Viikko
Kuukausi
6kk
? Viikon kysymys ?
Pasi Paloniemen broileritilan tuorein investointi on kotimaisella biopolttoaineella toimiva lämpökeskus. 90 000 asukkaan tuotantotilat lämmitetään nyt hakkeella, kun tilan isäntä toteutti lapualaisen yrityksen, Veljekset Ala-Talkkarin, lämmitysratkaisun tilan tarpeisiin.
Minna Vainionpää
minna.vainionpaa@lapuansanomat.fi
Paloniemen tilalla, Longin suoralla, on kasvatettu broilereita 30 vuoden ajan. Ensimmäinen broilerikasvattamo on rakennettu 1989 15 000 kanalle. Laajennus tuli ajankohtaiseksi kuuden vuoden jälkeen, jolloin kanojen määrä tuplattiin 30 000:een.
Toiminta kanatilan laajentamisen suhteen jatkui 1999, jolloin rakennettiin vanhan viereen uusi 30 000:n broilerin halli. Viimeisin laajennus Paloniemessä on tehty 2010, jolloin tuotantotilat kasvoivat nykyiseen kokoonsa 90 000 broileriin.
– Olin jo mukana toiminnassa 20 vuotta sitten, kun tehtiin kolmatta laajennusosaa. Isä sairastui yllättäen vakavasti ja minun oli otettava lennosta tilanhoidon vastuu. Virallisesti teimme sukupolvenvaihdoksen ja tila siirtyi minulle 2002 ja sillä tiellä ollaan edelleen, Paloniemen tilan isäntä Pasi Paloniemi kertoo.
Lisää tiistain 8.10. Lapuan Sanomissa.
? Viikon kysymys ?
? Viikon kysymys ?