JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Lapualaanen
14.7.2023 10.00

Pyöräi­ly­kam­panja on täydessä vauhdissa

Jopon arvontaan voi osallistua toimittamalla arpalipuke Jokituvalla sijaitsevaan postilaatikkoon. Osoite on Jokitie 576, 62100 Lapua.

Jopon arvontaan voi osallistua toimittamalla arpalipuke Jokituvalla sijaitsevaan postilaatikkoon. Osoite on Jokitie 576, 62100 Lapua.

La­pu­an Sa­no­mien ja La­pu­an kau­pun­gin ke­sä­pyö­räi­ly­kam­pan­ja on ol­lut käyn­nis­sä kol­men vii­kon ajan. Kam­pan­ja lop­puu elo­kuun 10. päi­vä jär­jes­tet­tä­vään pe­rin­tei­seen yh­teis­pyö­räi­lyyn Jo­ki­tu­val­le. Vie­lä siis eh­tii osal­lis­tua Jopo-pyö­rän ar­von­taan. Nyt en­sim­mäi­sen kol­men vii­kon ai­ka­na moni on­kin jo eh­ti­nyt pyö­räil­lä ar­pa­li­pu­ke mu­ka­naan Jo­ki­tu­van pos­ti­laa­ti­kol­le. Ar­pa­li­puk­kei­ta on nyt ko­tiu­tet­tu La­pu­an Sa­no­mien toi­mi­tuk­seen noin 70. Ar­pa­li­puk­kee­seen sai lis­ta­ta ha­vain­to­jaan pyö­rä­mat­kan var­rel­ta, ja moni oli­kin niin teh­nyt an­si­ok­kaas­ti. Mat­kan var­rel­la oli ha­vait­tu kai­ken­lais­ta. Eni­ten ha­vain­to­ja oli lin­nuis­ta, per­ho­sis­ta ja kau­niis­ta vil­ja­pel­lois­ta.

– Vih­re­ää ja rau­hoit­ta­vaa, kau­nii­ta vil­ja­pel­to­ja ja tai­vaan­ran­nan upei­ta vä­re­jä, eräs osal­lis­tu­ja sa­noit­ti ha­vain­to­jaan.

– Vil­ja­vat vai­ni­ot, jot­ka tuu­len voi­mas­ta aal­toi­li­vat, toi­nen sa­nai­li li­puk­kees­saan.

Eläi­mis­tä ja hyön­tei­sis­tä ha­vain­toi­hin oli kir­jat­tu ai­na­kin ru­sak­ko, per­ho­nen, töyh­tö­hyyp­pä, paar­ma, fa­saa­ni, se­pel­kyyh­ky ja kur­ki. Nyt siis li­sää ha­vain­to­ja te­ke­mään ja sa­mal­la Jo­pon ar­von­taan osal­lis­tu­maan!

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?