Viikko
Kuukausi
6kk
Yrittäjä Ville-Petteri Salomäen mukaan kuvassa olevat kolme varastotankkia saavat viereensä toisen mokoman lisää. Niiden myötä tuotantokapasiteetti lisääntyy ja laatu paranee kypsennysajan pidentyessä.
Leena Hjelt
leena.hjelt@lapuansanomat.fi
Lapualainen pienpanimo Mallaskuun panimo ei aio nujertua koronan alle, vaan kehittelee markkinoille uusia tuotteita ja investoi epidemiasta huolimatta. Katse on jo ensi kesän sesonkiin.
Mallaskuu on hankkinut lisää varastotankkeja, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että varastovolyymin kasvaessa kasvaa myös tuotantovolyymi.
– Tankkikapasiteettimme on ollut 14 000 litraa ja nyt sitä tulee 5 000 litraa lisää. Samalla meidän maksimivuosituotantomme nousee 150 000 litraan, kun se tähän asti on ollut 100 000 – 120 000 litraa, selvittää yrittäjä Ville-Petteri Salomäki investoinnin merkitystä.
– Tankit tulivat sopivasti tarjolle, kun torniolainen pienpanimo laajentaa ja ne jäivät sille pieniksi. Meillä on näitä jo ennestään ja olemme todenneet ne hyviksi.
Varastokapasiteetin kasvu vaikuttaa myös siten, että panimo pystyy aiempaa paremmin pitämään koko tuotantonsa saatavilla.
Lue lisää torstain 8.10. Lapuan Sanomista.