JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
15.8.2019 8.00

Kiista tonttikaupasta jatkuu KHO:ssa

Ritavuoren koulu valmistuu ensi syksyksi, mutta ympärillä piisaa tyhjiä tontteja. - Tänne taitaa tulla iso asuntoalue, kun tulee näin iso koulukin, kommentoi kurottajakuljettaja.

Ritavuoren koulu valmistuu ensi syksyksi, mutta ympärillä piisaa tyhjiä tontteja. - Tänne taitaa tulla iso asuntoalue, kun tulee näin iso koulukin, kommentoi kurottajakuljettaja.

Lee­na Hjelt

lee­na.hjelt@la­pu­an­sa­no­mat.fi

Es­ko Yli-Kar­hu ja Riku Ta­ka­luo­ma ovat va­lit­ta­neet Ri­ta­vuo­ren tont­ti­kau­pas­ta kor­keim­paan hal­lin­to-oi­keu­teen, jos­ta rat­kai­sua voi odot­taa tu­le­vak­si 10,7 kuu­kau­den pääs­tä. Va­li­tus ei edel­ly­tä erik­seen va­li­tus­lu­van ano­mis­ta.

– Vaa­san hal­lin­to-oi­keus ei jät­tä­nyt meil­le mi­tään muu­ta mah­dol­li­suut­ta kuin jat­kaa pro­ses­sia kor­keim­paan hal­lin­to-oi­keu­teen, kom­men­toi Es­ko Yli-Kar­hu.

– Vaa­san hal­lin­to-oi­keu­den pää­tök­sen mu­kaan kun­nal­li­sen it­se­hal­lin­non pe­rus­teel­la voi nä­kö­jään teh­dä mitä vaan ja myy­dä maa­ta mi­hin hin­taan vain. Ei se nyt ihan näin ole, Yli-Kar­hu to­kai­see. Hä­nen mu­kaan­sa La­pu­al­la­kin on hal­lin­to­sään­tö, jos­sa on tar­koin mää­rä­tyt toi­min­ta­oi­keu­det, joi­ta pi­täi­si nou­dat­taa ja näin ei ole nyt toi­mit­tu.

Yli-Kar­hu to­te­aa, et­tä Ri­ta­vuo­ren maa­kaup­pa on sen ko­ko­luo­kan asia, et­tä sii­tä oli­si pi­tä­nyt päät­tää kau­pun­gin­val­tuus­tos­sa. Kau­pas­sa La­pu­an kau­pun­ki saa Ri­ta­vuo­rel­ta uu­den kou­lun lä­hei­syy­des­tä maa­ta noin 43 heh­taa­ria ja toi­nen osa­puo­li, Ant­ti An­ti­la, vil­je­lys­maa­ta Ala­nur­mos­ta ja met­sää La­ka­luo­mal­ta yh­teen­sä 52 heh­taa­ria sekä noin 601 000 eu­ron vä­li­ra­han.

Yli-Kar­hun mu­kaan vaih­to­mai­den ar­vo on noin 700 000 eu­roa. Kau­pun­gin omis­tuk­seen tu­le­vas­ta maas­ta osal­le on jo vah­vis­tu­nut ase­ma­kaa­va, jos­sa on 17 oma­ko­ti­tont­tia ja 4 pa­ri­ta­lo- tai ri­vi­ta­lo­tont­tia. Nii­den myyn­ti odot­taa kau­pan vah­vis­ta­mis­ta.

Li­sää tors­tain 15.8. La­pu­an Sa­no­mis­sa.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?