JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

Uutiset
9.5.2023 12.00

Nukkeruusun kesässä tapahtumia ja herkkuja

Jo­ki­laak­sos­sa ke­sä­tu­ris­te­ja pal­ve­le­va kah­vi­la Nuk­ke­ruu­su on avan­nut oven­sa täl­le ke­säl­le.

Tänä ke­sä­nä Nuk­ke­ruu­sua pyö­rit­tää II­SI ry. Yh­dis­tys pyr­kii ko­tout­ta­maan La­pu­al­le tul­lei­ta uk­rai­na­lai­sia, ja sen toi­min­taa on myös kie­li­kah­vi­la, joka toi­mii Per­he­kes­kus Ilo­nas­sa.

Yh­dis­tys tie­dot­taa, et­tä Nuk­ke­ruu­sun toi­min­nas­ta vas­taa­vat II­SI ry:n po­ru­kas­ta An­na Yev­doc­hen­ko ja Pav­lu­na Sa­moi­lo­va. Suo­men kie­li saat­taa vie­lä tuot­taa on­gel­mia, mut­ta in­nos­tus ja ha­lua in­teg­roi­tua la­pu­a­lai­seen ar­keen ja elä­män­me­noon ylit­tä­vät kie­lies­teet. Työn­te­ki­jöil­lä ovat tu­ke­naan II­SI ry:n hal­li­tus ja va­paa­eh­toi­set.

Tie­dot­teen mu­kaan ke­säk­si on lu­vas­sa muu­ta­kin kuin kah­via ja pul­laa. Suun­ni­tel­mis­sa on jär­jes­tää tee­mal­li­sia ta­pah­tu­mia, jot­ka ta­voit­ta­vat laa­jas­ti la­pu­a­lai­sia ja lä­hi­kun­tien asuk­kai­ta. Lu­vas­sa on elä­vää mu­siik­kia, yh­teis­lau­lua, lu­en­to­ja, peli-il­to­ja ja pal­jon muu­ta.

Seu­raa­van ker­ran hat­ta­roi­ta ja herk­ku­ja saa äi­tien­päi­vä­nä sekä lop­pu­kuun puu­tar­ha­mes­suil­la.