JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
20.2.2021 9.20

Liuhtarin koulu saa uudet pihat kesällä

Tältä ensi kesän aikana rakentuvat pihat näyttävät suunnitelmina paperilla.

Tältä ensi kesän aikana rakentuvat pihat näyttävät suunnitelmina paperilla.

Liuh­ta­rin uu­den kou­lun op­pi­laat saa­vat vie­lä ku­lu­van ke­vään kek­siä te­ke­mis­tä pi­hois­sa, jois­sa ei ole leik­ki­vä­li­nei­tä ei­kä -lait­tei­ta.

Pi­ho­jen ra­ken­nus­työt al­ka­vat näil­lä nä­ky­min tou­ko­kuun puo­li­vä­lin jäl­keen, jol­loin alu­e­hal­lin­to­vi­ras­tos­ta pi­täi­si tul­la pää­tös 33 pro­sen­tin lä­hi­lii­kun­ta­paik­koi­hin tar­koi­te­tus­ta tu­es­ta.

Tek­ni­nen lau­ta­kun­ta hy­väk­syi tiis­tai-il­ta­na suun­ni­tel­mat, joi­den laa­ti­mi­ses­sa op­pi­laat ja hen­ki­lö­kun­ta ovat ol­leet ak­tii­vi­ses­ti mu­ka­na ja ovat yhä sit­ten, kun tar­jouk­set lait­teis­ta yn­nä muis­ta hie­nouk­sis­ta on saa­tu.

In­ves­toin­nin kus­tan­nu­sar­vio on yh­teen­sä noin 400 000 eu­roa ja se si­säl­tää suun­ni­tel­mat sekä kou­lun ala- et­tä ylä­pi­hal­le sekä eri­tyis­las­ten piha-alu­eel­le. Myös naa­pu­ris­sa ole­van päi­vä­ko­din piha-alu­et­ta ru­ka­taan. Kaik­ki pi­hat te­ke­mi­si­neen ja tou­hui­lui­neen on suun­ni­tel­tu es­teet­tö­mik­si ja niin, et­tä ne so­vel­tu­vat myös eri­tyis­las­ten käy­tet­tä­vik­si.

Kau­pun­gin­puu­tar­hu­ri Rai­ja Tal­vi­tie lu­paa val­mis­ta elo­kuu­hun men­nes­sä, kun kou­lut jäl­leen avaa­vat uu­den lu­ku­kau­ten­sa.

Kei­nut
suo­si­tuim­mat

Kaik­ki pi­hat mu­kaan lu­kien vie­rei­sen päi­vä­ko­din piha tu­le­vat ole­maan yh­te­näi­nen ko­ko­nai­suus ja kaik­kien käy­tös­sä. Kus­tan­nu­sar­vi­on­sa pe­rus­teel­la kal­lein on ala­pi­ha, sen hin­nak­si on las­ket­tu lä­hes 265 000 eu­roa.

– Ala­pi­has­ta tu­lee lii­kun­nal­li­sin. Sin­ne tu­lee mo­ni­toi­mi­a­ree­na, jos­sa voi pe­la­ta jal­ka­pal­loa, säh­lyä, len­to­pal­loa, hän lu­et­te­lee la­je­ja.

– Siel­lä on ylei­sur­hei­lu­vä­li­nei­tä sekä lii­kun­ta­ra­ta, jos­sa ta­sa­pai­noil­laan ja roi­ku­taan. Kei­nu­maa­il­ma on ihan oman­sa, lap­set ai­na toi­vo­vat kei­nu­ja, tie­tää kau­pun­gin­puu­tar­hu­ri, joka on nyt kai­kil­la La­pu­an kou­luil­la lä­hi­lii­kun­ta­paik­ko­jen suun­nit­te­lus­sa to­teut­ta­nut niin sa­not­tua lap­si­vai­ku­tus­ten ar­vi­oin­tia. Se tar­koit­taa, et­tä lap­set ovat saa­neet ol­la suun­nit­te­lus­sa mu­ka­na ja esit­tää toi­vei­taan ja ide­oi­taan. Myös lu­ki­o­lai­set sai­vat osal­lis­tua oman kou­lun­sa pi­han suun­nit­te­luun.

