JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
6.7.2021 8.00

Lapuan Sanomien ja kaupungin pyöräi­ly­kam­panjan väliarvonnan voittajat

Lapuan Sanomien ja kaupungin pyöräilykampanja on saanut ilahduttavasti väen liikkeelle. Postilaatikko on täyttynyt ja tyhjätty jo useaan kertaan. Pyöräilyt jatkuvat heinäkuun loppuun asti, mutta nyt on ollut väliarvonnan aika.

Lapuan Sanomien ja kaupungin pyöräilykampanja on saanut ilahduttavasti väen liikkeelle. Postilaatikko on täyttynyt ja tyhjätty jo useaan kertaan. Pyöräilyt jatkuvat heinäkuun loppuun asti, mutta nyt on ollut väliarvonnan aika.

Min­na Vai­ni­on­pää

min­na.vai­ni­on­paa@la­pu­an­sa­no­mat.fi

La­pu­an kau­pun­gin ja La­pu­an Sa­no­mien ke­sä­kuun 9. päi­vä al­ka­nut yh­tei­nen ke­sä­pyö­räi­ly­kam­pan­ja on eden­nyt puo­li­vä­liin as­ti. Mo­nen pyö­räi­li­jän lenk­ki on kul­ke­nut Kaa­ran­män­ni­kön lei­ri­kes­kuk­sen kaut­ta, jos­sa tänä ke­sä­nä on edel­lis­vuo­sil­ta tut­tu mus­ta pos­ti­laa­tik­ko odot­ta­mas­sa osal­lis­tu­jien pos­tia.

Tä­hän men­nes­sä osal­lis­tu­mis­ku­pon­ke­ja, kai­ken­lai­sia kort­te­ja, lip­pu­sia ja lap­pu­sia yh­teys­tie­toi­neen on su­jau­tet­tu jo use­an pos­ti­laa­ti­kol­li­sen ver­ran, enem­män kuin kos­kaan ai­kai­sem­min. Tei­tä pyö­räi­li­jöi­tä on ol­lut kym­me­nit­täin ja suo­ri­tuk­sia sa­doit­tain. Osa on ot­ta­nut päi­vit­täi­sek­si ru­tii­nik­si kier­tää pyö­rä­lenk­kin­sä Kaa­ran kaut­ta, toi­set ovat ol­leet liik­keel­lä per­he­kun­nit­tain tai ys­tä­vän kans­sa. Muu­al­ta tul­leet ke­sä­lo­ma­lai­set­kin ovat eh­ti­neet pyö­rän sel­kään, jät­tä­neet laa­tik­koon pos­tia ja ihail­leet La­pu­an kau­nii­ta mai­se­mia.

Mu­ka­via ha­vain­to­ja

Olem­me toi­vo­neet pyö­räi­li­jöil­tä myös ha­vain­to­ja mat­kan var­rel­ta. Ne ovat mie­len­kiin­tois­ta lu­et­ta­vaa. Mi­ten pal­jon mat­kal­la on­kaan ol­lut näh­tä­vää. Sää­ti­la pyö­räil­les­sä on usein ol­lut oleel­li­nen ha­vain­to­jen koh­de, sa­moin lin­nut ja kas­vit. Rei­tin var­rel­le on osu­nut mm. töyh­tö­hyyp­pä poi­ka­sen kans­sa, fa­saa­ne­ja ja jä­nik­siä poi­ka­si­neen. Tut­tu­ja­kin on ta­vat­tu ja ihas­tel­tu niit­ty­kuk­kien tuok­sua ja män­ty­met­sän raik­kaut­ta.

Kel­lo­na­jois­ta pää­tel­len väki on liik­ku­nut pyö­räil­len kaik­ki­na vuo­ro­kau­den ai­koi­na. Var­sin­kin hel­le­päi­vi­nä aa­mut, myö­häi­set il­lat ja jopa ke­säy­ön tun­nit ovat saa­neet väen tien pääl­le.

Kam­pan­ja jat­kuu

Pyö­räi­ly­kam­pan­ja jat­kuu vie­lä hei­nä­kuun lop­puun 31.7. as­ti. Sil­loin kaik­kien pyö­räi­li­jöi­den kes­ken ar­vo­taan pää­pal­kin­to­na ole­va Jopo pai­kal­li­ses­ta liik­kees­tä. Ar­von­taan osal­lis­tu­vat myös kaik­ki, jot­ka nyt ovat ol­leet mu­ka­na vä­li­ar­von­nas­sa ja pääs­seet pal­kin­noil­le.

Ar­von­nan voit­ta­jat

La­pu­an Sa­no­mien ja kau­pun­gin pal­kin­to­jen vä­li­ar­von­nas­sa on­ne­tar suo­si seu­raa­via: 2 päi­vän lip­pu Van­han Pau­kun Fes­ti­vaa­leil­le; Kati Kan­gas­luo­ma, Jari Lah­den­suo, lip­pis; Tuo­mas Pul­li, Tais­to Tat­ta­ri, juo­ma­pul­lo; Kaa­ri­na Nie­mi, Ak­se­li Pel­to­la, Juk­ka Rii­hi­luo­ma, Sir­pa Pou­hu­la ja Mart­ti Mä­ke­lä, sa­teen­var­jo; Pau­la Hau­ta­mä­ki ja Tai­na Luo­ma, löy­ly­kau­ha+plas­ma­sy­ty­tin; Paa­vo Aho­nen.

On­nea voit­ta­jil­le! Voi­tot voi nou­taa La­pu­an Sa­no­mien kont­to­ril­ta ar­ki­sin klo 9-15.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?