JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
29.7.2019 10.00

Kiitos menneisyydestä nousi esiin erityisellä tavalla

Fan­ni Aal­to

fan­ni.aal­to@la­pu­an­sa­no­mat.fi

Jar­mo Ter­vas­mä­ki ja Lii­sa Tii­tu päät­ti­vät kih­lau­tua vii­me mar­ras­kuus­sa. Oleel­li­se­na seik­ka­na pa­ris­kun­ta poh­ti sor­muk­sen han­kin­taa, mikä sai­kin ai­kaan iki­muis­toi­sen ta­pah­tu­ma­sar­jan ja nos­ti esiin van­han ta­ri­nan.

– Meil­lä oli mun hy­vän ys­tä­vät­tä­ren isä, Erk­ki Luo­ma­la, Kau­ha­jär­vel­lä ky­lä­sep­pä­nä. Sit­ten me jos­tain asi­oos­ta hok­sa­sim­ma, et­tä se oli teh­ny it­tel­len­sä mes­sin­ki­sen uu­den sor­muk­sen. Ja me ol­tiin just pää­tet­ty et­tä men­nään kih­loo­hin, Tii­tu ker­too.

Tii­tun mu­kaan ikään­ty­nyt ky­lä­sep­pä te­kee pie­niä kor­jaus­töi­tä ja pro­jek­te­ja.

Al­ku­pe­räi­nen ta­ri­na se­pän omas­sa mes­sin­ki­ses­sä sor­muk­ses­sa liit­tyy Tii­tun mu­kaan hä­nen vai­moon­sa. Vai­mo oli ai­ka­naan ka­dot­ta­nut oman sor­muk­sen­sa ja Luo­ma­la oli lu­van­nut teh­dä täl­le it­se uu­den. Uu­si sor­mus oli kui­ten­kin os­tet­tu kul­ta­se­pän­liik­kees­tä, jol­loin ky­lä­sep­pä oli teh­nyt mes­sin­ki­sen sor­muk­sen it­sel­leen.

– Ti­lat­tiin tai ky­syt­tiin sit­ten, jos se vois teh­rä Jar­mol­le sor­muk­sen, Tii­tu jat­kaa.

Ky­lä­sep­pä Luo­ma­la suos­tui pyyn­töön, ja sor­mus teh­tiin.

– Kun se sor­mus tuli, niin sii­nä oli sel­laa­nen saa­te­teks­ti, et­tä ”Tämä ei mak­sa mi­tään, seit­te­män­kym­men­tä vuot­ta sit­ten olin rip­pi­kou­lu­kort­tee­ris tää­lä Tii­tun ylä­ker­ras ja sain joka päi­vä läm­pi­män ruu­an”, Tii­tu sa­noo.

Li­sää tors­tain 25.7. La­pu­an Sa­no­mis­sa.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?