JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
15.12.2021 15.50

Kimmo ja Leena Ilkan tila palkittiin parhaana harjoit­te­lu­tilana

Leena ja Kimmo Ilkan maatila palkittiin parhaan maatilaharjoittelutilana. Tiisteläinen pariskunta kävi pokkaamassa palkintonsa tänään aamupäivällä Seinäjoella. Kuva: SeAMK

Leena ja Kimmo Ilkan maatila palkittiin parhaan maatilaharjoittelutilana. Tiisteläinen pariskunta kävi pokkaamassa palkintonsa tänään aamupäivällä Seinäjoella. Kuva: SeAMK

Sei­nä­jo­en am­mat­ti­kor­ke­a­kou­lu tie­dot­taa, et­tä Tiis­ten­jo­el­la si­jait­se­va Kim­mo ja Lee­na Il­kan maa­ti­la on pal­kit­tu vuo­den 2021 par­haa­na ag­ro­lo­gi­o­pis­ke­li­joi­den har­joit­te­lu­ti­la­na.

Il­kan Tila Oy on ot­ta­nut maa­ti­la­har­joit­te­li­joi­ta vuo­des­ta 2012 läh­tien. Tuo­tan­to­suun­ta­na ti­lal­la on pih­vi­son­nien ja hie­ho­jen lop­pu­kas­va­tus At­ri­an yh­teis­työ­kump­pa­ni­na. Pih­vi­nau­to­jen kas­va­tus on aloi­tet­tu 2007 ja tuo­tan­to on laa­jen­tu­nut ny­kyi­seen mit­ta­kaa­vaan as­teit­tain. Pel­loil­la vil­jel­lään hei­nää ja vil­jaa.

Kaik­ki ke­hit­ty­vät

Tie­dot­teen mu­kaan maa­ti­la­har­joit­te­li­jat ovat jää­neet py­sy­väk­si osak­si Kim­mo ja Lee­na Il­kan elä­mää, kuu­lu­mi­sia vaih­de­taan ta­va­tes­sa ja on saa­tu kut­su­ja häi­hin ja val­mis­tu­jai­siin­kin.

– Maa­ti­la­har­joit­te­lun tu­tus­tu­mis­vii­kol­la on hyvä pe­reh­tyä rau­has­sa ti­lan toi­min­taan ja en­nen kaik­kea tu­tus­tua puo­lin ja toi­sin, pa­ris­kun­ta ku­vai­lee.

Har­joit­te­lu­ti­la­na he ovat pyr­ki­neet ot­ta­maan jo­kai­sen har­joit­te­li­jan per­soo­nan ja tai­dot huo­mi­oon.

– Har­joit­te­li­joil­le sa­no­taan, et­tä saa ky­syä mon­ta ker­taa en­nem­min etu­kä­teen kuin ker­ran jäl­ki­kä­teen.

Il­kat mai­nit­se­vat tie­dot­tees­sa myös, et­tä har­joit­te­li­jat ky­sy­vät hy­viä ky­sy­myk­siä sii­tä, mik­si asi­oi­ta teh­dään hei­dän ta­val­laan.

– Har­joit­te­lu­ti­la­na ol­les­sa kaik­ki asi­a­no­sai­set ke­hit­ty­vät ja op­pi­vat.

Vii­des vuo­si

Se­AM­Kin ag­ro­lo­gi­o­pe­tus on pal­kin­nut vuo­des­ta 2016 läh­tien vuo­sit­tain an­si­oi­tu­neen har­joit­te­lu­ti­lan.

Op­pi­lai­tos tie­dot­taa, et­tä Il­kan Tila Oy on on toi­mi­nut esi­mer­kil­li­ses­ti opis­ke­li­joi­den maa­ti­la­har­joit­te­lu­paik­ka­na ja edis­tä­nyt opis­ke­li­joi­den tun­te­mus­ta maa­ti­la­y­ri­tyk­sen toi­min­taan, niin käy­tän­nön kuin kir­jal­lis­ten töi­den­kin osal­ta. Maa­ti­lan kans­sa yh­teis­työ on toi­mi­nut moit­teet­to­mas­ti ja har­joit­te­li­jat ovat ko­ke­neet har­joit­te­lun­sa maa­ti­lal­la erit­täin hyö­dyl­li­sek­si saa­man­sa käy­tän­nön ko­ke­muk­sen, tu­le­van opis­ke­lun ja työ­e­lä­män kan­nal­ta.

Vuo­den har­joit­te­lu­ti­lan kri­tee­rei­tä ovat muun mu­as­sa yh­teis­työ­ky­kyi­syys, kiin­nos­tus ke­hi­tys­hank­kei­siin, mo­ni­puo­li­suus op­pi­mis­paik­ka­na, kiin­nos­tus ke­hit­tä­mi­see­en ja hyvä oh­jaus työ­teh­tä­viin.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?