JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
14.6.2022 9.45

Leppänen vahvoilla Ruoveden kunnan­joh­ta­jaksi

Leppänen tuli alunperin Lapualle töihin vuonna 2011. Nyt häntä esitetään yksimielisesti Ruoveden kunnanjohtajaksi.

Leppänen tuli alunperin Lapualle töihin vuonna 2011. Nyt häntä esitetään yksimielisesti Ruoveden kunnanjohtajaksi.

Tar­ja Ko­jo­la

tar­ja.ko­jo­la@la­pu­an­sa­no­mat.fi

La­pu­an kau­pun­gin hal­lin­to­joh­ta­ja Toni Lep­pä­nen on läh­tö­kuo­pis­sa La­pu­al­ta. Näin kau­pun­gin hal­lin­to­joh­ta­jan paik­ka on tu­los­sa jäl­leen au­ki. Vi­ras­sa on ol­lut kova vaih­tu­vuus.

Maa­nan­tai-il­ta­na ko­koon­tu­nut Ruo­ve­den kun­nan­hal­li­tus esit­ti yk­si­mie­li­ses­ti La­pu­an hal­lin­to­joh­ta­ja Toni Lep­päs­tä Ruo­ve­den kun­nan­joh­ta­jak­si. Va­lin­ta ete­nee siel­lä vie­lä val­tuus­toon, mut­ta hal­li­tuk­sen yk­si­mie­li­nen eh­do­tus on vah­va tae va­lin­nas­ta. Ruo­ve­den val­tuus­to siu­naa va­lin­nan lo­pul­li­ses­ti en­si maa­nan­tai­na.

Pir­kan­maal­la si­jait­se­va Ruo­ve­si on 4 154:n asuk­kaan kun­ta, sen naa­pu­rei­ta ovat mm. Tam­pe­re, Mänt­tä-Vilp­pu­la, Ori­ve­si ja Vir­rat. La­pu­al­ta Ruo­ve­del­le su­kai­see au­tol­la idyl­lis­tä kan­ta­tie 66:tta pit­kin puo­les­sa­tois­ta tun­nis­sa.

Mon­ta vi­ran­hal­ti­jaa

La­pu­an hal­lin­to­joh­ta­jan paik­ka on ol­lut tuu­li­nen, Lep­pä­nen on hoi­ta­nut toin­ta vii­me vuo­sien vi­ran­hal­ti­jois­ta pi­sim­pään. Hä­net va­lit­tiin hal­lin­to­joh­ta­jak­si Mir­ja Sär­ke­län ti­lal­le vuon­na 2011, ja Lep­pä­nen oli vi­ras­sa seit­se­män ja puo­li vuot­ta. Hä­nen siir­ryt­ty­ään hal­lin­to­joh­ta­jak­si Var­kau­teen al­ku­vuo­des­ta 2018 työ­hön va­lit­tiin Juha Post, joka viih­tyi vi­ras­saan vä­hän yli vuo­den. Post siir­tyi tuol­loin Vaa­san sai­raan­hoi­to­pii­rin hal­lin­to­joh­ta­jak­si.

Pos­tin jäl­keen vir­kaan va­lit­tiin nuo­ri Vilp­pu Muu­ro­nen, joka aloit­ti työt syys­kuus­sa 2020. Jo seu­raa­van vuo­den ke­sä­kuus­sa Muu­ro­nen ir­ti­sa­nou­tui ja pa­la­si ta­kai­sin pää­kau­pun­ki­seu­dul­le, jo­ten hän ei viih­ty­nyt vi­ras­sa vuot­ta­kaan. Lep­pä­nen pa­la­si La­pu­al­le tut­tuun vir­kaan­sa La­pu­al­le syk­syl­lä 2021.

Pit­kän mie­tin­nän tu­los

Lep­pä­nen sa­noo, et­tä hän ei it­se ha­ke­nut paik­kaa Ruo­ve­del­tä.

– Ruo­ve­den kun­nan­hal­li­tus hou­kut­te­li mi­nua ha­ke­maan paik­kaa, mut­ta en ha­lun­nut sitä teh­dä. Sit­ten he ot­ti­vat yh­teyt­tä ja kes­kus­te­lim­me asi­as­ta. Pit­kään vie­lä sil­ti mie­tin, ja oli kova poh­din­ta. Lo­pul­ta an­noin suos­tu­muk­se­ni, Lep­pä­nen tun­nus­taa.

Ruo­ve­si on Lep­pä­sen lap­suu­den ja nuo­ruu­den ko­ti­kun­ta.

– Van­hem­pa­ni muut­ti­vat vas­ta pari vuot­ta sit­ten Ruo­ve­del­tä Tam­pe­reel­le. Sil­lä ta­val­la mi­nul­la on siel­lä his­to­ri­aa ja tun­ne­si­det­tä.

