JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
20.11.2018 12.30

Ritavuoren koulun liikuntasali: Parketti voitti väännön lattia-alustasta

Koulujen suunnittelutoimikunta päätti Ritavuoren liikuntasalin lattiapinnoitteesta. Salibandyväelle luvattiin, että jos sarjatasonousua tapahtuu, voidaan harkita tulevan pinnoitteen päälle mattoa.

Koulujen suunnittelutoimikunta päätti Ritavuoren liikuntasalin lattiapinnoitteesta. Salibandyväelle luvattiin, että jos sarjatasonousua tapahtuu, voidaan harkita tulevan pinnoitteen päälle mattoa.

Lee­na Hjelt

lee­na.hjelt@la­pu­an­sa­no­mat.fi

Kou­lu­jen suun­nit­te­lu­toi­mi­kun­ta on pan­nut pis­teen vään­nöl­le Ri­ta­vuo­ren kou­lun lii­kun­ta­sa­lin lat­ti­a­ma­te­ri­aa­lis­ta. Toi­mi­kun­ta päät­ti, et­tä sa­liin asen­ne­taan alu­e­jous­ta­va par­ket­ti, joka on ky­se­lyis­sä osoit­tau­tu­nut useim­mal­le har­ras­ta­ja­ryh­mäl­le so­vel­tu­vak­si ja joka myös oli lä­hes kaik­kien la­jien toi­vo­mus.

Sa­li­ban­dyn har­ras­ta­jat jäi­vät kei­no­pin­noi­te­toi­vees­saan yk­sin, min­kä vuok­si toi­mi­kun­nan jä­sen Riit­ta Kan­gas­luo­ma (ps.) jät­ti pää­tök­seen eri­ä­vän mie­li­pi­teen. Sa­li­ban­dyn suo­si­tus lat­tia-alus­tak­si alu­e­jous­ta­vuu­den li­säk­si on kei­no­pin­noi­te.

Suun­nit­te­lu­toi­mi­kun­nan pu­heen­joh­ta­jan Il­po Ul­vi­sen (kesk.) mu­kaan rat­kai­se­vaa oli se, et­tä par­ket­ti so­pii suu­rim­mal­le har­ras­ta­ja­jou­kol­le.

– Täs­sä on nyt mah­dol­li­suus kai­kil­le har­ras­taa. Jos sa­li­ban­dys­sa nous­taan kor­ke­am­mil­le sar­ja­ta­soil­le, pi­tää har­ki­ta pin­noi­te uu­des­taan si­ten, et­tä tar­vi­taan­ko par­ke­tin pääl­le vie­lä mat­to.

La­ji­liit­to­jen­kin kan­nat ylös

Mie­li­pi­tei­tä lat­ti­a­ma­te­ri­aa­leis­ta on ky­sel­ty eri har­ras­ta­ja­ryh­mil­tä pai­kal­li­ses­ti, mut­ta myös val­ta­kun­nal­li­ses­ti la­ji­liit­to­jen asi­an­tun­ti­joil­ta. Pää­tök­sen­te­on poh­jak­si lii­kun­ta- ja nuo­ri­so­pääl­lik­kö Niko Sa­vi­nai­nen oli sel­vit­tä­nyt la­ji­liit­to­jen asi­an­tun­ti­joil­ta kan­taa, sään­tö­jä ja käy­tän­tö­jä, eri­lai­sis­ta lat­ti­a­vaih­to­eh­dois­ta. Myös kou­lu­jen nä­ke­myk­siä on ky­syt­ty.

Sa­vi­nai­sen ko­ko­a­mis­sa tu­lok­sis­sa vaih­to­eh­to yk­si oli alu­e­jous­ta­va par­ket­ti la­ji­liit­to­jen suo­si­tus­ten ja La­pu­al­la sil­le so­vel­tu­vien la­jien har­ras­ta­ja­mää­rän pe­rus­teel­la. Vaih­to­eh­to kak­ko­sek­si tuli kei­no­pin­noi­te – Ta­raf­lex tai jo­kin muu – pe­rus­tu­en lä­hin­nä sa­li­ban­dyn kas­vu­po­ten­ti­aa­liin sekä sii­hen, et­tä par­ket­tia alus­ta­naan käyt­tä­vil­le la­jeil­le on jo käy­tös­sä Ur­hei­lu­ta­lon par­ket­ti.

Pis­te­jous­ta­va ei sovi sa­li­ban­dyl­le

Sa­vi­nai­sen mu­kaan Sa­li­ban­dy­lii­gas­sa käy­tös­sä ole­va Ta­raf­lex-kei­no­pin­noi­te on pis­te­jous­ta­va pin­noi­te, mikä tar­koit­taa, et­tei se toi­mi esi­mer­kik­si kou­lun juh­la­käy­tös­sä, kos­ka se ei pa­lau­du tuo­lien jäl­jil­tä.

– Lii­tot vä­hän jous­ta­vat vaa­ti­muk­sis­saan, sa­li­ban­dya voi pe­la­ta myös par­ke­til­la, ku­ten esi­mer­kik­si Kau­ha­jo­ki kak­kos­di­va­ria.

Ala­nur­mon kou­lun lii­kun­ta­sa­lis­sa on pis­te­jous­ta­va pin­noi­te, joka ei kui­ten­kaan Sa­vi­nai­sen mu­kaan so­vel­lu sa­li­ban­dyl­le.

– Sii­hen on pie­nen lap­sen mu­ka­va kaa­tuil­la, mut­ta jos ih­mi­sel­lä on pai­noa 60+ , niin no­peis­sa liik­keis­sä jal­ka tart­tuu sii­hen hel­pos­ti ja voi vään­tyä. Sa­lil­la on kui­ten­kin yl­lät­tä­vän pal­jon käyt­töä, esi­mer­kik­si voi­mis­te­li­joi­ta siel­lä on pal­jon.

Lat­ti­a­ma­te­ri­aa­lit la­jeit­tain

Suo­si­tus alu­e­jous­ta­va par­ket­ti: sul­ka­pal­lo, len­to­pal­lo, ko­ri­pal­lo, fut­sal, tans­si, voi­mis­te­lu.

Sa­li­ban­dy: ”suo­si­tel­ta­vin lat­tia-alus­ta syn­teet­ti­ses­tä ma­te­ri­aa­lis­ta val­mis­tet­tu, pis­te­jous­ta­va pin­noi­te, jon­ka al­la on alu­e­jous­ta­va pin­noi­te. Pe­li­a­lus­ta voi ol­la myös puu­lat­tia, par­hai­ten toi­mii kova par­ket­ti. Sa­li­ban­dyn pal­lo käyt­täy­tyy huo­nos­ti ko­val­la puu­lat­ti­al­la (pomp­pii jat­ku­vas­ti). Puu­lat­ti­a­pin­tai­sia lii­kun­ta­ti­lo­ja py­ri­tään käyt­tä­mään mah­dol­li­sim­man vä­hän kil­pa­pe­leis­sä.”

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?