JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
12.1.2022 8.00

Pääkirjasto kiinni kolmeksi viikoksi

Jos on pääkirjastolla noutamattomia varauksia, niin hakekaa viimeistään ensi tiistaina. Keskiviikkona pääkirjaston ja lehtilukusalin ovet ovat jo kiinni, kun siellä alkaa remontti.

Jos on pääkirjastolla noutamattomia varauksia, niin hakekaa viimeistään ensi tiistaina. Keskiviikkona pääkirjaston ja lehtilukusalin ovet ovat jo kiinni, kun siellä alkaa remontti.

La­pu­an kau­pun­ki tie­dot­taa, et­tä pää­kir­jas­tol­la al­kaa en­si vii­kol­la re­mont­ti. Kir­jas­ton ja leh­ti­lu­ku­sa­lin ovet sul­je­taan kol­mek­si vii­kok­si, ne ovat au­ki vie­lä en­si tiis­tai­na.

– Kir­jas­to ja leh­ti­lu­ku­sa­li ovat sul­jet­tui­na en­si kes­ki­vii­kos­ta hel­mi­kuun 6. päi­vään saak­ka, ker­too kir­jas­ton­hoi­ta­ja Kati Koi­vis­to.

– Meil­le teh­dään uu­si asi­a­kas­pal­ve­lu­tis­ki ja sen al­ta uu­si­taan myös lat­ti­a­mat­toa. Li­säk­si leh­ti­lu­ku­sa­lia jär­jes­tel­lään uu­sik­si, Koi­vis­to ker­too.

Re­mon­tin ai­ka­na Tiis­ten­jo­en kir­jas­to pal­ve­lee ta­val­li­seen ta­paan maa­nan­tai­sin ja kir­jas­to­au­to ajaa ihan nor­maa­lin ai­ka­tau­lun ja reit­tien mu­kaan.

– Mi­kä­li täl­le sul­ku­a­jal­le osuu pa­lau­tuk­sien erä­päi­viä, niin niis­tä ei tar­vit­se nyt asi­ak­kai­den mu­reh­tia, erä­päi­vät siir­ty­vät ei­kä sak­koa ker­ry, Koi­vis­to huo­maut­taa.

– Toi­vom­me, et­tä väki nou­taa va­raa­ma­na ai­neis­tot en­nen en­si kes­ki­viik­koa. Olem­me siis au­ki vie­lä maa­nan­tain ja tiis­tain ihan nor­maa­lis­ti il­ta­seit­se­mään. Jos ha­lu­aa re­mon­tin ai­ka­na nou­taa va­rat­tu­ja kir­jo­ja, niin ne voi ha­kea Tiis­tel­tä tai kir­jas­to­au­tol­ta. Pää­kir­jas­tos­ta voi nou­taa ai­neis­to­ja vas­ta re­mon­tin jäl­keen.

Kaik­ki verk­ko­kir­jas­ton ja e-ai­neis­tot ovat re­mon­ti­na ai­ka­na­kin käy­tet­tä­vis­sä.

– Ja kir­jo­jen pa­lau­tus­luuk­ku on au­ki myös re­mon­tin ajan.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?