Viikko
Kuukausi
6kk
? Viikon kysymys ?
Kosolan talon toiminta uudistumassa.
Leena Hjelt
@lapuansanomat.fi
Hyväskä Oy:n Olli Lahdensuo ja Juurella-ravintolan yrittäjä Jani Unkeri lopettavat yhteistyönsä Kosolan talon kanssa. Olli Lahdensuo on tarjonnut Kosolan talossa kahvilapalveluita ja Unkeri on vastannut ravintolapalveluista.
Lähtönsä syyksi yrittäjät sanovat erilaiset näkemykset siitä, miten kahvila- ja ravintolatoimintaa talossa voi pyörittää.
Tiedotteessaan Lahdensuo ja Unkeri kiittävät Kosolan talon yrittäjää Jari Vesasta hyvästä ja mutkattomasta yhteistyötä ja harmittelevat sen päättymistä. He ehtivät toimia talossa vuoden 2022 itsenäisyyspäivästä lähtien. Vastaavin kiitoksin kommentoi myös Vesanen Facebookissa.
Olli Lahdensuo selvittää heidän tarkoittavan erilaisilla näkemyksillä sitä, että Kosolan talo olisi toivonut kahvila- ja ravintolayrittäjien laajentavan toimintaansa. Tähän asti kievari Kosolassa on pyörinyt pääsääntöisesti tapahtuma- ja tilausravintolana.
Tämä ei kuitenkaan ollut yrittäjien ja heidän laskelmiensa mukaan mahdollista.
Kosolan talolla on takanaan ensimmäinen täysi toimintavuosi. Talon ”isäntä ja kirstunvartija” Jari Vesanen pitää siitä saatuja kokemuksia hyvinä ja opettavaisina.
– Lapualla ja koko maakunnassa talo on otettu uutena juhla- ja kokouspaikkana hyvin vastaan, ja varsinkin kesällä vieraita tuli kaikkialta Suomesta.
Nyt, kun talon restauroinnin etenemisen myötä käyttöön on saatu kaksi uutta salia, myös juhla- ja kokoustilat ovat tuplaantuneet.
– Suuremmat tilat mahdollistavat laajemmat palvelut ja useiden ryhmien tilaisuudet samaan aikaan. Yritykset ja järjestöt tarvitsevat kokoontumisiinsa myös kokopäiväisiä kokousemännän ja -tekniikan palveluita.
Yrittäjän mukaan uudet palvelut ja aukioloajat ovat valmisteilla, ja niistä kerrotaan lisää helmikuussa. Hän myös muistuttaa Kosolan talo Oy:n tulojen syntyvän tilaisuuksien tilavuokrista ja tarinapalveluista
– Kaksi pitopalvelukumppania, lapualainen Hyväskä ja seinäjokelainen Juurella ovat järjestäneet tilauspohjalta niihin kahvi- ja ruokatarjoilun. Olemme törmänneet myös siihen, että tiloihin olisi ollut tulijoita mutta emme ole saaneet tarjoilua järjestettyä, jolloin tilat ovat jääneet vuokraamatta.
Vaikka pitopalvelu nyt vaihtuu, Vesasen mukaan yhteistyöstä Hyväskän ja Juurella-ravintolan kanssa jäävät hyvät muistot.
– Olisimme mielellämme jatkaneet nykyisten kumppaneiden kanssa, sillä tuotteet ja palvelut ovat olleet kiitettyjä ja yhteistyö heidän kanssaan joustavaa. Heillä ei kuitenkaan ole mahdollisuutta laajentaa palveluitaan toivomamme palvelukonseptin suuntaan. Meiltä on pyydetty myös vakituisempaa aukioloa sekä palvelua pienille ryhmille, ja tähänkin kysyntään on tarpeen vastata liiketoiminnan kasvattamiseksi.
? Viikon kysymys ?
? Viikon kysymys ?