JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
11.4.2019 8.00

Varo, kevät tuo kaupustelijat kauppojen pihoihin

Min­na Vai­ni­on­pää

min­na.vai­ni­on­paa@la­pu­an­sa­no­mat.fi

Joka ke­väi­nen il­miö on täl­lä vii­kol­la jäl­leen näyt­täy­ty­nyt myös La­pu­al­la. Alan­gon kaup­pa­kes­kuk­sen pi­hal­la on kä­vi­jöi­tä lä­hes­ty­nyt, ita­li­a­lai­sek­si esit­täy­ty­nyt mies, joka kau­pus­te­li ag­g­re­gaat­tia ja kal­lis­ta työ­ka­lu­sar­jaa.

– Hän tuli luok­se­ni ja ker­toi kii­reh­ti­vän­sä len­nol­le, mut­ta jäl­jel­lä oli ag­g­re­gaat­ti, jos­ta on ha­lu­si pääs­tä eroon. Len­to­rah­ti oli­si niin kal­lis. Hän esit­te­li pas­sin, len­to­li­put ja esit­teet. Kaik­ki oli niin us­kot­ta­vaa. Hän oli pu­keu­tu­mi­sel­taan siis­ti ja ajoi tyy­li­käs­tä hen­ki­lö­au­toa.

– Hän lu­pa­si ag­g­re­gaa­tin il­mai­sek­si ja se nos­tet­tiin jo au­too­ni. Sen jäl­keen hän al­koi kau­pa­ta työ­ka­lu­sar­jaa 700 eu­rol­la. Hän tar­vit­si ra­haa kuu­lem­ma vai­mon lah­jaan. Lu­pa­sin, et­tä an­nan sa­ta­sen. Se ei riit­tä­nyt sum­mak­si. Sil­loin mi­nua al­koi epäi­lyt­tää ja myös ag­g­re­gaat­ti nos­tet­tiin ta­kai­sin hä­nen au­toon­sa. Ta­va­ra, ei­kä raha lo­pul­ta vaih­ta­nut omis­ta­jaa, ja mies läh­ti tie­hen­sä.

Kau­pus­te­lun koh­teek­si jou­tu­nut la­pu­a­lais­mies ha­lu­si ker­toa ta­ri­nan­sa ni­met­tö­mä­nä, va­roit­ta­va­na esi­merk­ki­nä leh­den lu­ki­joil­le, vaik­ka lop­pu­tu­los hä­nen kan­nal­taan oli hyvä.

– Sii­nä hel­pos­ti me­nee lan­kaan, kun kii­reel­lä ho­su­taan ja hin­ta tun­tuu hal­val­ta, hän muis­tut­taa.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?