JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
5.12.2019 9.00

Kuka tahansa voi tulla mukaan kulkueeseen

Kynttilöitä viedään sankaripatsaille, mutta halutessaan osallistujat voivat viedä kynttilänsä myös oman perheen sankarivainajan haudalle.

Kynttilöitä viedään sankaripatsaille, mutta halutessaan osallistujat voivat viedä kynttilänsä myös oman perheen sankarivainajan haudalle.

Tar­ja Ko­jo­la

tar­ja.ko­jo­la@la­pu­an­sa­no­mat.fi

It­se­näi­syys­päi­vän kynt­ti­lä­kul­kue to­teu­tuu La­pu­al­la huo­men­na en­sim­mäi­sen ker­ran. Jär­jes­tä­jät toi­vo­vat mu­kaan ta­val­li­sia la­pu­a­lai­sia san­koin jou­koin. Etu­kä­teen ei tar­vit­se il­moit­tau­tua.

Ide­an al­kuun­pa­ni­ja Jo­han­na Lah­den­suo iloit­see, et­tä niin moni taho on ha­lun­nut ol­la mu­ka­na te­ke­mäs­sä uut­ta ta­pah­tu­maa.

– Kynt­ti­löi­tä ovat meil­le lah­joit­ta­neet La­pu­an Sa­no­mien li­säk­si myös Hal­pa-Hal­li ja Tiis­ten­jo­en POP-Pank­ki. Li­säk­si meil­lä ovat mu­ka­na La­pu­an re­ser­vi­läi­set, La­pu­an Se­ka­kuo­ro, La­pu­an Mies­lau­la­jat ja Ve­te­raa­ni­kuo­ro, Lah­den­suo lu­et­te­lee.

– Ha­lu­an vie­lä muis­tut­taa, et­tä kul­kue on tar­koi­tet­tu ta­val­li­sil­le la­pu­a­lai­sil­le, lap­sil­le ja van­huk­sil­le, ai­kui­sil­le ja nuo­ril­le. Voi läh­teä yk­sin tai per­heen kans­sa. Lap­sil­le kul­kue voi ol­la hie­no elä­mys, kun saa pi­tää lyh­tyä tai kynt­ti­lää kä­des­sä.

Ei il­moit­tau­tu­mis­ta

Pi­tää­kö il­moit­tau­tua?

– Ei tar­vit­se il­moit­tau­tua etu­kä­teen. Ko­koon­nu­taan huo­men­na nel­jäl­tä kau­pun­gin­ta­lon park­ki­pai­kal­le, sii­nä jaam­me vä­el­le kynt­ti­lät, Lah­den­suo opas­taa.

– Ot­ta­kaa tas­kuun tu­li­ti­kut, jos liek­ki sam­muu mat­kan ai­ka­na. Lap­sil­le kan­nat­taa an­taa led-kynt­ti­lä.

Pa­ri­jo­nos­sa

Kun kynt­ti­lät on sy­ty­tet­ty, jär­jes­tä­jät muo­dos­ta­vat osal­lis­tu­jis­ta pa­ri­jo­non ja oh­jaa­vat vä­keä. Kär­jes­sä kul­ke­vat re­ser­vi­läi­set.

Kir­kon pi­has­sa käy­dään en­sin va­paus­so­das­sa kaa­tu­nei­den muis­to­mer­kil­lä, sit­ten Kar­ja­laan jää­nei­den pat­saal­la ja Jää­kä­ri­pat­saal­la. Jos ha­lu­aa, kynt­ti­län­sä voi las­kea jo näil­le pat­sail­le. Va­paus­so­dan pat­saal­la lau­la­vat Ve­te­raa­ni­kuo­ro ja La­pu­an mies­lau­la­jat.

– Lo­puk­si tul­laan vii­me so­tien muis­to­mer­kil­le eli En­ke­li­pat­saal­le. Sii­nä las­ke­taan lo­put kynt­ti­lät pat­saal­le tai omien san­ka­ri­vai­na­jien hau­dal­le. Se­ka­kuo­ro lau­laa Oi, kal­lis Suo­men­maa. Vei­saam­me vie­lä yh­des­sä Maa on niin kau­nis, Jo­han­na Lah­den­suo se­lit­tää.

Es­teet­tö­myys huo­mi­oi­tu

– Kul­ku­ee­seen voi tul­la myös mat­kan var­rel­ta tai vas­ta kir­kon pi­has­sa, jos ei jak­sa kä­vel­lä koko mat­kaa. Tek­ni­nen toi­mi on lu­van­nut hie­koit­taa jal­ka­käy­tä­vät, Lah­den­suo muis­tut­taa.

– Ta­pah­tu­ma on es­tee­tön. Jos ha­lu­aa tul­la mu­kaan pyö­rä­tuo­lis­sa ja tar­vit­see apua, mi­nul­le voi soit­taa vie­lä tä­män päi­vän ai­ka­na nu­me­roon 044 309 3335, Jo­han­na Lah­den­suo lu­paa.

– Jär­jes­täm­me avun jo­kai­sel­le tar­vit­si­jal­le. Ja muis­ta­kaa myös, et­tä mi­tään pu­ku­koo­dia ei ole – tul­kaa ta­val­li­sis­sa tal­vi­vaat­teis­sa. Ti­lai­suus kes­tää noin tun­nin. Läh­te­kää mu­kaan, Lah­den­suo kan­nus­taa la­pu­a­lai­sia.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?