JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

Uutiset
29.4.2024 14.25

Lapuan puhal­li­nor­kes­terin historia on yksi Suomen vanhimmista, juhlakonsertti tulossa

Puhaltimet ovat soittimia, joiden kanssa on helpohko esiintyä melkein minkälaisissa olosuhteissa vaan ja siksi puhallinorkesteri onkin nähty useissa lapualaisissa ulkotapahtumissa ympäri vuoden.

Puhaltimet ovat soittimia, joiden kanssa on helpohko esiintyä melkein minkälaisissa olosuhteissa vaan ja siksi puhallinorkesteri onkin nähty useissa lapualaisissa ulkotapahtumissa ympäri vuoden.

La­pu­an mu­siik­ki­o­pis­ton pu­hal­li­nor­kes­te­ri ja sen soit­ta­jat ovat tut­tu näky mo­nis­sa la­pu­a­lai­sis­sa ta­pah­tu­mis­sa. Pu­hal­li­nor­kes­te­rin soit­to on juh­lis­ta­nut mo­nia eri­lai­sia ti­lai­suuk­sia vuo­sien var­rel­la ja mu­sii­kil­la on ko­ro­tet­tu ta­pah­tu­mien tun­nel­maa. La­pu­an pu­hal­li­nor­kes­te­rin or­kes­te­rin­joh­ta­ja Mika Mara to­te­aa, et­tä pu­hal­ta­jat ovat soit­ta­neet ai­koi­naan niin kan­san­juh­lis­sa kuin aat­teen juh­lis­sa, nyt jo an­si­ok­kaan 140 vuo­ti­sen his­to­ri­an ajan. Pu­hal­li­nor­kes­te­ri­toi­min­taa on ol­lut La­pu­al­la jo vuo­des­ta 1884 al­ka­en. Vuo­des­ta 1967 läh­tien pu­hal­li­nor­kes­te­ri­toi­min­ta on ol­lut mu­siik­ki­o­pis­ton sii­pien suo­jis­sa.

Tämä artikkeli on sinulle tilaajamme

Pääset lukemaan artikkelin kirjautumalla sisään