JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
2.7.2019 8.00

Kaupan lähtökohdat ja hinta hiertävät valittajien mieltä

Riku Takaluoma ja Esko Yli-Karhu kritisoivat kaupungin tekemää maanvaihtokauppaa ja välirahan määrää Antti Antilan kanssa. He päätyivät tekemään asiasta valituksen hallinto-oikeuteen, josta on tullut hylkäävä päätös. Miehet harkitsevat nyt, aikovatko hakea päätökseen muutosta korkeimmalta hallinto-oikeudelta.

Riku Takaluoma ja Esko Yli-Karhu kritisoivat kaupungin tekemää maanvaihtokauppaa ja välirahan määrää Antti Antilan kanssa. He päätyivät tekemään asiasta valituksen hallinto-oikeuteen, josta on tullut hylkäävä päätös. Miehet harkitsevat nyt, aikovatko hakea päätökseen muutosta korkeimmalta hallinto-oikeudelta.

Min­na Vai­ni­on­pää

min­na.vai­ni­on­paa@la­pu­an­sa­no­mat.fi

Vaa­san hal­lin­to-oi­keus on hy­län­nyt va­li­tuk­set, jot­ka kos­ki­vat Ant­ti An­ti­lan ja La­pu­an kau­pun­gin vä­lis­tä vaih­to­kaup­paa. Kau­pun­gin­hal­li­tus on päät­tä­nyt vaih­to­kau­pas­ta 20.2.2017. Vaih­to­kau­pal­la An­ti­la on luo­vut­ta­nut met­sä­maa­ta kau­pun­gil­le Ri­ta­vuo­rel­le ra­ken­tu­van kou­lun lä­hei­syy­des­tä noin 43 heh­taa­ria ja vas­taa­vas­ti kau­pun­ki on luo­vut­ta­nut vas­ti­neek­si An­ti­lal­le vil­je­lys­maa­ta Ala­nur­mos­ta ja met­sää La­ka­luo­mal­ta noin 52 heh­taa­ria sekä vä­li­ra­han 601 303 eu­roa.

Va­li­tuk­sen Vaa­san hal­lin­to-oi­keu­teen te­ki­vät Es­ko Yli-Kar­hu ja Riku Ta­ka­luo­ma, jot­ka vaa­ti­vat kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pää­tös­ten ku­mo­a­mis­ta. He sa­no­vat ole­van­sa kun­ta­lais­ten ja yh­tei­sen edun puo­les­ta lii­ke­kan­nal­la.

– Pääl­lim­mäi­se­nä kyse on sii­tä, et­tä kau­pun­ki on mak­sa­nut maas­ta kä­sit­tä­mät­tö­män hin­nan. Kun­nan ta­lous ei sal­li täl­lai­sia maa­nos­to­ja. Tuol­lai­sel­le sum­mal­le oli­si pa­rem­paa­kin käyt­töä. Kau­pun­ki on nyt mat­kas­sa ai­van vää­räl­lä rai­teel­la. En voi hy­väk­syä täl­lais­ta mis­sään ta­pauk­ses­sa, Es­ko Yli-Kar­hu kom­men­toi hal­lin­to-oi­keu­den te­ke­män pää­tök­sen jäl­keen.

Vie­res­sä nyö­kyt­tää Riku Ta­ka­luo­ma.

– Ei täl­lä vuo­si­tu­han­nel­la voi­da enää teh­dä kaup­paa ora­van­na­hoil­la, Ta­ka­luo­ma viit­taa epä­sel­vyyk­siin vaih­det­tu­jen maa-alu­ei­den pi­men­toon jää­neis­tä pin­ta-alois­ta ja sum­mis­ta.

Yli-Kar­hu ja Ta­ka­luo­ma ovat esit­tä­neet vaa­ti­muk­ses­saan hal­lin­to-oi­keu­del­le, et­tä asi­aa val­mis­tel­leen 11 jä­se­ni­sen pu­heen­joh­ta­jis­ton työ­ryh­mä, jo­hon on kuu­lu­nut kol­me kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen jä­sen­tä, oli­si ol­lut es­teel­li­nen pää­tös­tä teh­des­sään.

Li­sää tiis­tain 2.7. La­pu­an Sa­no­mis­sa.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?