JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
25.5.2023 8.00

Helena Kuusisto antoi itselleen mahdollisuuden yrittäjyyteen

Helena Kuusisto vaihtoi sairaanhoitajan 3-vuorotyöt yrittäjyyteen ja perusti Kirppis Murun.

Helena Kuusisto vaihtoi sairaanhoitajan 3-vuorotyöt yrittäjyyteen ja perusti Kirppis Murun.

Min­na Vai­ni­on­pää
@la­pu­an­sa­no­mat.fi

Vuo­si sit­ten He­le­na Kuu­sis­to päät­ti ryh­tyä to­teut­ta­maan pit­kään haa­veis­sa ol­lut­ta unel­man­sa omas­ta kirp­pu­to­ris­ta. Hän al­koi ot­taa sel­vää, mitä yrit­tä­jyy­teen tar­vi­taan. Lä­hi­pii­ri kan­nus­ti ja roh­kai­si, käy­tän­nön asi­ois­sa suu­re­na apu­na oli In­vest La­pua, jos­ta hä­net joh­da­tet­tiin oi­keil­le po­luil­le koh­ti yrit­tä­jyyt­tä.

Kuu­sis­to on kou­lu­tuk­sel­taan sai­raan­hoi­ta­ja. Hän on teh­nyt hoi­to­a­lan töi­tä Pir­kan­maal­ta La­pu­al­le muu­tet­tu­aan, 15 vuot­ta sit­ten, en­sin Kau­ha­van ter­veys­kes­kuk­ses­sa, sit­ten Sei­nä­jo­en kes­kus­sai­raa­las­sa. Kol­mi­vuo­ro­työ ja kak­si pien­tä las­ta, sai­vat Kuu­sis­ton poh­ti­maan vaih­to­eh­to­ja.

– Vuo­si sit­ten aloin miet­ti­mään, on­ko hoi­to­a­lal­la mi­nul­le vie­lä jo­tain an­net­ta­vaa, vai an­nan­ko it­sel­le­ni mah­dol­li­suu­den tart­tua jo­hon­kin muu­hun. Olen ah­ke­ra kirp­pu­to­reil­la kä­vi­jä ja sa­lai­nen haa­vee­ni on ol­lut pe­rus­taa kirp­pu­to­riy­ri­tys, jo­hon voi­sin yh­dis­tää kaik­ki sel­lai­set asi­at, joi­ta it­se asi­ak­kaa­na toi­von kirp­pu­to­reil­ta. Niin syn­tyi mi­nun Kirp­pis Muru, Kuu­sis­to ker­too.

Hä­nen mie­les­tään kirp­pik­sil­le on edel­leen mark­ki­noil­la ti­laus­ta, sil­lä kier­rät­tä­mi­nen on tä­män het­ken tren­di.

– Var­sin­kin las­ten­vaat­tei­den osal­ta kirp­pu­to­rit ovat hyö­dyl­li­siä paik­ko­ja kier­rät­tää. It­se olen os­ta­nut omil­le lap­sil­le lä­hes kaik­ki vaat­teet kirp­pu­to­reil­ta. Las­ten kas­va­es­sa vaat­teet jää­vät niin no­pe­as­ti pie­nik­si, et­tä kaik­ki ei­vät eh­di edes ku­lua. Kirp­pu­to­rit ovat toi­mi­va tapa myy­dä tar­peet­to­mia vaat­tei­ta ja ta­va­roi­ta edul­li­ses­ti ja toi­sil­le se on paik­ka teh­dä hy­viä löy­tö­jä omaan käyt­töön, Kuu­sis­to to­te­aa.

Muru kirp­pik­sel­lä on sata myyn­ti­paik­kaa. Kun oves­ta as­tuu si­sään, eteen avau­tuu sel­keä, siis­ti ja va­loi­sa tila.

– Mie­les­tä­ni sata paik­kaa on asi­ak­kai­den kan­nal­ta so­pi­van ko­koi­nen. Sen kier­tää so­pi­vas­sa ajas­sa. Taa­pe­roi­käi­sil­le on myös oma leik­ki­paik­ka ja la­si­vit­rii­niin koot­tu, se­son­gin mu­kaan vaih­tu­va, mi­ni­maa­il­ma tut­kit­ta­vak­si, et­tä ai­ka ku­luu, kun ai­kui­set kier­tä­vät kat­se­le­vas­sa kirp­pu­to­ri­pöy­tien tar­jon­taa. Mi­ni­maa­il­mas­sa on sa­tu­met­sä. Siel­tä voi et­siä kei­jun oven ja sin­ne tän­ne pii­lo­tet­tu­ja pie­niä, val­koi­sia pu­pu­ja, Kuu­sis­to sa­noo.

Hän on iloi­nen sii­tä, et­tä löy­si kirp­pu­to­ril­leen eri­no­mai­sen si­jain­ti­pai­kan Suu­ta­lan­tiel­tä, lä­hel­tä Liuh­ta­rin kou­lua.

– Van­hem­pi tyt­tä­re­ni, An­ni, on me­nos­sa Liuh­ta­rin kou­lus­sa toi­sel­la luo­kal­la ja syk­syl­lä me­nee kol­man­nel­le. Toi­nen ty­tär, Ee­vi aloit­taa sa­mas­sa kou­lus­sa eka­luok­ka­lai­se­na. Minä näen täs­tä Liuh­ta­rin kou­lun ja mel­kein sen, kun lap­set tu­le­vat kou­lus­ta. He tu­le­vat tä­hän kirp­pu­to­ril­le mi­nun luok­se­ni kou­lun jäl­keen. Ei tar­vit­se mu­reh­tia il­ta­päi­vä­hoi­toa. Se oli yk­si rat­kai­se­va te­ki­jä, mikä vai­kut­ti yri­tyk­se­ni si­jain­ti­paik­kaan, Kuu­sis­to to­te­aa.

Myös Kuu­sis­to­jen koti on lä­hel­lä, sa­moin iso­van­hem­mat.

– Kun kä­vin kol­mi­vuo­ro­töis­sä Sei­nä­jo­el­la, se oli ai­na pois mei­dän per­heen yh­tei­ses­tä ajas­ta, Kuu­sis­to sa­noo.

Hän odot­taa in­nol­la sitä, et­tä voi juur­tua nyt oman yri­tyk­sen­sä an­si­os­ta sy­vem­min paik­ka­kun­taan ja paik­ka­kun­ta­lai­siin.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?