JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
23.7.2019 8.30

Ei niin kaunista kuin toivoisi

Kaupunginpuutarhuri Raija Talvitie pumpulimaisessa saunakukkameressä. Viime kesän kuivuus saikin aikaan sen, että kukat kukkivat mitä parhaimmin.

Kaupunginpuutarhuri Raija Talvitie pumpulimaisessa saunakukkameressä. Viime kesän kuivuus saikin aikaan sen, että kukat kukkivat mitä parhaimmin.

Lee­na Hjelt

lee­na.hjelt@la­pu­an­sa­no­mat.fi

La­pu­al­la vi­he­ra­lu­ei­ta ra­ken­ne­taan koko ajan li­sää ja nii­tä pi­tää myös hoi­taa, mut­ta mää­rä­ra­haa on käy­tet­tä­vis­sä yhä vä­hem­män. Kau­pun­gin­puu­tar­hu­ri Rai­ja Tal­vi­tie­tä tämä vä­lil­lä tur­haut­taa ja hän toi­voo kau­pun­ki­lai­sil­ta ym­mär­rys­tä.

– Kun tu­lin tän­ne vuon­na 2010, vi­her­lai­tok­sen mää­rä­ra­ha oli 514 000 eu­roa. Nyt hoi­det­ta­via alu­ei­ta on tul­lut 14 heh­taa­ria li­sää ja käyt­tö­ta­lou­den bud­jet­ti on 350 000 eu­roa. Kyl­lä­hän se jos­sain nä­kyy ja pi­tää­kin nä­kyä.

Kaik­ki­aan kau­pun­gin vi­her­lai­tok­sen vas­tuul­la on heh­taa­re­ja täl­lä het­kel­lä noin 130.

Rai­ja Tal­vi­tie is­tuu Alan­gos­sa, kol­mes­ta isos­ta ki­vi­ka­sas­ta kes­kim­mäi­ses­sä, sen yh­del­lä ki­vel­lä. Tai on niil­lä ka­soil­la hie­nom­pi­kin nimi, Tal­vi­tie kut­suu nii­tä ki­vi­kar­ti­oik­si.

Ton­tin ovat val­loit­ta­neet päi­vän­kak­ka­raa, tuo­ta elän – kuo­len- tai ra­kas­taa – ei ra­kas­ta-kuk­kaa, hy­vin lä­hei­ses­ti muis­tut­ta­vat sau­na­ku­kat, joi­den run­saas­ta ja pit­käs­tä kas­vus­tos­ta kau­pun­gin­puu­tar­hu­ri on yl­lät­ty­neen ihas­tu­nut.

– Iha­nas­ti nämä pil­vei­le­vät! Var­mas­ti joh­tuu vii­me ke­sän kui­vuu­des­ta, et­tä ne ovat pääs­seet näin val­loil­leen. Kaik­ki ku­kat kuk­ki­vat nyt hy­vin, yl­lät­tä­vää, et­tei kui­vuus hai­tan­nut.

Sau­na­kuk­ka­me­ren se­as­ta löy­tyy sen­tään myös ruis­kau­nok­kia ja uni­koi­ta, oh­dak­kei­ta­kin sin­ne on il­maan­tu­nut, mut­ta nii­tä on nii­tet­ty pois ja saa­tu ai­kaan ki­vo­ja käy­tä­viä ih­mis­ten kul­kea.

Kau­pun­gin­puu­tar­hu­rin mu­kaan ton­til­le on tar­koi­tus kas­vat­taa pe­rin­tei­nen kuk­ka­niit­ty, mikä ei ole ai­van help­po teh­tä­vä maas­sa ole­van run­saan sie­men­pan­kin vuok­si.

Mis­sä ki­ris­ty­nyt ta­lous sit­ten nä­kyy? Hoi­to­luo­ki­tuk­sil­la on pe­lat­tu nyt use­a­na vuon­na.

Li­sää tiis­tain 23.7. La­pu­an Sa­no­mis­sa.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?