä ja va­loa.

Toi­von, et­tä En­sit­ref­fit alt­ta­ril­la -oh­jel­ma ei kos­kaan lop­pui­si. Il­tai­sin tai öi­sin ma­kaan usein joo­ga­ma­tol­la ja kat­son jak­so­ja hymy huu­lil­la. (Täl­lä het­kel­lä mi­nul­la on me­neil­lään Aust­ra­li­an tuo­tan­to­kau­si. Suo­sit­te­len läm­pi­mäs­ti).

Minä toi­von, et­tä muis­tai­sin ol­la kii­tol­li­nen kai­kes­ta hy­väs­tä, mitä olen saa­nut osak­se­ni: rak­kais­ta ih­mi­sis­tä, ko­dis­ta ja kir­jois­ta, mie­li­ku­vi­tuk­ses­ta ja kir­joit­ta­mi­sen lah­jas­ta. Toi­von, et­tä tu­le­va­na vuon­na saan val­miik­si erään vaa­ti­van teks­tin, jos­ta on toi­vot­ta­vas­ti iloa mo­nel­le ih­mi­sel­le.

Tä­män kir­joi­tuk­sen voi­si oi­ke­as­taan päät­tää lap­suu­te­ni ru­kouk­seen, jon­ka lop­pua hiu­kan muok­ka­sin ala-as­tei­käi­se­nä, iso­sis­ko­ni an­ta­man pa­laut­teen in­noit­ta­ma­na:

”Siu­naa kaik­kia maa­il­man ih­mi­siä ja eläi­miä ja it­se­ä­ni. Aa­men.”

Tai­na Lat­va­la
Kir­jai­li­ja

Lat­va­lan teks­ti il­mes­tyi La­pu­an Sa­no­mis­sa 20.12. Sa­mas­sa leh­des­sä myös muut la­pu­a­lai­set kir­joit­ti­vat toi­veis­taan.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?