JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

Pääkirjoitus
22.12.2022 7.00

Rauhan joulua

Täs­sä leh­des­sä si­vuil­la 18–19 on kos­ket­ta­va ta­ri­na. Pyy­sin syk­syl­lä Uk­rai­nan Me­li­to­po­lis­ta so­ta­pa­ko­lai­se­na La­pu­al­le tul­lut­ta Vik­to­ria Sa­mo­fa­lo­vaa kir­joit­ta­maan sii­tä, mil­lai­nen hä­nen mat­kan­sa tän­ne oli. Mu­ka­naan Vik­to­ri­al­la on hä­nen pie­ni Ar­tem-poi­kan­sa. Teks­ti on leh­des­sä myös al­ku­pe­räi­sel­lä kie­lel­lä uk­rai­nak­si, jot­ta sen voi­vat lu­kea muut­kin La­pu­al­la asu­vat uk­rai­na­lai­set. Ker­to­mus on pit­kä, mut­ta en ha­lun­nut sitä ly­hen­tää en­kä ly­hen­nyt­tää. Niin elä­väs­ti se ku­vaa sen kau­he­an ti­lan­teen, min­kä eteen nuo­ri äi­ti jou­tui, kun Ve­nä­jä hyök­kä­si Uk­rai­naan. Yöl­li­nen he­rä­tys rä­jäh­dyk­sen ää­niin, ku­ris­ta­va pel­ko ja epä­tie­toi­suus sii­tä, mi­hin lap­sen kans­sa voi pääs­tä tur­vaan, mie­hit­tä­jän jou­kot ko­ti­kau­pun­gin ka­duil­la asei­neen, pit­kä ret­ki koh­ti tun­te­ma­ton­ta, lo­pul­ta Suo­meen ja La­pu­al­le. Pe­lon mää­rää on vai­kea ku­vi­tel­la mei­dän, rau­han ajal­la elä­nei­den ih­mis­ten.

Tämä artikkeli on sinulle tilaajamme

Pääset lukemaan artikkelin kirjautumalla sisään