JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
28.4.2022 9.30

Isot avainniput siirtyvät seuraajille

Tiis­ten­jo­en ja Kau­ha­jär­ven ky­lä­kirk­ko­jen sun­ti­ot ovat jää­mäs­sä eläk­keel­le – sat­tu­moi­sin sa­maan ai­kaan.

Tiis­ten­jo­en kir­kon sun­tio Heik­ki Hau­ta­mä­ki on jo luo­vut­ta­nut avai­men­sa seu­raa­jal­leen San­na Puik­ko­sel­le ja Kau­ha­jär­ven kir­kon sun­ti­ol­la Juha Aho­pel­lol­la on sama pian edes­sä.

Kun sun­tio jää eläk­keel­le, jou­tuu seu­raa­ja opet­te­le­maan lu­ke­mat­to­mia asi­oi­ta ja yk­si­tyis­koh­tia ja saa huo­lek­seen ison ni­pun avai­mia.

– Avai­mia on kol­mi­sen­kym­men­tä ja niil­lä pää­see tuo­mi­o­kirk­ko­seu­ra­kun­nan jo­kai­seen ti­laan, ker­too Juha Aho­pel­to.

Hä­nen työ­hön­sä Kau­ha­jär­vel­lä on kuu­lu­nut sun­ti­on teh­tä­vien li­säk­si kiin­teis­tön ja hau­taus­maan hoi­to ja yl­lä­pi­to. Hän on teh­nyt myös töi­tä Tiis­ten­jo­el­la Hei­kin työ­pa­ri­na.

”Saa näh­dä, jat­kuu­ko hyvä ver­tais­tu­ki”

Mie­het ovat tut­tu­ja jo kou­lu­a­joil­ta ja nyt töi­tä on teh­ty kym­me­ni­sen vuot­ta ky­lä­kir­kois­sa, myös yh­des­sä ja tuu­rat­tu toi­sia ja eläk­keel­le läh­tö­kin sat­tui sa­moi­hin ai­koi­hin.

– Meil­lä oli ta­pa­na soi­tel­la vii­kon­lo­pun jäl­keen ja ky­sel­lä kuu­lu­mi­set. Olem­me saa­neet hy­vää ver­tais­tu­kea toi­sil­tam­me. Saa näh­dä jat­kuu­ko se, mie­het nau­ra­vat ja jut­tu luis­taa.

Va­ka­vien asi­oi­den ää­rel­lä on tär­ke­ää vä­lil­lä myös nau­raa ja ke­ven­tää tun­nel­maa.

Kii­tos­ta hy­väs­tä työs­tä

Työs­sään sun­ti­ot ovat seu­ra­kun­ta­lais­ten tu­ke­na ja tur­va­na elä­män tai­te­koh­dis­sa, ku­ten vih­ki­mi­sis­sä ja hau­ta­jai­sis­sa ja huo­leh­ti­vat et­tä ju­ma­lan­pal­ve­luk­set ja muut ti­lai­suu­det me­ne­vät su­ju­vas­ti.

– Py­rim­me huo­leh­ti­maan kai­kes­ta niin et­tei omais­ten tar­vit­se miet­tiä yk­si­tyis­koh­tia. Heil­lä on muu­ta aja­tel­ta­vaa, sa­no­vat mie­het ja juu­ri täs­tä he ovat­kin saa­neet hy­vää pa­lau­tet­ta ja kii­tok­set suu­rel­la tai­dol­la ja sy­dä­mel­lä teh­dys­tä työs­tä.

Heik­ki las­kee kai­va­neen­sa Tiis­ten­jo­el­la yh­dek­sän vuo­den ai­ka­na noin 200 hau­taa, työ­tä ja te­ke­mis­tä on riit­tä­nyt.

Työs­tä pois jää­mi­nen on­kin hel­po­tus mut­ta il­mas­sa on myös hai­keut­ta.

– Hy­viä het­kiä on ol­lut pal­jon. Olen kii­tol­li­nen, et­tä olen saa­nut teh­dä töi­tä tääl­lä, sa­noo Heik­ki Hau­ta­mä­ki Tiis­ten­jo­en ky­lä­kirk­ko­yh­dis­tyk­sen jär­jes­tä­mäs­sä läh­tö­juh­las­sa.

Min­na Yli­mä­ki-Hem­min­ki

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?