"Kyse ei ole sii­tä, et­ten oli­si viih­ty­nyt"

Lep­pä­nen sa­noo, et­tä kyse ei mis­sään ni­mes­sä ole sii­tä, et­tei­kö hän oli­si La­pu­al­la viih­ty­nyt.

– Nyt on vain tosi huo­no ajoi­tus tä­män asi­an kans­sa. Sen ker­roin myös kau­pun­gin­joh­ta­jal­le. La­pu­al­la on ol­lut tosi mu­ka­vaa, hän va­kuut­taa.

– Si­kä­li har­mit­taa, et­tä tääl­lä mi­nul­la on kau­pun­gin­joh­ta­jas­sa lois­ta­va esi­mies, eri­no­mai­set tie­to­hal­lin­to­pääl­lik­kö, ta­lous­pääl­lik­kö ja hen­ki­lös­tö­pääl­lik­kö. Ihan mah­ta­va joh­to­ryh­mä, Lep­pä­nen ku­vai­lee.

– Juu­ri sik­si har­kit­sin siir­toa to­del­la kau­an. Kau­pun­gin­joh­ta­ja on teh­nyt La­pu­al­la niin hie­noa työ­tä. Toi­min­ta­ta­vat ja La­pua ovat ai­van eri­lai­sia jos ver­ra­taan sii­hen nel­jän vuo­den ta­kai­seen, kun läh­din Var­kau­teen töi­hin ja en­nen kuin Satu (Kan­ka­re) tuli kau­pun­gin­joh­ta­jak­si, hän erit­te­lee.

– Mut­ta am­ma­til­li­sen eteen­päin­me­non kan­nal­ta kui­ten­kin nyt otan tä­män as­ke­leen. Vaik­ka La­pu­an kan­nal­ta har­mit­taa, var­sin­kin kun täs­sä vi­ras­sa on ol­lut vaih­tu­vuut­ta.

Koti edel­leen La­pu­al­la

Lep­pä­nen asuu per­hei­neen Kar­hun­ky­läs­sä.

– Siel­lä on mei­dän ko­ti­pe­sä. Aa­ro me­nee vas­ta seit­se­män­nel­le luo­kal­le ja Ii­ris käy lu­ki­o­ta, en­kä ha­lua vie­dä hei­tä pois täs­tä elin­pii­ris­tä. Koti säi­lyy La­pu­al­la. Mat­ka La­pu­al­ta Ruo­ve­del­le ei ole pit­kä, 130 ki­lo­met­riä. Var­maan­kin kui­ten­kin hom­maan siel­tä jon­kin viik­ko­käm­pän. Mut­ta edel­leen mi­nua voi näh­dä La­pu­al­la va­pail­la ja vii­kon­lop­pui­sin, mies va­kuut­taa.

Lep­pä­nen sa­noo tul­leen­sa töi­hin La­pu­an hal­lin­to­joh­ta­jak­si vuon­na 2011 ai­van um­mik­ko­na.

– En ol­lut kos­kaan sitä en­nen ol­lut kun­nan töis­sä. Mut­ta täy­tyy ol­la kiin­nos­tu­nut asi­ois­ta, pi­tää ol­la roh­keut­ta ja us­kal­lus­ta ke­hit­tää it­se­ään ja kes­kus­tel­la ih­mis­ten kans­sa.

Paik­ka au­ki elo­kuul­la

Lo­pul­li­nen pää­tös teh­dään Ruo­ve­del­lä maa­nan­tai­na. Ruo­ve­si­läi­set läh­teet ar­ve­li­vat tiis­tai­na, et­tä va­lin­ta on sel­vä, ei­kä mus­tia he­vo­sia lie ra­dal­la.

– En­si maa­nan­tai­hin vie­lä täy­tyy jän­nit­tää, Toni Lep­pä­nen sa­noo rau­hal­li­seen tyy­liin­sä.

– Muu­tok­sen­ha­ku­a­jan jäl­keen va­lin­ta on lain­voi­mai­nen hei­nä­kuun lop­pu­puo­lel­la. Sii­tä al­kaa ir­ti­sa­no­mi­sai­ka­ni, jo­ten ar­ve­len et­tä siir­ryn Ruo­ve­del­le lo­ka­kuun alus­sa. Paik­ka La­pu­al­la tu­lee au­ki elo­kuun hal­li­tuk­sen ja val­tuus­ton pää­tök­sen jäl­keen.

Ruo­ve­del­lä saa pan­na kä­det sa­veen.

– Siel­lä on pie­ni or­ga­ni­saa­tio ja pal­jon te­ke­mis­tä, uu­den op­pi­mis­ta. Sitä odo­tan ko­vas­ti, sa­moin ih­mis­ten koh­taa­mis­ta.

Uu­tis­ta päi­vi­tet­ty kaut­taal­taan ja li­sät­ty Toni Lep­pä­sen haas­tat­te­lu klo 13:15.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?