Tal­vi­tien mu­kaan kei­nu­ja on tu­los­sa pal­jon, pel­käs­tään pe­rus­mal­le­ja on kak­si­tois­ta. Nii­den li­säk­si tar­jouk­sia jät­tä­vil­tä on pyy­det­ty mal­le­ja mitä eri­lai­sim­mis­ta kei­nuis­ta, joi­ta täl­lä het­kel­lä on ke­hi­tet­ty. Lap­set saa­vat vie­lä mal­lit näh­tä­väk­seen ja voi­vat esit­tää niis­tä mie­lui­sim­mat.

Kei­nu­ja tu­lee myös ylä­pi­hal­le, min­kä li­säk­si sin­ne tu­lee pie­ni, pyö­reä, niin sa­not­tu pan­na-pe­li­a­ree­na, jos­sa pal­lo py­syy kor­kei­den sei­nien an­si­os­ta. Li­säk­si piha saa mo­ni­toi­mi­kii­pei­ly­lait­teen ja ka­ru­sel­lin.

Ylä­pi­hal­le hin­taa on las­ket­tu noin 57 000 eu­roa.

Ala­pi­hal­le es­tee­tön kul­ku­reit­ti

Eri­tyis­las­ten piha han­ki­taan niin sa­not­tu­na ko­ko­nai­su­rak­ka­na eli yh­del­tä tar­jo­a­jal­ta os­te­taan sekä lait­teet et­tä työt. Sen kus­tan­nu­sar­vi­ok­si on las­ket­tu noin 78 000 eu­roa. Eri­tyis­kou­lun op­pi­lais­ta ja hen­ki­lö­kun­nas­ta va­lit­tu raa­ti saa va­lit­ta­vak­seen mie­lei­sen­sä tu­le­vis­ta tar­jouk­sis­ta.

Eri­tyis­lap­set ovat saa­neet myös ala­pi­hal­le oman, es­teet­tö­män kul­ku­reit­tin­sä, joka mut­kit­te­lee maas­tos­sa ja vä­hen­tää si­ten rin­teen jyrk­kyyt­tä. Rei­tin var­teen Tal­vi­tie ha­lu­ai­si las­ten vie­lä suun­nit­te­le­van jon­kin­lai­sen veis­tok­sen.

Alu­eel­le tu­lee myös ”tosi kiva” puo­li­pyö­reä lai­te, ikään kuin ul­ko­luok­ka, jon­ka si­säl­lä on täh­ti­tai­vas ja lat­ti­al­la kom­pas­si.

– Kai­ken li­säk­si Li­ons Club La­pua oli­si ys­tä­väl­li­ses­ti ha­lun­nut ra­ken­taa eri­tyis­las­ten pi­hal­le leik­ki­mö­kin, mut­ta suu­rek­si har­mik­sem­me em­me voi­neet ot­taa vas­taan hie­noa lah­joi­tus­ta ylei­siä leik­ki­paik­ko­ja kos­ke­vien EN-tur­val­li­suus­nor­mien edel­ly­tys­ten vuok­si, kau­pun­gin­puu­tar­hu­ri har­mit­te­lee. .

Rai­ja Tal­vi­tie­tä uu­sien kou­lu­jen pi­hat ovat pi­tä­neet hy­vin­kin kii­rei­si­nä. Seu­raa­va­na vuo­ros­sa on uu­den päi­vä­ko­din pi­han suun­nit­te­lu ja juu­ri suun­nit­te­lu­työs­tä hän pi­tää eni­ten.

– Päi­vä­ko­din val­mis­tut­tua on ai­ka siir­tyä taas puis­to­jen suun­nit­te­luun, kos­ka ne ovat nyt jää­neet vä­häl­le huo­mi­ol­le.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?