JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
8.10.2019 12.00

Pankkipalvelut muuttuvat:

Alkuviikosta ilman ajanvarausta Nordeaan

La­pu­an Nor­de­an kont­to­rin hen­ki­lö­kun­taa on kou­lu­tet­tu ke­vääs­tä läh­tien asi­ak­kai­den etä­pal­ve­luun koko maan alu­eel­la.

– Nor­de­aan tu­lee yli 70 000 yh­tey­de­not­toa vii­kos­sa pu­he­li­mit­se, vies­tein tai chat-pal­ve­lun kaut­ta, ja mää­rä kas­vaa koko ajan, ker­too Mar­ko Kan­to­la, joka vas­taa Nor­de­an Ete­lä-Poh­jan­maan kont­to­reis­ta.

– Sen si­jaan kont­to­ris­sa käy vain rei­lu 10 000 ih­mis­tä vii­kos­sa koko maas­sa. Näis­tä puo­let tu­le­vat ajan­va­rauk­sel­la ja puo­let päi­vit­täis­tä pank­ki­a­si­oi­den hoi­toa, Kan­to­la tie­tää.

Hän mai­nit­see, et­tä Nor­de­an asi­a­kas­pal­ve­lus­sa on sil­ti pal­jon vä­hem­män työn­te­ki­jöi­tä kuin kont­to­reis­sa.

– Tä­män ta­kia olem­me kou­lut­ta­neet kont­to­rien hen­ki­lö­kun­taa toi­mi­maan val­ta­kun­nal­li­ses­sa asi­a­kas­pal­ve­lus­sa etä­nä eli pu­he­li­mes­sa ja verk­ko­neu­von­nas­sa. La­pu­an kont­to­rin väki te­kee etä­pal­ve­lua per­jan­tai­sin.

Lai­na-asi­ois­sa per­jan­tai­sin­kin

– Täs­tä vii­kos­ta al­ka­en La­pu­an Nor­de­as­sa voi asi­oi­da il­man ajan­va­raus­ta maa­nan­tai­sin ja tiis­tai­sin. Jos Nor­de­aan pi­tää pääs­tä kes­ki­viik­ko­na tai tors­tai­na, niin on men­tä­vä Kau­ha­van tai Sei­nä­jo­en kont­to­riin. Ja tämä kos­kee päi­vit­täi­siä pank­ki­a­si­oi­ta, Kan­to­la sel­ven­tää.

– Asun­to­lai­na- ja si­joi­tu­sa­si­oi­hin tar­vi­taan ai­na ajan­va­raus.

Pal­ve­lui­den muut­tu­mis­ta pe­rus­tel­laan Nor­de­as­sa asi­a­kas­käyt­täy­ty­mi­sen muu­tok­sel­la ja tek­no­lo­gi­an ke­hit­ty­mi­sel­lä.

– Yhä use­am­pi asi­a­kas ha­lu­aa hoi­taa pank­ki­a­si­at muul­la ta­val­la kuin käy­mäl­lä kont­to­ris­sa, Mar­ko Kan­to­la tie­tää.

Di­gi­o­pas­tus­ta

La­pu­an ja Kau­ha­van kont­to­rien hen­ki­lö­kun­ta on ol­lut osa val­ta­kun­nal­lis­ta pal­ve­lu­ket­jua jo vii­me huh­ti­kuus­ta.

– Jo tä­män vii­kon per­jan­tais­ta al­ka­en he kes­kit­ty­vät ko­ko­naan etä­a­si­a­kas­pal­ve­luun per­jan­tai­päi­vät. Mut­ta jos on asun­to­lai­na-asi­aa tai si­joi­tu­sa­si­aa, niin ajan voi va­ra­ta myös per­jan­tail­le, Kan­to­la va­kuut­taa.

– Meil­lä­hän asi­a­kas­pal­ve­lu on etä­nä au­ki joka päi­vä ym­pä­ri vuo­ro­kau­den. Pu­he­li­meen vas­taa ai­na elä­vä ih­mi­nen, hän ke­huu.

– Joka kol­mas asun­to­lai­na­neu­vot­te­lu meil­lä käy­dään jo verk­ko­ta­paa­mi­se­na. Ja iso osa asi­a­kas­neu­vo­jien työs­tä on di­gi­pal­ve­lui­den opet­ta­mis­ta, tar­vit­ta­es­sa vaik­ka kä­des­tä pi­tä­en joko kont­to­ris­sa tai pu­he­li­mes­sa. Olem­me myös jär­jes­tä­neet opas­tus­ti­lai­suuk­sia.

Kä­teis­tä ko­tiin

Kä­tei­sen käyt­tö on vä­hen­ty­nyt vii­me vuo­si­na ta­sai­seen tah­tiin, mut­ta Nor­dea on Kan­to­lan mu­kaan li­sän­nyt kä­teis­nos­to­pis­tei­tä.

– Meil­lä on noin 1 500 au­to­maa­tin kä­tei­sau­to­maat­ti­ver­kos­to, jos­ta saa konk­reet­tis­ta se­te­li­ra­haa. Li­säk­si on K-ruo­ka­kaup­po­ja, lii­ken­ne­a­se­mia, Tok­man­ne­ja, R-ki­os­ke­ja. Ja kä­teis­tä voi ti­la­ta myös Pos­tiin. Itä-Suo­mes­sa on kiin­nos­tus­ta he­rät­tä­nyt myös mah­dol­li­suus ti­la­ta kä­teis­tä ko­tiin.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?